Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 91 tys. ocen
5,8 10 1 91124
4,2 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

https://m.imgur.com/ixG1fFq?r

Imo szału ni ma, a Rey ma znowu na głowie "bobla"...
Nie cierpię tej fryzury.

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Wracamy do wizji Rey z TFA ;)

ocenił(a) film na 1
WhiteDemon

O kurcze jakieś czerwone szturmowce i rycerze Ren
Wtf i Kylo w masce -,- widzę też że Rey ma normalny miecz bo były ploty że będzie taki jak miał Maul

ocenił(a) film na 7
moniarojek1

Żeby machanie takim mieczem jakoś wyglądało to trzeba mieć skilla :) Daisy Ridley odwaliła kawał roboty jeśli chodzi o przygotowanie do TLJ (w TFA sporo robiła dublerka) ale tego by jej chyba nikt nie zrobił :p

ocenił(a) film na 1
Rozgdz

no zgadzam się xd ale tak odnośnie Kylo to nie podoba mi się że znów ma maskę ( pewnie było to pod rycerzy Ren bo oni zamaskowani to on też musi być) ;d

ocenił(a) film na 7
moniarojek1

To akurat dalsza część wizji Rey z TFA:

http://www.youtube.com/watch?v=eQ42RydMt_c

0.44 - 0.51 - tutaj masz walacy się korytarz Miasta w Chmurach (wiadomo że będzie Lando )

0.59 - 1.15 - zamaskowany Kylo ze swoim mieczem i Rycerze Ren w pełnym rynsztunku (podczas niszczenia Świątyni Luke'a nie mieli tego sprzętu, więc to scena z nadchodzącego filmu. Aczkolwiek też warto zauważyć że scena na śniegu z Kylo w wizji różniła się od rzeczywistej - w rzeczywistości Kylo porzucił hełm.)

ocenił(a) film na 1
Rozgdz

Skoro to scena z nadchodzącego filmu to jeden z rycerzy Ren rzuci się na Rey a Kylo ją uratuje ;D i pięknie XD ale dookoła jest pełno ciał poległych co by sugerowało, że to była walka rozgrywająca się na zgliszczach akademii

ocenił(a) film na 3
moniarojek1

W Troskliwych Misiach były ciekawsze i bardziej podniecające akcje niż ta żenada.xD

ocenił(a) film na 1
WhiteDemon

to idz oglądać troskliwe misie zamiast star warsy XD

ocenił(a) film na 7
moniarojek1

Masz wielu żołnierzy na plakacie. To sugeruje przynajmniej jedną scenę bitwy ;)

ocenił(a) film na 7
WhiteDemon

Może nie powinienem nabijać tylu postów, ale czy Rey nie "robi" tutaj za wcielone Światło? Białe ubranie, ostrze chyba też.. Święta Dziewica ? :P
No i przypomina mi jakoś ..

http://www.youtube.com/watch?v=veVxXZxBXNQ

.. Padme ? :P

ocenił(a) film na 5
WhiteDemon

Niestety Abrams wciąga swoje pomysły z powrotem i widocznie zignoruje ep. VIII. U Johnsona Kylo Ren i Rey przeszli przemianę jako bohaterowie i to dość istotną z punktu widzenia rozwoju postaci. U Abramsa cofną się znowu w rozwoju.

Jasne trzeba przecież znowu wsadzić Renowi maskę na głowę chociaż na chu* mu ona? Pożegnał się z dawnym Ja, odciął od przeszłości w Ostatnim Jedi, a tu nagle znowu będzie nosił maskę, rozmawiał z hełmem Vadera - naprawdę Abrams?

ocenił(a) film na 1
darek_sith

No chyba że jako przywódca rycerzy Ren wtedy jak jest z nimi to musi ją nosić? tylko takie coś mi przychodzi do głowy ;d

ocenił(a) film na 5
moniarojek1

Ale to taki dość słaby powód na tą chwilę. Jestem w stanie zrozumieć to w TFA gdzie był członkiem tego zakonu itd., ale on się odciął od wszystkiego w TLJ, zniszczył maskę co było tego symbolem. A tu nagle sobie zrobi identyczną. Już nawet pomijając to, to Adam Driver pokazał w TLJ, że jest w stanie wycisnąć z tej postaci naprawde sporo i brak maski wyszedł na dobre, a tu nagle znowu zamiast pokazywać emocje będzie chodził w hełmie :/

ocenił(a) film na 1
darek_sith

Myślę że przez cały film nie będzie jej nosił np jak znów się spotkają z Rey to przecież nie będzie gadał z nią z maską na głowie xD

ocenił(a) film na 5
moniarojek1

Chyba, że Rey też założy jakąś maskę - wtedy będzie po równo.

ocenił(a) film na 1
darek_sith

Ciekawi mnie jeszcze 2 rodzaje szturmowców na plakacie czyli białe i czerwone
Czerwoni to mi się kojarzą z tymi pretorianami Snoke`a

ocenił(a) film na 5
moniarojek1

Niestety obawiam się, że zrobili ich tak, żeby było bardziej kolorowo.
No chyba, że jakoś to sensownie wyjaśnią, np. rozłamem w Najwyższym Porządku i powstaniem dwóch frakcji.

ocenił(a) film na 7
darek_sith

To jest chyba ta sama maska :p

ocenił(a) film na 7
darek_sith

To przecież w ogóle nie o to chodzi :)
Na końcu TLJ Kylo i Rey wybrali zupełnie świadomie jaką drogą chcą podążać. I dokładnie tutaj to masz.
On jest Ciemnością.
Ona jest Światłem.
Stąd i każde ma "odpowiedni design". Kontrastowy :p