Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Od roku rosło napięcie dotyczące filmu. Ludzie przeżywali każdy spoiler, zdjęcie czy nawet zdanie. A film ma zarabiać pieniądze dla wytwórni która go kupiła czyli disneya. Więc aby przyciągnąć jak najwięcej ludzi w różnym wieku połączyli sprawdzone wątki z nowymi. Dla dzieci i młodzieży co nie przeżywają części 1-6, więc mamy bb8 i całą resztę nowych bohaterów oraz dla tych co żyją głównie częściami 4-6 a więc luke, han i reszta.
Dzieci nie będą kupować figurek i masek vadera tylko Kylo Rena, bo tamtego nie kojarzą za bardzo.
Kto nie oglądał (jak mój kolega) poprzednich części i podchodzi do tego bez emocji oświadczył, iż to "Kolejny film sf" jak np. avatar i nawet mu się podobało.
Dla mnie fana SW to film niestety mnie zawiódł. Efekty fajne ale mamy 2015 roku więc nie ma się co dziwić. Ale fabuła skopiowana z innych części, więc przewidywalna i powtarzalna. Relkacje między ludzmi proste jak w hobbicie. Dziwi mnie że w poprzednich częściach większość grających to ludzie a tu sami kosmici aż nudno i kilku tych samych ludzi.
Wszystko łatwo bohaterom przychodziło jak w świecie disneya:(

użytkownik usunięty
ikee

Ja nie mam jeszcze co krytykować ponieważ z braku biletów , nie dostałem sie na seans nowszej trylogii sw .