PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671050}

Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 90 tys. ocen
5,8 10 1 90456
4,2 82 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Prawdopodobnie Epizody 10-12 będą rozgrywać się między Klasyczną Trylogią a Prequelami. Podobno Czwarta Trylogia ma opowiadać historię Dartha Vadera, ukazując wczesne lata panowania Imperium pod rządami Imperatora Palpatine`a. Co więcej, podobno w E10-12 mają zostać przedstawieni nastoletni Han Solo i Lando Calrissian, którzy dołączą do Armii Imperium jako nowi rekruci. Zasadniczo, Lucasfilm chce wykorzystać postacie z klasycznych filmów w nowy sposób, gdyż pracownicy firmy podobno uważają, że tego oczekują fani.

Oto co szpieg z Lucasfilmu ma do powiedzenia na temat ewentualnego wskrzeszenia Dartha Vadera: ”Jest integralną częścią serii. Zastąpienie go jest praktycznie niemożliwe. Planuje się aby powrócił i odegrał znaczącą rolę w nowych filmach. Pamiętajcie to filmy fantastyczno-naukowe. Darth Vader powstanie z popiołów.”

Jak na razie nie ma żadnej informacji czy Hayden Christensen spotkał się na lunchu z Georgem Lucasem w celu ewentualnego powrotu aktora do roli Dartha Vadera. Kiedy nadejdzie rok 2021, Hayden będzie miał wtedy 40 lat, a jest to dobry wiek do zagrania Vadera bez hełmu i maski, zupełnie tak jak miał okazję Sebastian Shaw w zbroi i kostiumie Mrocznego Lorda w końcowych scenach Powrotu Jedi z 1983 roku, kiedy Vader miał okazje spojrzeć na syna Luke`a własnymi oczami.
Kolejną osobą, która będzie w odpowiednim wieku do wcielenia się w Dartha Vadera w E10-12 jest Jake Lloyd, czyli Anakin Skywalker z Mrocznego Widma z 1999 roku.
Jako, że Czwarta Trylogia jest niemal 10 lat przed procesem produkcyjnym, w tym momencie ciężko jest zgadnąć kto mógłby zagrać młodego Hana Solo i Lando Calrissiana.

użytkownik usunięty
filmowy_laufer

ponoć w ep. VIII ale moim zdaniem to kolejne durne wymysły i teorie zawiedzionych fanów SW TFA... a już mówienie że Snoke to Anakin jest żałosne...

filmowy_laufer

Że co? Pomiędzy 1 a 6 częścią 16 lat a 3 i 7 10 lat? Umiesz liczyć czy nie umiesz się sensownie wypowiedzieć?

TheBlur

Między 1 częścią "Mroczne widmo" a 6 częścią "Powrót Jedi" jest różnica 16 lat, a pomiędzy 3 częścią "Zemsta Sithów" a 7 "Przebudzenie mocy" jest 10 lat.

Myślałem, że to oczywiste, że chronologia i daty premiery są różne, więc nie wyjaśniałem tego dogłębnie jak to zrobiłem teraz.

ocenił(a) film na 1
TheBlur

Mroczne Widmo - 1999
Powrót Jedi - 1983

Zemsta Sithów - 2005
Przebudzenie Mocy - 2015

hunters217

Nie mogą zrobić filmu pomiędzy 3 a 4 częścią zpóźnili się z tym o jakieś 45 lat. Człowieku młodość np. Hana Solo nie wyjdzie
musiał by go zagrać jedynie Harrison Ford, a on się raczej na nastolatka nie nadaje:D. Chyba że by mu zrobili jakąłś operacje plastyczną za 100 000 000 000 000 XD

Michal14PL

niewiesz o rogue one

Chwytaczek

Rogue one jest z innymi aktorami.

Michal14PL

a vader a mon mon motma i ma sie pojawic han solo chyba

użytkownik usunięty
Chwytaczek

w RO? Han Solo? po co?

NIE WIEM XD

użytkownik usunięty
Chwytaczek

Mam pytania

to po licho piszesz skoro nie wiesz?
ile masz lat?
czy czasem nie spamujesz za bardzo?

ocenił(a) film na 4

Nie będzie Hana Solo, na pewno... Ale prawdopodobnie pojawią się (oprócz Vadera, Baila czy Tarkina) trzy bardzo dobrze znane postaci z OT... Nie będą miały dużej roli, ale zawsze coś XD

użytkownik usunięty
elrond123

wiem... zresztą byłby tam zbędny... zapytałem tylko chwytaczka bo już zauważam 20 post gdzie pisze coś co się raczej nie sprawdzi lub nie będzie

drugi Az... a na priv jeszcze mi wali pytaniami chyba z 50 razy czy widziałem dany trailer...

Michal14PL

Przybywam z przyszłości: Han Solo (prawdopodobnie) dostanie własną trylogię:-)

Michal14PL

albo lifting twarzy, a przy tym sprawność osiemnastolatka! (hahhaha!) Filmowcy nakręciliby coś nowego o galaktyce, zamiast kontynuacji Star Wars. Coś kasowego i tak nie przebiją SW 4, 5 i 6.

Michal14PL

http://m.filmweb.pl/film/Untitled+Han+Solo+Star+Wars+Anthology+Film-2018-714149

hunters217

a tak serio:
- gdyby miała powstać 4 trylogia, to nie dałoby rady wskrzesić Dartha Vadera, bo przecież na koniec pierwszej (wyprodukowanej) trylogii został spalony na stosie pogrzebowym i - jak pokazali w części siódmej - zostały z niego jedynie resztki jego czaszki (która mogłaby się zachować jedynie dzięki temu, że była w tym jego hełmie)
- nie mogłaby opowiadać o dziejach między obecnymi trylogiami, bo - zgodnie z przyjętą numeracją - musiałaby mieć jakieś numery spomiędzy 1-9, a więc jakie? 3.1, 3.2 i 3.3? zauważcie, że pierwsza trylogia zaczyna się od części 4, żeby można było później dorobić historię o tym, "jak to wszystko się zaczęło", co pokazali w drugiej trylogii (1-3), czyli od młodości Anakina do "stworzenia" Dartha Vadera i dlaczego z dobrego dziecka stał się Złym Lordem i przeszedł na ciemną stronę mocy
- podajcie źródło, na podstawie którego hunters217 napisał o 4 trylogii (bo posty o kolejnych to już wygłupy i to widać)

ocenił(a) film na 6
hunters217

Wątpię by pojawiła się trylogia pomiędzy III a IV epizodami. Natomiast po Rogue One sądzę, że na pewno zobaczymy poszczególne filmy pomiędzy nimi, kto wie może i na Vadera znajdzie się miejsce. Przyszły spin-off będzie o Hanie Solo, następny o Boba Fettcie co do fabuły są dwie możliwości fabularne, czyli przed IV, albo po VI. Następne filmy mogą być o Vaderze, albo Kenobim. Co do następnej trylogii jestem zdania by fabuła toczyła się dużo bardziej wcześniej niż nawet I epizod, wiele fanów chciałoby zobaczyć Starą Republikę, czasy Revana i Darth Malaka. Moglibyśmy dostać dość mroczne sci-fi. :)

hunters217

10000000000/10

hunters217

A może warto sobie dać spokój z tą osią czasu gwiezdnych wojen. Na razie nie wiadomo jak skończy się epizod IX, ale wiemy jedno. Hano Solo jest skończony, on już nie żyje. Księżniczkę Leia zostanie uśmiercona prawdopodobnie na początku IX epizodu, bo aktorka zmarła. Nie wiemy jaki los czeka Luka, ale wiadomo że więcej filmów z jego udziałem muszą planować ostrożnie.

Aktor który gra Chewbacca najmłodszy też nie jest, ale z jego postacią mogą zrobić jakiś Spin-off. Ale 4 trylogia nie ma sensu w tej linii czasowej. Kto będzie tam zły ? Kolejny idiotyczny pomysł jak z Kylo Ren ? Może Finn i Pao przeżyją a może nie...4 trylogia po epizodzie IX jeśli ma być, to daleko w przyszłość, z zupełnie nowymi postaciami.

A cofanie się w czasie do czasów świetności Republiki i Jedi jest nie głupie, byle żadnych postaci ze znanego filmowego uniwersum tam nie mieszać. Vader nie żyje, i należy jego postaci dać święty spokój.

ocenił(a) film na 1
Yamato_filmaniak

Jeśli już mieli robić w ogóle 3 trylogię to jedyny w miarę sensowny scenariusz opierałby się na tym, że jakiś czarny charakter rośnie w siłę i nikt o tym początkowo nie wie, ponieważ inne modele scenariusza są już oklepane w SW.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
hunters217

Najpierw 4 trylogię musiałby ktoś napisać - oryginalny scenariusz do sagi, powstały w połowie lat 70-tych XX wieku obejmuje tylko 3 trylogie, z których ostatni dziewiąty odcinek jest dopiero w trakcie realizacji (planowana premiera grudzień 2019) - więc od pomysłu do realizacji minie ponad 40 lat.

ocenił(a) film na 1
Slawomir_Malek

Tak, ale teraz twórcy dosłownie "pędzą". Dawniej SW kręcono przez 3 lata, teraz w niespełna 2 plus spin-off na poziomie filmu.

ocenił(a) film na 1
hunters217

mam nadzieje, że to jakiś troll bait. Jesli nie, to panie miej w opiece to uniwersum. Jest masa nowych postaci które można przeniesć na ekran. Bądź też wymyslić nowe historie w tym uniwersum, ale nie, oni będą ciągle kręcić filmy ze starymi postaciami i rozciągać to jak tylko się da, a nawet dalej.