Po obejrzeniu całego filmu (nie wiem co mnie podkusiło), pozachwycaniu się doskonałymi ujęciami kamery, przespaniu komediowej i dramatycznej strony filmu , rozprostowałam nogi i stwierdziłam oto, że film ten jest .. zerem. No bo co się w nim dzieje? Gwiazdka musi wybierac, wybiera prawdziwą siebie, z dala od blichtru, dochodzi do wniosku że ma dość tego życia, tłumy szaleją i na tym mogło by się skończyć. Mogło. Ale ona i tak ta gwiazdką pozostała. Więc czym więcej jest ten durny film jak nie znalezieniem problemu któremu się zaradza? Schemat jest prosty 

Piękne życie gwiazdy --> zmuszona do wyboru --> samozielne dojście do wniosku że będzie lepiej pozostać sobą --> w niewyjaśnionych okolicznościach powrót na scene. 

Żenadaa !
Hym, zastanawiam się, czy naprawdę obejrzałaś ten film, czy tylko piszesz tak, bo "HM musi być głupia"? 
Jeżeli nie widzisz sensu w filmie, to obejrzyj go raz jeszcze, ale tym razem dokładnie. Może i nie ma tu jakichś wielkich przesłań itp. ale to chyba ma być film "rozrywkowy" przy którym mamy się rozerwać i wyluzować, a nie siedzieć i filozofować co tu by się można nauczyć. 
Pozatym w filmie dzieje się wiele, a to, że myślisz inaczej, to już tylko skutek tego, że poprostu nie lubisz takich filmów. Każdy woli co innego, rozumiem. Tak samo ja moge opisać jakiś horror, że jest zerem, z powodów takich, że poprostu nie lubię tego gatunku filmów... 
:)
dokładnie! mi się film podobał, nie oczekiwłam niczego zbyt ambitnego. to miała być trochę głupia komedia i nią była - ja jestem zadowolona :)
Alez wprost przeciwnie ! 
Uwielbiam po szkole włączyć sobie disney channel, a takie seriale jak HM czy Nie ma to Jak H. działają kojąco na moje zszargane nerwy, no i ten humor ! Uwielbiam go. I to był plus tych bajek, były proste ale też zabawne, obite jakąś "konieczną" fabułą. Zaś zrobienie kinówki to był błąd - wyszło im kiepściuteńko. 

Fakt, czuję się źle że obejrzałam mimo wszystko te kinówkę, jestem raczej zwolenniczką mądrego kina i filmów niepopularnych. Ale nawet tacy jak ja potrzebują czasem odskoczni. Pzdr.