Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Moim skromnym zdaniem lepiej by było gdyby twórcy postanowili zekranizować książki z Jacenem, Benem itp. Ta seria była świetna. Tak to dostajemy część star wars gdzie głównymi bohaterami są 70-latkowie....

CastielQQ

True. W sumie to mogliby zekranizować jakąkolwiek z książek, a nie pisać scenariusz pod gwiazdy.

CastielQQ

Głównymi Bohaterami będą postacie grane przez Daisy Ridley i Johna Boyegę, bohaterowie starej trylogii będą raczej postaciami pobocznymi

ocenił(a) film na 8
DR16

Murzyn jako główny bohater? Na dodatek klon.. Nie widzi mi się to za dobrze :/

ocenił(a) film na 8
CastielQQ

Jaki klon? Przecież akcja filmu się dzieje po ROTJ....

ocenił(a) film na 9
CastielQQ

Objaw zidiocenia nową trylogią. Szturmowcy nie byli klonami...

loukas321

Nie wszyscy ludzie znają EU. Sama też długo była pewna, że szturmowcy to klony. Badź co bądź tak wynika z filmów...

Murzyn - szturmowcem.... Jestem jakaś dziwna, ale za bardzo mi to nie wadzi. Nie za bardzo mi pasuje jako główny bohater, ale jako jeden z głównych - pierwszoplanowy może być... Zresztą to galaktyka, tam jest z milion ras, a wy się czarnoskórych ludzi czepiacie. Zresztą nie tylko ludzie, ale też Twi'leki mają równe kolory skóry i nikt z tego afery nie robi.

ocenił(a) film na 9
cloe4

Mi też to nie wadzi. Imperator był rasistą, głosił że człowiek to rasa wyższa od innych, ale do Murzynów chyba nic nie miał ;)

ocenił(a) film na 10
cloe4

A co do szturmowatości szturmowców w filmach, cytuję Palpatine'a w Epizodzie VI, który mówi Luke'owi coś w ten deseń. " Na Twoich rebelianckich przyjaciół na Endorze, czeka grupa doborowych żołnierzy". :)