PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33034}

Halloween: Powrót

Halloween: Resurrection
2002
5,2 9,7 tys. ocen
5,2 10 1 9695
3,8 12 krytyków
Halloween: Powrót
powrót do forum filmu Halloween: Powrót

6/10

ocenił(a) film na 3

Jak na razie ostatnia część serii o Michaelu Myersie (nie licząc remake'u z 2007 roku). Wydaje mi się, że tego typu filmy trzeba po prostu lubić. Choć świeżo po projekcji jestem w stanie wytknąć "Resurrection" sporo błędów lub niedociągnięć, przez prawie cały film oglądałem go z dziką satysfakcją i uśmiechem na twarzy. Postaram się jednak być obiektywny. Porównując go do poprzednich części, nie jest źle, a na pewno lepiej, niż fatalna 3 część. Film w udany sposób otwiera główny motyw muzyczny serii, autorstwa samego Johna Carpentera. Sceny morderstw są urozmaicone, choć czasem pozbawione napięcia. Myers jak zawsze w formie-Spojler!- przeżywa nawet ciosy zadane łopatą czy długotrwałe porażenie prądem:). I choć zdaje sobie sprawę z niedorzeczności scenariusza (choć jego twórcom udało się ciekawie nawiązać do części 7), to w slasherach nie razi to aż tak bardzo- ma być widowiskowo, krwawo i ciekawie. Myślę, że film Ricka Rosenthala spełnia wszystkie te warunki.
Moja ocena:6/10.

ocenił(a) film na 9
Wojzu1

Według mnie ta część jest najlepsza. Producenci podążyli z biegiem czasu i stworzyli niezłą część. Dobrze wkomponowali Reality Show do reszty serii o Michaelu Myersie. A co do Myersa(w formie spojler)to zawsze charakteryzowało Halloweena. Gdyby nie był taki wytrzymały to na pewno nie oglądali byśmy tego filmu bo Myers poległ by już we wcześniejszych częściach :P Moja ocena 9/10