Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

John Boyega jako Finn
Robot to BB-88
Daisy Ridley jako Rey
Oscar Isaac jako Poe Dameron
oraz Sith z krzyżem (prawdopodobnie Adam Driver) - Kylo Ren
Źródło : Lucas film

ocenił(a) film na 10
kwc1922

* BB-8

ocenił(a) film na 7
kwc1922

A co więcej nazwiska Rey czy Finna będą trzymane w tajemnicy i mają być niespodzianką i zaskoczeniem. Co do Finna to wolałbym żeby był potomkiem kapitana Panaki a nie Landa Caalrisiana. Lando był generałem Rebeliantów i odegrał kluczową rolę w bitwie pod Endorem i na pewno zabroniłby synowi konszachtów z Imperium. Panaka odwrotnie - z Wookieepedii dowiadujemy się że był zwolennikiem Palpatine'a i wysokim imperialnym urzędasem (tzw. Moffem).

ocenił(a) film na 8
CorporalHicks

"i na pewno zabroniłby synowi konszachtów z Imperium"

Skąd taki wniosek, że ma coś wspólnego z imperium ? Dlatego że jest w stroju szturmowca ?
W takim razie oni też mieli konszachty z imperium:
http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20130312011248/starwars/images/8/8e/Han3_edit ed.png
http://www.jeditemplearchives.com/galleries/2013/Review_MBLukeSkywalkerStormtroo perDisguise/Review_MBLukeSkywalkerStormtrooperDisguise_stillA.jpg

Bo przecież byli w strojach szturmowców

ocenił(a) film na 7
Shadow_5

To inna sprawa. Od niedawna anonimowy internauta podpisujący się jako "Spoiler Man" i podający się za pracownika Disney/LucasFilm wypuszcza do sieci przecieki dotyczące fabuły, z których wynika m.in. to, że postać Jojna Boyegi jest szturmowcem.

ocenił(a) film na 6
CorporalHicks

Ten spoiler man to ja. I co, wierzysz mi? :)

ocenił(a) film na 8
CorporalHicks

SpoilerMan jakiś czas temu wypuścił też informacje dotyczące imion głównych bohaterów, które okazały się nieprawdą.

użytkownik usunięty
Marcja_fw

te podane przez Disneya też nie musza być prawdziwe, to może być zasłona dymna aby nie było wiadomo kim są naprawdę

ocenił(a) film na 8

To prawda :P Pewność będziemy mieć dopiero po filmie.

ocenił(a) film na 9
Shadow_5

Dobry post

ocenił(a) film na 9
CorporalHicks

Przeciez Kylo Ren to pełen tytuł

ocenił(a) film na 9
CorporalHicks

Myslalem ze Ci chodzi o Ren a nie o Rey :) Pewnie będzie Solo

ocenił(a) film na 7
kwc1922

Finn - imię ok, w stylu starej trylogii.
BB-8 - bardzo fajna nazwa, lepsza niż kolejny R-cośtam.
Rey - przyjemnie brzmi, a to ważne w przypadku głównej bohaterki.
Poe Dameron - Imię trochę słabe (zbyt zdrobniale), ale nadrabia nazwiskiem.
Kylo Ren - Dobre imię dla głównego czarnego charakteru, ciekawe, czy będzie miał tytuł Darth?

ocenił(a) film na 3
Gazor090

Akurat imię Finn nie bardzo mi leży - zbyt sie kojarzy z Huckleberry'm Finn'em. Poe Dameron brzmi też nie najlepiej, Poe to jakiś żart wogóle, a Dameron jak rodem z jakiegoś Soul Calibur. Reszta nawet nawet, Rey Solo ( z nazwiskiem strzelam ), bardziej nadaje się na imię męskie, ale może być. Numer droida niezły, prosty i inny niż od R2-D2. Kylo Ren - brzmi jak ze starej trylogii, kojarzy sie z imionami z Karmazynowego Imperium, jest dobre. Wolę te z NT, ale jak chcą klimatu OT, to Sifo-Dyasy nie pasują :p

ocenił(a) film na 7
sznapsiarz

Finn to normalne imię - podobnie jak w starej trylogii (Ben, Luke). Ja nie mam jakiś wielkich skojarzeń.

ocenił(a) film na 9
sznapsiarz

Dameron z Soul Calibur? cpałeś cos?

użytkownik usunięty
Gazor090

Z "Darth" powinno dojść też nowe imię.

ocenił(a) film na 7

Nie koniecznie. Darth to był przedrostek do imienia Sithów. Nigdzie dotychczas nie powiedziano, że nowy użytkownik Ciemnej Strony będzie Sithem ;) Wraz z Nową Nadzieją Sithowie zniknęli i nie za bardzo miałby im kto przekazać ich nauki i tradycje. Tym bardziej, że Disney wyrzucił do śmieci cały Expanded Universe. Jestem najbardziej ciekaw roli Hana Luke'a i Lei w nowej trylogii. Z nowymi postaciami mogą zrobić wszystko co im się podoba, ale jak w to wszystko wkomponują postaci ze Starej Trylogii to mnie baaardzo ciekawi :) A co do Finn'a to scenariuszy jest wiele, ale mi najbardziej podoba się wizja Szturmowca, w którym budzi się moc i przechodzi na stronę Republiki :)

ocenił(a) film na 3
lobinho

Jeśli ten cały huckelberry finn okaże sie szturmowcem,w którym budzi się moc, to będzie taka lipa, jakiej kino jeszcze nie widziało :/ Szturmowiec - najbardziej pierdołowata anonimowa, pozbawiona jakichkolwiek umiejętności, strzelająca na oślep postać nagle "czuje moc" i leci schemat od turbo-zera do bohatera ? Neee...

ocenił(a) film na 9
sznapsiarz

No tak, bo niewolnik/wieśniak z Tatooine to rzeczywiście wyśniony kandydat. W każdej historii zasada od zera do bohatera to najczęściej powtarzający się element.

Zresztą o postaciach i fabule nadal praktycznie nic nie wiemy.

ocenił(a) film na 3
Yoschan

Wiadomo czemu Luke wylądował na Tatooine i kim był. Na pewno nie wbił sobie w szeregi bezimiennych pacanów zwanych szturmowcami jak prawdopodobnie Finn.

ocenił(a) film na 7
sznapsiarz

A to Ty już znasz fabułę skoro twierdzisz, że wiesz skąd Finn się wziął w szeregach szturmowców? :)

ocenił(a) film na 3
lobinho

Jeśli był szturmowcem to słąbo, jeden z anonimowych lapsów wziął się za "dzedajowanie". Jeśli wbił sie w pancerz dla misji/dla zmyłki/dla picu - cokolwiek, to to byłaby chu*owa zrzyna ze starych epizodów, luke i han to jedno, ale robienie tego samego z boyegą bo to już raz było, to już byłoby siłowe włażenie w dupsko najbardziej sentymentalnej konserwatywnej częsci fanów SW

ocenił(a) film na 3
sznapsiarz

Ale nie, nie znam fabuły i narazie tylko moge sie domyślać co robi w pancerzu huckleberry finn :)

Gazor090

może będzie jak Dooku, który miał mało znany tytuł - Darth Tyranus.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
kwc1922

Walić pierwszą i drugą trylogię!

ocenił(a) film na 10

to po co się tu wypowiadasz ?

użytkownik usunięty
kwc1922

bohaterowie -_-

ocenił(a) film na 7

O co ci chodzi?

użytkownik usunięty
Gazor090

BOHATEROWIE SĄ INNI, JEZU!

ocenił(a) film na 10

świr -.-

użytkownik usunięty
kwc1922

cicho

ocenił(a) film na 10

bo się wyda ? za póżno

Walić twoją starą!

użytkownik usunięty
Monstro

Walić ciebie!

Masz jakieś homoseksualne zapędy, chłopcze.

użytkownik usunięty
Monstro

I twoją