Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Zostałem oszukany!

użytkownik usunięty

Czekałem na ten film z wielką niecierpliwością,miałem nadzieję że ktoś w końcu nagra gwiezdne wojny tak jak mają być.Stara trylogia jest bardzo dobra ale nie na te czasy,nowa trylogia mimo iż efekty specjalne są lepsze bije sztucznością.
Liczyłem że nowe gwiezdne wojny będą mroczne i widowiskowe.Widowiskowe były na pewno,mroczne do momentu ściągnięcia hełmu przez Kylo Rena.Jak oni mogli tak zgwałcić te postać.Pamiętacie pierwszy zwiastun Przebudzenia mocy kiedy Kylo Ren idzie przez las i ten głos który mówi dark side?,tak powinna wyglądać ciemna strona,nawet scena kiedy Idzie za Rey przez las jest nagrana świetnie,magia ciemnej strony przemija wraz z ściągnięciem hełmu,mogli to poprowadzić tak że został oszpecony np.podczas zabijania adeptów jedi,mieli tyle pomysłów,a słowa Harrisona Forda powinny brzmieć "weź synu nigdy nie ściągaj tej maski bo będzie wiocha"

Przypomnijcie sobie początek pierwszego odcinaka 1 sezonu Gry o tron,tę scenę w lesie zapamiętam do końca życia,można nagrać mroczną ciemną stronę nie epatując brutalnością tak aby był od 12 lat,jak nie potrafią to niech zaczną współpracować z HBO,zwłaszcza że mieli budżet bez ograniczeń,druga sprawa to walka na miecze,w żadnym epizodzie nie ma walki na miecze która budzi emocje takie jak walka Luka z Vaderem,choć tak jak pisałem już na te czasy wypada słabo,walki Anakina,Obi Wana,Yody,Darth Maula w nowej trylogii Lucasa to jakiś p@#$%^y taniec,tego nie da się oglądać.Miałem nadzieje na pojedynek dwóch wielkich mistrzów,a dostałem po ciemnej stronie rozwydrzonego gówniarza z nawet nie adeptami tylko kiblarzem i uczennicą.Miałem nadzieje na pojedynek zbliżony do zwiastuna Star Wars Old Republic,gdzie pojedynki mimo iż nagrane komputerowo dla mnie najlepiej pokazują jak powinno się walczyć na miecze świetlne,mamy używanie mocy,rzucanie mieczem i walkę wręcz.

Film oceniam na 10 do momentu ściągnięcia hełmu przez Kylo Rena,pozostała część filmu na 3.Disney popełnił ten sam problem nagrywając Krainę jutra.
P.S.Zgadzam się ze wszystkimi którzy uważają że obdarto całą sztukę używania miecza świetlnego.Po przebudzeniu mocy może używać go nawet czyściciel kibla.