Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

http://www.starwars-universe.com/actu-10472-the-force-awakens-le-teaser-visionna ble-en-ligne-le-28-novembre-.html

ocenił(a) film na 5
obleh

/watch?v=oNzAocCE4yc
w wersji kamerkowej już jest :)

użytkownik usunięty
GBD

To nie nowy trailer, to podpucha. Tam są fragmenty "Powrotu Jedi" i trailera do gry komputerowej.

ocenił(a) film na 5

Ok, masz rację, dałem się nabrać :)

ocenił(a) film na 9
obleh

Podobno zwiastun zaczyna się od tajemniczego głosu mówiącego "HELLOOOO EVERYBODY, MESA BACK !!" ;)

ocenił(a) film na 9
obleh

Już się nie mogę doczekać :))

ocenił(a) film na 3
kendzi76pl

ci3ekawe czy pobije jakiś rekord wyświetleń trailerów? :D

mieszkoxxx

To podobno teaser bez większej zawartości "z filmu" więc to wątpliwe, nie będą ludzie go analizować i odpalać po 10 razy. Aktualny rekord to lekko ponad 60 mln i należy do "Avengers: Age of Ultron".

ocenił(a) film na 3
neo_angin

myślę że rekord ma Avatar a nie Avengers który tak apropo ma jeden z najgorszych trailerów jak na superprodukcję ... no chyba że w tym roku Chińczykom włączyli światowy internet, i co dziesiąty obejrzał :D ...

mieszkoxxx

To źle myślisz, jaki Avatar? Rekord wyświetleń trailera ma AoU.

mieszkoxxx

Jak dla mnie świetny trailer, ale przyswoiłem go po paru obejrzeniach, sporo smaczków dla komiksiarzy.

Avatar to akurat obejrzeń trailera dużo nie ma (wtedy jeszcze nie było takiego wyścigu o to), drugie miejsce należy bodaj do Iron Mana 3 (gdzieś 58 mln chyba).

ocenił(a) film na 3
neo_angin

neo_angin ... jeżeli faktycznie trailer Avengers 2 ma najwięcej wyświetleń wszechczasów ( w co wątpię) to za kilka godzin się to zmieni ...

jak powiedziałem wynik Avengersów2 jest możliwy tylko wtedy jakby chińczykom znieśli zakaz oglądania tego co może europa i usa, logicznie rzecz biorąc - jeżeli Avatar w światowym box office zarobił w kinach miliard dwieście milionów więcej niż Avengers 1, jest to prawie 2x lepszy wynik. A to znaczy że jest to przepaść między markami, a to znaczy że ktoś wam wciska niezłego wała w którego uwierzyliście. Druga sprawa że trailer Avengersów 2 to chyba największe rozczarowanie jakie widziałem, pokazali cały film w skrócie, źle dobrali piosenkę, ogólnie czarny charakter wygląda do bani (jak zniszczony Iron Man) stopień dramaturgii wynosi zero, a efekty specjalne od 5 lat nie zmieniły się nic. Jeżeli można prognozować po trailerze z czym będziemy mieli do czynienia, to będzie to słaba produkcja która zostanie zdeptana przez konkurecję w postaci Star Wars czy Batman vs Superman. Niestety formuła stosowana w produkcjach Iron Man, Capitan Ameryka i Avengersach się przejadła, jest zmęczenie materiałem, w kółko to samo ... zobaczycie co się będzie działo jak pokażą trailer Star Wars, Batman vs Superman, Avatar 2 itd itd ...

mieszkoxxx

hehe mieszkoxxx dałeś czadu :D

to serio jest jakiś wyścig o największą liczbę trailerów???? hmmm xD

co do trailera Star Wars, to chętnie obejrzę ciekawe co tam twórcy zafundują nam na dzisiejsze popołudnie :) // ale nie mam zamairu odpalać go 150 razy, żeby nazierać mu odtworzeń na youtube :D

Alik_88

Do czego to doszło, że ludzie się spinają o liczbę wyświetleń trailerów na youtube.

ocenił(a) film na 3
Alik_88

ja mówię że za 24 godziny będzie absolutny rekord wyświetleń, jezeli podają że Avengers 2 zrobił 58 milionów, to tutaj padnie miliard ...

i mam prosty dowód na moją teorię, Star Wars to najbardziej znana marka SF w kinie, ma 47 lat, odwrotnie niż przypadku fanów marvela gdzie przeważają nastolatki, tutaj próg fanów jest od emerytów (na premierzy pierwszych cześci byli nastolatkami) po obecnych nastolatków, a wiadome dziadki z bogatej europy mają dużo czasu, dużo pieniędzy i duże tablety :P ...

nie ujmując nic marvelowi, pewno jakiś promil emerytów przeczytał w swoim życiu jakiś komiks, ale w starciu z legendą nie ma szans ..

mieszkoxxx

Za 5 godzin się nic nie zmieni, bo w jeden dzień nie dojdziesz do takiego wyniku, to niemożliwe, trochę logicznego myślenie.

Wyniki BO mają nic do oglądalności trailera, stopień oczekiwania ma. Porównaj sobie weekend otwarcia pierwszego Avengers które jest ponad 2 razy większy od Avatara. Avatar pocisnął na technologii. Gdyby nie 3d jako nowość na taką skalę to maiłby o wiele niższy wynik. Avengers 2 jest aktualnie obok nowych SW najbardziej oczekiwanym filmem co można wywnioskować z reakcji w internecie. Sam Marvel ma nawet większą bazę fanów na świecie od SW. Eksperci od BO nie mają raczej wątpliwości, że A2 zarobi więcej od nowych Star Warsów. Sentyment sentymentem, ale SW dla dzisiejszych nastolatków (a to one nabijają BO w stanach przynajmniej w najwyższym stopniu) nie ma takiego przebicia jak ekranizacje komiksów. Miliard pewnie pęknie jednak, ale tutaj musi pomóc jakość filmu, wszyscy pamiętają jeszcze świeżo prequele :)

Twoje subiektywne odczucia co do trailera mnie nie obchodzą, BvS nie dorówna zarobkom tych filmów przez ogólny zawód Człowiekiem ze Stali, chyba że zbierze jakieś niesamowite recenzje (co pomogło pierwszym Avengers), w co wątpię. Trailer akurat pokazał bardzo mało w odróżnieniu od tego co teraz się serwuje (np. trailer Interstellar zdradzający ważne elementy filmu), dramatyzm był w wystarczającym stopniu, Villain jest jest świetny jako postać (przynajmniej w komiksach), tylko idiota ocenia postać po wyglądzie (bez urazy). Piosenka jest dobrana genialnie (jeśli chodzi ci o piosenkę z Pinokia, dodaje wieloznaczności całości).

Avatar 2 może pobije te rekordy zobaczymy jak trailer wyjdzie, na razie stopień oczekiwania na film jest bardzo niski sądząc po forach internetowych, masa ludzi zawiodła się na pierwszej części, w BO straci pewnie bardzo sporo do pierwszego, chyba że Cameron wyskoczy z czymś nowatorskim znowu.

Co najważniejsze jakość trailera ma zerowe przełożenie na jakość filmu. Gdyby było inaczej to Mroczne Widmo dorównałoby oryginalnej trylogii :)

ocenił(a) film na 3
neo_angin

neo_angin lekceważysz potęgę mocy! ... do zobaczenia za godzinę ;)

mieszkoxxx

I? Fajny teaser, naprawdę fajny, ale też nie są to jakie szczyty w dziedzinie zwiastunów. Pamiętam, że po zwiastunach Mrocznego Widma i Zemsty Sithów byłem bardzo nakręcony.

Na jakiś rekord odtworzeń prędzej poczekasz do pełnoprawnego trailera.

ocenił(a) film na 7
obleh

Witaj Obleh :) Gdy zakończy się przygoda ze Śródziemiem,to na Star Was Star Wars oraz Marvel najbardiej czekam :)

obleh

Obleh nie wiedzialem, ze jestes takze fanem SW jak ja. Swietnie, po Hobbibie bedzie mozna wspolnie wyczekiwac kolejnego filmu. Jak emocje przed premiera teasera nowej czesci SW? :)

MrBaggins

Teaser bardzo mi się podoba. Jest w końcu szansa na film z klimatem. Sokół prezentuje się wybornie. Liczę na kogoś ze starej, wielkiej trójki w dużym zwiastunie.

obleh

o 16:15 czasu polskiego? jeśli tak to będzie za godzinę

ocenił(a) film na 7
obleh

Dokładnie 1 h.

użytkownik usunięty
obleh

Czekam.

ocenił(a) film na 10

Również.

lubiekakao

Czyli wszystko jak było tak, na itunes można będzie obejrzeć tak?

użytkownik usunięty
lubiekakao

Ale napięcie!

ocenił(a) film na 7

...Którego po sobie się nie spodziewałem!

ocenił(a) film na 9
thorin3

My wszyscy w pracy też czekamy 4 minuty

ocenił(a) film na 7
thorin3

2,5 minety... przepraszam minuty :P

ocenił(a) film na 7
MrBaggins

2 minuty.

użytkownik usunięty
thorin3

Już jest
ht tp://youtu.b e/OMOVFvcNfvE

thorin3

5 minut. Dawać

Jak dla mnie jest to jedno z najwazniejszych wydarzen filmowych 2 dziesieciolecia, 3 milenium :)

MrBaggins

ale chu*nia

Fass_

No coz... troche sie rozczarowalem... Moj komentarz byl minute przed obejrzeniem trailera. Nie jest najgorzej ale dupy nie urwalo.

MrBaggins

Sokół milenium i ten moment "and the light" to cudo, ale cała reszta wcześniej to jakieś jaja. Najśmieszniejsze jest zestawienie mrocznej, niepokojącej muzyki z głupią piłeczką z główką, lol :D

Fass_

Czyzby to byla unowoczesniona wersja R2-D2? Hmmm... ciekawe.

ocenił(a) film na 6
Fass_

Racja racja cudo ;].

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

Brak Luke'a... 0/10

ocenił(a) film na 9
obleh

Po Hobbicie jak najbardziej będzie wyczekiwaną przeze mnie premierą !!! i twierdzę w ciemno bez oglądania zwiastunu,że zobaczymy rewelacyjną produkcję :)

ocenił(a) film na 3
DaroO2222

fajnie że nie zdradzili nic z historii ...

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

Bo to jest teaser?

ocenił(a) film na 3
Pawel0861

bo to nie jest Avengers 2 gdzie w 2 minuty pokazali ci cały film ... ;)

mieszkoxxx

Nic nie pokazali, jak nie znasz komiksów to nie wiesz nic o tym filmie.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Wszystkie filmy marvela od Kapitana Ameryki, przez Thora, Iron Mana, Avengers są takie same ... goście jadą według jednego szablonu - pokazanie bohatera człowieka oraz narodziny jego super alter ego, sukcesy w łapaniu łotrów, pseudo złego przeciwnika który zawsze chce zniszczyć bohatera, jego kraj, albo całą ludzkość, łomot od przeciwnika i chwilowy upadek bohatera, potem mobilizacje, odrodzenie i walka końcowa w której dobro zwycięża. Gówniane filmy dla nastolatków, tak naprawdę nie było ani jednego pół godnego bad guya w w tych wszystkich kiczowatych produkcjach, a już szczytem głupoty byli ludzie z lawy w Iron Man 3, o ile sam film zapowiadał się nieźle, to był tak spier***ony przez beznadziejną końcówkę. To samo Avengers, jedyna fajną rzeczą był konflikt w grupie, a końcówka to super cyrk na kółkach, już większego blamażu nie dało sie zrobić :) ... latające poczwarki z kosmosu, szkoda że Thor taką armię rozwala sam, a w Avengers muszą stawić czoła w grupie? złamanie takiej konwencji pokazał Nolan w Batmanach, da się zrobić dobry dorosły film o bohaterze? da ... co do komiksów Marvela, to są one c klasowe, co kilka odcinków uśmierca się super bohatera żeby go potem wskrzesić? nie ma absolutnie żadnej logiki ani konsekwencji zdarzeń ...

nie będę ci pisał streszczenia filmu którego fabuła jest wyraźnie pokazana w trailerze, ale zapewniam cię że mimo rozpadu i konfliktu w grupie nikt z Avengersów nie zginie, dobro po raz kolejny triumfuje a Ultron zostanie zgładzony. A na końcu po napisach przyjdzie wygolony Samuel L Jackson i powie że przyjmują nowego członka którym jest spiderman.

trailer Star Wars fajny, boje się tylko o humor taki jak z Phantom Manace, ale tak to wierzę że Abrams jest dobrze nauczonym żydem jak opowiadać historię by robiła dolary ...

mieszkoxxx

To jest schemat kina superbohaterskiego, nie tylko filmów Marvela. Rozumiem, że skoro Marvel jest dla nastolatków to SW jest dla dorosłych odbiorców. No proszę cię :). Marvel ma tradycje sięgające dalej niż SW, ma różnorodną grupę odbiorców. Filmy Marvela nie są nastawione na fabułę (SW zresztą raczej też nie), a na postacie, to jak się rozwijają, na relacje między nimi. I akurat filmy Marvela różnią się od siebie tak samo jak ich postacie. No nie powiesz mi, że ostatni Kapitan Ameryka i chociażby Avengers to nawet stylistycznie podobne filmy?

Loki nie jest godnym bad guyem? No nieźle. Co prawda Marvel filmowy faktycznie kuleje na tym polu, ale Lokiego słaby bad guyem nazwać nie można. Podobnie jak Thanosa który jest na razie z boku.

Kiczowate? Ależ oczywiście, to ekranizacja komiksu do cholery, nie bawią się w pseudopoważne klimaty (które są kiczowate na inny sposób) jak w Batmanach Nolana czy człowieku ze stali (na całe szczęście, ten film to był mega kał scenariuszowy i sceny akcji też fatalne, tutaj pewnie burdel w finale ci nie przeszkadzał, bo było "poważnie"). Równie dobrze można napisać, że SW są kiczowate. Sama seria w końcu kopiuje znany schemat fantasy tylko umieszcza go w kosmosie. Fabuła prosta i znana, w obu przypadkach mi to nie przeszkadza. To samo Avatar (ten nawet w wyższym stopniu). I TEŻ MI TO NIE PRZESZKADZA. Od Marvela oczekuję "dobroduszności", takie są ich komiksy. Niemniej postacie bywają niejednoznaczne.

No patrz, a dla mnie finał Avengers to fun w najczystszej postaci, taki sam jak klasyczne SW, dostałem dużo więcej niż oczekiwałem. Świetnie nakręcone sceny akcji które nie są dla samej akcji. Dalej przedstawiają współpracę w grupie.

Ultrona się nie da zabić, to program komputerowy rozprowadzający się jak wirus, sztuczna inteligencja (pewnie to też wiedziałeś po trailerze ;)). Chyba, że przez zaprowadzenie kompletnego dark age'u na ziemi

A czy ktoś zginie to mnie kompletnie nie obchodzi jeśli ma to służyć taniemu dramatyzmowi to najlepiej żeby tak nie było. Poza tym pokaż mi film w którym widziałeś śmierć superbohatera, Nolan pompował to w TDKR i do tego nie doszło więc nie tylko Marvel.

Tak w ogóle to używanie jako obelgi, że film jest dla nastolatków jest śmieszne, bo każdy blockbuster ma taki target. SW w tym się niczym nie różni.

obleh

Bardzo fajny teaser.