Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Właśnie wróciłem z kina po obejrzeniu filmu i nie wiem co myśleć. Byłem przekonany że stara gwardia z poprzednich odcinków będzie odważnie przemierzać przestworza broniąc prawdy i jasnej strony mocy jako wierna i nierozerwalna drużyna. W momencie kiedy Han Solo został przebity mieczem myślałem że to jakiś żart, że to nie dzieje się naprawdę. Miałem jeszcze nadzieję że zostanie jakoś uratowany. Niestety to się nie stało. Mam wielki żal do producenta filmu i bardzo się na nim zawiodłem. Jestem po prostu zły. Jeżeli powstanie VIII część filmu ja na pewno na nią nie pójdę. Jestem wk.....ny.!!!

ocenił(a) film na 10
aaauuu

Nie po to wprowadzano nowych bohaterów, żeby skupiać się na starych. Naprawdę nie możecie jako oddani fani oddać pałęczki nowym tylko zostawać zaściankowi na to co już było?

ocenił(a) film na 10
aaauuu

A Han miał być uśmiercony już w Ep. V. Tego chciał Ford.

knocun1

Może masz trochę racji. Ale można to było zrobić na bardziej ambitny lub kulturalny sposób. Może mógł zginąć w obronie czegoś ważnego lub w jakiejś znaczącej walce a nie w taki banalny sposób. Albo z jakiś przyczyn mógł usunąć się z planu odlatując na jakąś spokojną nieznana planetę aby tam spędzić resztę życia w spokoju. Druga rzecz to zbieraczka złomu raptem staje się wielkim wojownikiem. Żeby była chociaż po jakiejś szkole walki albo córką jakiegoś dawnego Jedi to może bardziej byłoby to do zaakceptowania.. Mówcie co chcecie, oczekiwałem czegoś innego.......

ocenił(a) film na 10
aaauuu

Już wcześniej umiała walczyć o swoje, pokazała to spuszczając lanie tym dwóm zbirom co chcieli porwać BB-8. A poza tym w Nowej Nadziej Luke jako zwykły podopieczny farmera, nagle na Gwieździe Śmierci rozwala każdego szturmowca jaki mu się nawinie.

ocenił(a) film na 5
knocun1

Luke po ojcu miał swe geny

ocenił(a) film na 10
darecki77

Nie przypominam sobie żeby Anakin kiedykolwiek chwytał za blaster.

ocenił(a) film na 5
knocun1

blaster nie blaster co ma do rzeczy.Miał inne geny niż przeciętny zjadacz chleba w galaktyce.Intuicje .Vader był obdarzony mocą jak mało który Jedi.Czy Rey jest nią obdarzona też?

aaauuu

Dokładnie to samo myślę. Han powinien odejść w jakiś epicki, godny sposób, a nie zostać zarżnięty przez emo księżniczkę, jaką jest Kylo Ren.

ocenił(a) film na 5
aaauuu

nie widziałem filmu ale ta wiadomość o Hanie niechcący wyczytałem grzebiąc w internecie-podobno Han Solo nie został pochowany jak Qui Gon, Amidala,matka Amidala i nie było ceremoni dla ikony GW tylko przepadł.Nawet Luke go nie pożegnał Jestem wku.....na cały ten film mimo że jeszcze nie widziałem.Czy Leia wystąpi w epizodzie 8?

ocenił(a) film na 10
darecki77

A czemu miałaby nie wystąpić? Kwestia tylko tego jak często będzie się pojawiać na ekranie.

ocenił(a) film na 5
knocun1

No to czekam na przebicie Lei tym odwróconym krzyżem mieczem.Tak to jest jak się oddaje GW iluminatom

ocenił(a) film na 6
aaauuu

Mogłeś zaznaczyć to jako spoiler, bo każdy przez to przeczyta, że Han został przebity mieczem...