Oglądałem te starsze części i muszę chyba od nowa wszystkie 6 zobaczyć ale nie wiem jak to jest... tam już się akcja skończyła? czy to będzie kontynuacja? j
Proszę o wyjaśnienie. Tylko bez spoilerów ze starych części bo dopiero będę oglądał.
Dzięki
Akcja tego filmu rozgrywa się kilkadziesiątlat po wydarzeniach "Powrotu Jedi" i będzie opowiadać historię Rey, młodej dziewczyny zbierającej złom na pustynnej planecie Jakku i Finna, byłego Szturmowca i tego, jak wplątali się w konflikt między spadkobiercami Rebelii (nazywającej się teraz Ruchem Oporu) i Imperium (Najwyższy Porządek). Jedyne, co mogę dodać to to, że ważną rolę w tym filmie odegrają Han Solo, Leia Organa i najprawdopobniej Luke Skywalker, chociaż jest praktycznie nieobecny w materiałach promocyjnych.
spokojnie, gdzieś przeczytałam, że ten film ma być również w pełni zrozumiały dla ludzi którzy"dopiero zaczynają przygodę ze światem SW" więc nie trzeba znać dobrze przebiegu fabuły wszystkich poprzednich części. :)
A o czym będzie? Prawdopodobnie o tym jak pozostałości z wielkiego galaktycznego imperium (First Order) wraz z Inkwizytorami używającymi ciemnej strony mocy walczą z rebeliantami, którzy pragną przywrócenia republiki. Będzie jakiś pozytywny bohater, który nawrócił się na "jasną stronę", piękna dziewczyna w której się pewnie zakocha, wiele przygód, dziwnych stworków, statków kosmicznych , odległych planet etc. Będą też pojedynki na miecze świetlne , sporo popcornu i coli. To chyba tyle ;)