Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

powiedzcie mi moi drodzy, czy mając wszystkie części gwiezdnych wojen lepiej oglądać chronologicznie czy zgodnie z tym jak wychodziły? Co jest lepsze dla kogoś kto nigdy nie widział wszystkich części.

ocenił(a) film na 9
scotratez

I-VI

ocenił(a) film na 8
scotratez

Wg mnie większą frajdę sprawiłoby obejrzenie w kolejności powstawania ;)

ocenił(a) film na 9
scotratez

Co to za pytanie??? Oglądaj 4 5 6 1 2 3 7 :D... Oglądając od nowych tylko sobie zabawę popsujesz ;)

scotratez

Tylko 456123

obleh

i to chciałem wiedzieć ! dziękuje wam bardzo. Obejrzałem w życiu tylko dwie części (nie pytajcie dlaczego nie wszystkie, bo sam nie wiem), mianowicie tą najnowszą i kiedyś kiedyś atak klonów. Mniej więcej znam trochę fabułę ale chciałbym obejrzeć wszystko i się zastanawiałem czy właśnie nie zrobić to chronologicznie do zdarzeń, dzięki za pomoc!

ocenił(a) film na 5
scotratez

jak ktoś zaczyna z GW to tylko oglądać tak jak powstały rocznikowo 4,5,6 a potem historia 1,2,3 pokazująca jak powstało imperium i skąd się wziął Lord Vader.Oglądając najpierw 1,2,3 popsujesz sobie niespodzianki które są w 4,5,6 bo będziesz wiedział kto i co.

ocenił(a) film na 5
scotratez

wychowałem się na starej trylogi która powstała pierwsza 4,5,6 , a potem obejrzałem nową trylogie 1,2,3.Wszystkie widziałem pierwszy raz w kinie.Na 7 jeszcze nie byłem.Wybieram się na dniach.Może wróć i podziel się czy podobały się.Niektórych łapie niektórych nie.