Hannah Montana. Film

Hannah Montana: The Movie
2009
5,5 35 tys. ocen
5,5 10 1 35000
3,2 9 krytyków
Hannah Montana. Film
powrót do forum filmu Hannah Montana. Film

Nie rozumiem waszego oburzenia względem tego filmu. Przecież to produkcja dla dzieci, dla małych dziewczynek które chcą na chwilę poczuć się jak "księżniczka". Ile Wy macie lat że oburza Was film dla dzieci? Czy kiedy powstawały filmu z małymi Olsenkami ktoś miał z tym problem? Nie. Bo można było oddzielić ambitne kino, kino dla każdego, kino dla dzieci, beznadziejne produkcje produkowane dla dojrzalszych. A teraz? Wszystko na jedno kopyto, nie wiem dlaczego tak się dzieje. Nie moglibyście przeboleć gdyby film miał ocenę bardzo dobrą, jak Wasz ulubiony Forrest Gump? Przecież to kompletnie bez sensu!

Co do filmu, moim zdaniem wspaniały. Nie jestem jego fanką, bo dla każda rzecz tam była przewidywalna, zauważałam brak kunsztu aktorskiego i czasem bez sensowne wątki,tyle że ja mam 23 lata dlatego to widzę. A film kierowany jest dla dziewczynek w przedziale 6-12 które tego nie zauważają, bo nie o to chodzi w tym filmie. Tutaj chodzi o pokazanie najprostszych wartości, jak prawda, krzywda, zrezygnowanie ze swoich przyjemności dla kogoś kogo się kocha, szacunek i poświęcenie. To są podstawy, dla Nas starszych osób to wszystko jest jasne nie potrzebujemy do tego filmu (choć niektórym by się przydało takie przedstawienie wartości), ale dla takich dziewczynek to jest ważne. A to że pokazane jest to w najprostszy sposób jaki może być, to właśnie lepiej! Mówicie o cukierkowych, różowych pustych lalach. Ja tam takich nie widziałam, w filmie Hannah Montana była pokazana zwykła dziewczyna która spełniła marzenie. I to jest uogólnienie marzeń, Chodzi o to , nie żeby zopstać super gwiazdą, ale żeby spełniać największe marzenia! I te małe dziewczynki z wiekiem zaczną to rozumieć. Ale kiedy są jeszcze małe pozwólmy im marzyć, i zamieniać się w małe piosenkarki, przecież to taki okres! Tak samo każdy z Was chłopaków jak był mały chciał zostać strażakiem czy power reangers i co? To było waszym zdaniem złe? A dziewczynki? Już od dawna , zanim powstała hannah, hsm, czy inne Disneyowskie produkcje, jak były małe chciały zostać sławne, chciały być piosenkarkami, aktorkami, tancerkami i topić się w złotej biżuterii. Taki okres, jak byliśmy mali nie myśleliśmy że to próżność, myśleliśmy o marzeniach. Pracuję z dziećmi i wiem że dla nich taki film jest ważny, często słyszę że - Będę jak Hannah Montana spełnie marzenie. To jest aż tak złe? Przecież te dzieci z tego wyrosną. A i dzisiaj mamy wymalowane pindy z solarium i różowym błyszykiem, a zauważcie że wtedy jak one były małe nie było Hanny, były Miś Uszatek a i tak wyrosło z nich to co wyrosło. Więc dajmy spokój temu filmowi.
Gdybym miała go ocenić kategorią dla dzieci dałabym 10/10 wiecie dlaczego? Bo nie biorę pod uwagę gry Cyrus, czy błędów w scenariuszu. Biorę wartości i zabawę dla dzieci. Gdybym miała go oceniać tak jak większość patrząc na niego pod kątem dorosłego na filmie dla każdego dałabym 5/10 bo przecież zła gra, niedociągnięcia i inne bzdury które akurat w tym filmie się nie zbyt liczą. Tyle mam do powiedzenia. Dziękuje.

AniaMarkowska

Zgadzam się w zupełności!!

<za krótki>

ocenił(a) film na 5
AniaMarkowska

jak to dobrze, że raz na jakiś czas znajduje się tutaj taka osoba, która pomyśli obiektywnie i INTELIGENTNIE.
popieram. mam 15 lat, a film jak film - normalny i fajny. (:

AniaMarkowska

Dokładnie!!
Ja sam mam 16lat i nie jestem jakims wielkim fanem Hannah, ale film
oglądało mi się bardzo przyjemnie. Zwłaszcza bardzo miłe i wpadające w ucho
piosenki. Ogólnie cała ścieżka dźwiekowa bardzo dobra.
W zupełności zgadzam się z pierwszą opinią. W końcu to jest film skierowany
dla mlodych osób, i dla nich ma byc przekonujący. Nie potrzeba
wyrafinowanej gry aktorskiej, czy perfekcyjnego montażu. Film musi być
prosty i nieść przesłanie, które oni zrozumieją, musi bawić. I uważam że
Hannah Montana: The Movie spełnia zapewnia wszystkie te rzeczy.
I jeszcze raz powiem,ze mimo iz mam 16 lat i nie oglądam serialu HM, film
bardzo mi się podobał i jak najbardziej mogę go polecić.

Pozdrawiam

AniaMarkowska

AniaMarkowska/
popieram Cię w 100 proc!... mam 24 lata, dla mnie to jeden z najlepszych filmów familijnych... pozdrawiam^^

użytkownik usunięty
Mauricio_Esposito

widocznie widzieliście mało filmów w swoim życiu

Oj mało mało mało skoro takie ścierwo uważacie za tak dobry film z bardzo dobrą ścieżką dźwiękową jak to kuba1012 określił... No nic, można jedynie współczuć gustu i mieć nadzieje, że te "wielkie produkcje" w końcu zostaną zapomniane.
Pozdro

ocenił(a) film na 8
Shirou

Jeju skąd u Ciebie taka postawa? Komuś podoba się ten film i to oznacza, że ma zły gust? No sorry, ale pewnie Ty - masz lepszy, bo przecież tyyyle filmów w życiu widziałeś/łaś. Małolacie.
Serwis filmweb powinien być od lat 18 i tyle.
A teraz idź pooglądaj filmy, które są według Ciebie dla osób z dobrym gustem.

misiaczek37

Oj źle mnie zrozumiałaś. Może tak... Lubisz ten film ale czy uważasz go za arcydzieło? Nie rażą Cie nigdy opinie laików ubóstwiających coś co jest jak najbardziej przeciętne?

ocenił(a) film na 7
Shirou

Boże, ale z ciebie ... dobra nie napisze co. nikt tutaj nie pisze przecież o arcydziele tylko o dobrym filmie dla nastolatek i wpadających w ucho piosenka. zal mi niektórych ludzi... ;/

sylwia004

To poczytaj sobie resztę tematów. I mówię ogólnie o filmach pokroju HM i HSM. Heh, co jest wstanie wywołać jedna negatywna opinia. Parę słów i wszystkie rzucacie się jak lwice broniące młodych... Prawie jak efekt motyla ;]

ocenił(a) film na 8
Shirou

Ja nie bronię tego filmu, chociaż mi się osobiście podobał a dzieckiem dawno już nie jestem. po prostu uważam, że to, że komuś film się spodobał nie oznacza, że ma zły gust w końcu ile ludzi tyle gustów.

użytkownik usunięty
misiaczek37

kuba1012 zacznij oglądać męskie filmy, a nie Hanne Montane, bo skończysz jako pederesta co ledwo mu obrasta ;)

AniaMarkowska

Jak się mu podoba niech ogląda. Każdy ma swój gust. Lolki z was jak tak sobie czytam te komentarze :)

(Ciekawe co jeszcze napiszecie:D)

użytkownik usunięty
lisz20

Wiecie, że Miley16 jest starym perwersem?? Lubi jechać małe kotki.