Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261283
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Zgroza!

ocenił(a) film na 3

Ode mnie ocena 3. Dlaczego? Film był dobry, super efekty 3d i dobre efekty specjalne. Ktoś mógłby napisać ale skoro taki dobry to dlaczego 3? Gdyby reżyser lub producent byłby w stosunku do mnie uczciwy i powiedział, że to remake to pewnie dałbym 8 ale jak ktoś wciska mi kit, że to kontynuacja to sorry.
Skąd taka popularność? Być może wielu tak jak ja nawet recenzji nie czytała, nie mówiąc już o wchodzeniu na filmweba. Po ok. 20 minutach powiedziałem koledze, że jeszcze brakuje gwiazdy śmierci... jakie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem planetę śmierci. Gdy ją ujrzałem powiedziałem mu, że pewnie znowu wlecą do jakiegoś kanału i rozwalą strategiczne baterie by ustrojstwo zniszczyć... WTF? Pomijam już zagadnienie wnuka Vadera, który zwariował (to pewnie rodzinne) ale jego szef to jakiś mutant w dodatku kiepsko zrobiony. Ilość motywów, które powracały do odcinka sprzed 40 lat była oszałamiająca. No i ten Luke. Nie wiem ile zapłacili Hamillowi ale mam wrażenie, że skończył im się budżet i ten zgodził się co najwyżej wdrapać na górę i pokazać swoją bródkę (oczywiście milcząc)
Do tego logika-tak jak już wielu napisało, Kylo potrafił zatrzymać promień lasera ale kiedy to samo zrobił grizzlie już nie. Do tego walka z murzynem... dlaczego go nie powstrzymał jak to zrobił z dziewczyną? Np rzucając nim o jakieś drzewo?
Ford z koleżanką od początku zachowywali się jakby chcieli już iść do domu. Powinni jeszcze powrócić na Naboo i zabrać na statek jęzogłowego.

Gdzie do diabła kontynuacja? Gdzie jakieś nowe pomysły? Gdzie nowa fabuła? Dlaczego nawet cholerne kanały skopiowali. Dlaczego tą planetę szło rozwalić w 15 sekund i dlaczego znowu wystarczyło jednym guziczkiem wyłączyć zasilanie (dzisiaj lepiej zabezpieczone są hotele)

Jestem cholernie zawiedziony. Oczekiwałem po drugiej kiczowatej trylogii czegoś nowego, czegoś co sprawi, że zamiast ziewać po godzinie wpadnę w fotel i będę obgryzał paznokcie.

Na szczęście dostałem dobre 3d i to byłoby na tyle z plusów. O minusach lepiej nie pisać. Na 8 część do kina już nie pójdę. Ciekawe czy zrobią część 8,a potem 9 cz1 i cz2.