Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261364
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Harrison Ford - wiadomo wypad świetnie 9/10
Adam Driver - daje mu szansę 8/10
Daisy Ridley - zły wybór reżysera niestety, mierna 2/10
John Boyega - wypadł nawet dobrze 6/10
Oscar Isaac - kupuje jego grę właśnie takich aktorów brakowało 9/10

a wy co sądzicie ? pomijając fakt ze scenariuszowo kalka części IV.

ocenił(a) film na 3
naomi_nomi

Inaczej. Ridley najjaśniejszym punktem, boyega rodem z parodii.

naomi_nomi

Ford- moim zdaniem nie pokazał nic nadzwyczajnego, ale taką miał rolę. Mimo wszystko to jego ostatnie wielkie wejście i przygoda, więc z sentymentu daję 10.

Ridley- piękna <3 jak na aktorkę z niewielkim doświadczeniem, ma naprawdę fenomenalny warsztat, wspaniale pokazuje emocje. Do tego dobrze napisana postać którą od razu lubimy- nie marudzi, nie smęci, bierze się w garść kiedy coś nie wyjdzie. 9/10

Isaac- jeju jaka to świetna postać, dlaczego było go tak mało?! Też kupuję go od razu, mam nadzieję że rozwiną jego postać w kolejnych częściach. Przez wzgląd na to, że było go mało: 8/10

Driver- póki jest w masce, jest naprawdę super. Jak ją ściąga jest gorzej, ale widać że chłop ma jeszcze dużo do pokazania. 8/10.
PS
Czy tylko mnie się wydaje, że Driver kompletnie nie korzystał ze swojego świetnego niskiego głosu? Kiedy oglądałem z nim inne produkcje, zwracałem dużą uwagę na jego ciekawy, niski głos który wręcz do niego nie pasował :D Tutaj, kiedy zostaje pozbawiony maski, jakoś dziwnie skrzeczy i wydaje się być pozbawiony jakiejkolwiek głębi. Dziwna sprawa :P

Boyega- spodziewałem się masakry na skale Christensena- w trailerach tylko dyszał i pocił się. Tutaj okazało się, że nie dość że dobrze gra, to jego postać jest naprawdę bardzo fajna :D 8/10

Fisher- po latach, na starość, wychodzi brak jakiegokolwiek warsztatu i braki w umiejętnościach. Wszystkie jej sceny były drętwo zagrane, sama aktorka widać nie czuje się zbyt swobodnie przed kamerą i wypadła po prostu tragicznie. 2/10

naomi_nomi

Jak dla mnie to Daisy Ridley genialnie uciągnęła rolę. W ani jednym momencie mnie nie irytowała i naprawdę podobał mi się sposób w jaki zagrała postać Rey. Aż byłem w szoku, bo miałem złe przeczucia. W zasadzie to z obsady aktorskiej moim zdaniem jedynie słabo wypadł właśnie cały Adam Driver, że tak powiem miękka pipka. Nie tego się spodziewałem.

ocenił(a) film na 7
naomi_nomi

Boyega najlepszy z całej nowej obsady

ocenił(a) film na 10
naomi_nomi

Brawo. Oceniłeś najniżej tą, która zbiera największe laury. To się nazywa gust.

naomi_nomi

Isaac i Ridley wypadli najlepiej.

użytkownik usunięty
naomi_nomi

Ridley jest świetna... nie zgadzam się