Ja chciałabym zobaczyć trylogię Thrawna, choć bardziej odpowiednie wydaje mi śie nakręcenie tych części, w których dzieci Hana i Lei są już dorosłe. Byłoby to fajnym podobieństwen do wcześniejszych filmów. 

Nie mogę sobie tylko wyobrazić jak wyglądałyby filmy bez aktorów grających w pierwotnej trylogi:(
Znając Disneya stawiam na dzieci Solo. Nastolatek w świecie Gwiezdnych Wojen. // Z drugiej strony może to być Luke który zakłada Akademię Jedi i zbiera ludzi ocalałych po rozkazie wymordowania przez Palpatine. // Yuzhan Vongowie raczej nie wchodzą w rachubę, fani star wars zimno by to przyjęli // jest jeszcze opowieść o Thrawnie // Jest też opowieść o klonie Palpatina i synu Palpatina // Mnóstwo tego, zależy z której strony patrzeć.
Przykro mi 

http://gwiezdne-wojny.pl/news.php?15588,epizod-vii-nie-bedzie-oparty-na-8222-try logii-thrawna-8221.html
Ze Star Wars to ja tylko filmy widziałem.Nigdy nie oglądałem żadnego z seriali, czy też nie czytałem żadnej z książek lub komiksu, więc nie będę pisał, co było dobre, a co nie.Jednak wierzę w to, że filmy się udadzą.
Ja mam tylko nadzieję, że nie zdecydują się wyrzucić EU i od nowa pisać historii post EpVI, a będą mieli na tyle wyczucia i godności żeby umieścić swoje filmy po spisanej do tej pory we EU historii (jako że o ile wiem nie zamierzają żadnej powieści, serii czy też komiksu adaptować).