Zgadzam się gdyby była chociaż animacja z gry to bym obejrzał a tak szkoda czasu są lepsze produkcje
Żeby obejrzeć grafikę jak w grze to przecież mogę sobie w nią zwyczajnie zagrać, czyż nie? Właśnie technika wykonania tworzy niepowtarzalny moim zdaniem klimat Halo Legends. Natomiast fabuła? No cóż, taka konwencja całego filmu, w sumie z tych siedmiu odcinków można się dowiedzieć więcej niż z jednego o tej samej długości. 7 odcinków sprawia, że akcja toczy się praktycznie cały czas, dodatkowo widz ma okazję poznać siedem odrębnych historii, to jest właśnie fajne i niekonwencjonalne :)
Mnie się podobał choć fanem Halo nie jestem. Opowiedziane historie całkiem ciekawe, każda pokazana w ciut innej technice. Dwie pierwsze jak dla mnie powalają klimatem a równocześnie świetnie wprowadzają w resztę historii, pozostałe epizody są całkiem w porządku - najsłabiej wypada ostatni. Jak dla mnie warto obejrzeć.
Mi się sama animacja nawet podobała, ma swój charakter, za to fabuła nieciekawa, przynajmniej dla kogoś kto nie grał w Halo. Nie polecam. 3/10
Proponuje sobie w takim razie obejrzeć coś w podobnym klimacie. Tzn. Animatrix też jest kilka jakby małych opowiadań z podobną fabułą, ale tak na dobrą sprawę każdy odcinek traktujący o czymś zupełnie innym. Proponuje też obejrzeć filmy tego reżysera Appleseed Saga Ex Machina. Utrzymane w bardzo podobnym klimacie. Może nie jest to jak by się krytycy wypowiadali coś nadzwyczajnego, ale pozycje w każdym razie warte uwagi. No i jak wspomniałem konwencja ta już była w Animatrixie. Kto co lubi dla mnie mistrzostwo, nie ograniczyli się do jednej techniki, w wykonaniu, ale chyba na brak środków nie narzekali w końcu sponsorowane przez MS ;) 10/10
Czemu piszecie, że odcinków było 7 jak ja miałem 8???? ostatni jest w pełni trójwymiarowy coś w stylu Apleseed...najlepszy odcinek
Ale marudzicie. Animacja miała być dopełnieniem gry, takim miłym dodatkiem dla prawdziwych fanów. Coś jak Animatrix. I jako taki bonus, sprawdza się idealnie. Twórcy zarobili trochę kasy (szczególnie w Japonii), a gracze nie powinni czuć się zbyt zawiedzeni. Nikt na tym nie stracił, a ludzie, którzy ściągnęli ten film z netu i im się nie spodobał, nie muszą tu wypisywać, jak to bardzo czują się zawiedzeni, bo stracili kilka cennych Mb, niech sobie darują :)