Harry Angel

Angel Heart
1987
7,6 51 tys. ocen
7,6 10 1 50952
7,7 42 krytyków
Harry Angel
powrót do forum filmu Harry Angel

Nie musial sie zbytnio wysilac, bo gral siebie (prawie). Oskar dla tego ktory go obsadzil!! kto by lepiej zagral w pomietym plaszczu, non-stop z papierosem, lekko 'dziabnietego' deteketywa?

simonoc

Widze koleś że sie niezle znasz na filmach jak i sztuce aktorskiej
Respect vor you!Coraz mniej już takich ludzi na świecie :)

ocenił(a) film na 9
simonoc

Jak sie dobrze zastanowić to wszystkie jego role (a przynajmniej te, które widziałem) są do siebie podobne... taki aktor charakterystyczny... Ale jest świetny ,jeden z moich absolutnych faworytów!

bartez83

No myśle że w Białych piaskach zagrał troche inaczej nie wspominając jego epizodu w tym filmie o więzniach z Williamem Defoe (niepamiętam tytułu)

ocenił(a) film na 9
gaff

Zagadza się zagrał prawdziwego cwela (dla mnie szok totalny, ale o to chodziło) w filmie "Gniazdo os". Był też bardzo sympatyczny jako Gorman Lenox. Ale już pewnie nigdy nie zagra takiego pomiętego luzaka-twardziela jakiego go pamiętam z np. "Roku smoka", "Rumble Fish" czy właśnie Harry'ego. Jednak myślałem, że na zawsze już utknie w rolach czarnych charakterów w bardzo nieciekawych filmach, ale właśnie dzięki ostatnim obrazom widać, że jest znowu bardziej nieprzewidywalny (ulubieniec garowników w "Gniazdo os", zmęczony gangster w "Dawno temu w Meksyku" - wybaczcie, że o tym filmie wspominam ;) No i co teraz ? Marv z "Sin City" tego na pewno nie może zkiepścić jak sądze. A kontynuacje już podobno w planach. Może sprawdzi się w kreacjach skomplikowanych pozytywnych psycholi :) Życze gościowi powodzenia tylko niech nie wraca na ring.

ocenił(a) film na 9
Picu

Polecam "Ćmę barową". Może ten filmpostawi wam tego, moim zdaniem, naprawde utalentowanego aktora, w troszke szerszej perpektywie.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
stas

Rourke zagrał świetnie i z wielkim poświęceniem.Rola mistrzowska