Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 91 tys. ocen
5,8 10 1 91124
4,2 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Wskrzeszą go czy temat zamknięty? Ja nie miałbym nic przeciwko temu, aby okazał się nieśmiertelnym SIthem.

ToNy_nafide

Trudno mi wyobrazić nieśmiertelnego Snokea, skoro został przecięty na pół, leżał martwy przez parę godzin z wywalonym językiem i na dodatek jego statek został rozwalony, więc nic z niego nie mogło zostać. Mnie bardziej zastanawia cały zakon Ren. Czym różni się od sithów? Gdzie się podziewali przed śmiercią Imperatora? Gdzie się podziali pozostali rycerze? Pojawili się w retrospekcji w Przebudzeniu Mocy, w Ostatnim Jedi była wzmianka że Ben Solo po zdradzeniu Lukea zabrał ze sobą kilku uczniów. W trylogii prequeli było tylko dwóch sithów i cały zakon jedi, fajnie było by zobaczyć coś podobnego tylko na odwrót - tylko dwóch jedi (Rey i Luke) i cały zakon Ren przeciwko nim.

ocenił(a) film na 2
ToNy_nafide

A ja w sumie nie muszę go więcej widzieć. Nie że go nie lubię bo postać genialne, ale po prostu po co? Nowa koncepcja która opiera się na tym że to Kylo Ren jest tym głównym złym jest całkiem dobra i pomysłowa. To że nikt nad nim już nie stoi.