Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Zwiastun?

ocenił(a) film na 3

Ten zwiastun to tak na serio? To nie jest żaden fake? Jeśli jest to oficjalny trailer to już w tej chwili,
zdobywa u mnie "the most epic shit ever award". Tę prestiżową nagrodę odbierze mu pewnie
dopiero pełny film...
Brawo!

ocenił(a) film na 10
badud

Do tych scen nie mam nic przeciwko, żeby były w filmie, ale tak jak mówisz nie pasują do tego pierwszego teasera. Liczyłem, że to będzie historyczna chwila, epicki teaser, w którym zobaczymy nwm, chociażby Luke'a palącego zbroje Vadera na Endorze z muzyką Force Theme, jak to było w jednym z fan teaserów. Teaser do Zemsty Sithów ( ten z Benem opowiadającym Luke'owi o starej republice ), przy tym to arcydzieło.
Na końcu mogli dać to ujęcie z sokołem, jakieś szybkie z tymi X-wingami i koniec i byłby historyczny teaser. Te sceny mogli już opublikować w zwykłym zwiastunie za kilka miesięcy.

Pozdrawiam :)

Gracu999

Nooo właśnie... JJA założył bardzo silne embargo na jakiekolwiek przecieki o fabule. Więc te sceny po prostu miały narobić apetytu, a nie zdradzić nic z filmu. Sokoła, nowe x-wingi czy koncept miecza widzieliśmy już na zdjęciach czy w przeciekach koncept artów. Black trooper... No cóż , aktor jest od dawna znany z obsady. To że nosi pancerz Troopera nic nie znaczy b od ręki można znaleźć minimum 3-4 wytłumaczenia. Zdziwił mnie tylko yoyo-bocik, ale coś mi się obiło o uszy że w filmie będzie jakis rodzaj astromecha, który w przeciwieństwie do serii R2, skłąda się tylko z kopuły. Więc albo widzimy tutaj jak ten astromech coś po prostu toczy korzystając np z repulsorów, albo jakiś robocik będący bohaterem 4-planowym... Którego przeznadzieją jest jedynie zginąć (rozszupać się) ku chwale CGI