Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Orientuje się ktoś czy w siódmej części pojawią się dobrze nam znane duchy z ostatniej sceny Powrotu Jedi ? jakoś ciężko mi sobie wyobrazić epizod 7 bez epizodu postaci, które były kluczowe dla poprzednich odsłon. I jeszcze jedno pytanie mam - czy Palpatine po śmierci także uzyskał podobne umiejętności co przynajmniej Qui-gon Jinn, że był w stanie związać się z mocą i kontaktować się dzięki niej z żywymi jednostkami ?

rusekolsztyn

Duchy Mocy zawsze są mile widziane. ;)

cloe4

Byle nie przywrócone do stadium, w którym mordowały dzieci i miały tyle charakteru ile statystyczna cegła budowlana.

ocenił(a) film na 6
PaladinRage

Szkoda, że ten komentarz nie jest na Facebooku - dałbym like'a . Ale niestety taka jest smutna rzeczywistość, że jeżeli zobaczymy duchy Anakina i Obi-wana to zagrają je Hayden Christensen i Ewan Mcgregor.

rusekolsztyn

Ewan robił co mógł by "tapnąć" w styl Aleca Guinessa i nawet mu się to udawało, więc nie byłoby to aż taką tragedią, szczególnie biorąc pod uwagę że lepsza alternatywa od wielu lat nie żyje. Co do Anakina... no cóż, zrobił wszystko by wstrzelić się w szkołę aktorską im. Św. Niechcemisię, przez co Keanu Reeves wygląda przy nim, jak Nicolas Cage. Nie wiem, czy w którymkolwiek etapie produkcji brali pod uwagę, że gość ma sprawiać wrażenie spokrewnionego z Markiem Hamillem, czy Lucas podobnie, jak w Mrocznym Widmie po prostu wybrał na chybił trafił jakiegoś dzieciaka i wrzucił go do filmu.

ocenił(a) film na 6
PaladinRage

Powrócą. Jednym z nich będzie papież Jan Paweł II i będzie zajadał się kosmicznymi kremówkami.

Balanga

Haha, no to można od razu sięgnąć do sąsiedzkiej sagi S-F i dorzucić do filmu faceta w gumowych gaciach w kształcie orła.

rusekolsztyn

W starym Expanded Universe, czyli aktualnym Legends Palpatine był w stanie powrócić z zaświatów i wlać swoją esencję w inną istotę żywą. Na tą właśnie ewentualność miał uszykowane w bastionie na Byss stadko własnych klonów.