Czy "Harry Potter i Insygnia Śmierci" będzie z napisami czy z lektorem lub dubbingiem? ;)
poczytaj sobie poprzednie takie same tematy to sie dowiesz że z napisami i z dubbingiem :) przynajmniej w cinema- city
Helios we Wrocławiu jest z dubbingiem i napisami od 19.11 seansy są:
na Kazimierza Wlk. :
1.Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. 1 Premiera Film cyfrowy Hit Dubbing od 19. 11. do 25. 11.
o godz. 9:00, 12:00, 15:00
2. Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. 1 (napisy) Premiera Film cyfrowy Hit Napisy od 19 do 25
19. 11. jest o 0:01, 18:00, 21:00
20. 11. do 25 11 jest o 18:00 i o 21:00
3. Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. 1 Premiera Hit Dubbing od 19 do 25
godz. 11:30 14:30 17:30 20:30
Helios Magnolia Park tez Wrocław od 19.11 do 25. 11:
1. Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. 1 Premiera Film cyfrowy Hit Dubbing
o godz. 10:30 13:30 16:30
2. Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. 1 (napisy) Premiera Film cyfrowy Hit Napisy ta sama data :
o godz. 19. 11 jest pokaz premierowy 0:01 19:30 22:15
od 20.11 do 25.11 jest o godz. 19:30 22:15
3. Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. 1 Premiera Hit Dubbing ta sama data :
o godz. 9:30 12:30 15:30 18:30 21:30
to jest strona do kina Helios :
http://www.heliosnet.pl/1,Wroclaw/StronaGlowna/
W Cinema-City w Lublinie jest możliwość obejrzenia z dubbingiem i z napisami. Ja idę na napisy, bo mi godziny nie odpowiadają, wtedy kiedy jest puszczany z dubbingiem. Pierwszy raz pójdę na wersję HP z napisami xD
chyba nie, bo miejsc wolnych nie ma xD Ja idę dopiero za dwa tygodnie jak "szał" trochę opadnie xD
z dubbingiem w kinie, ale jak teraz po premierze chcesz ścągnąc to będzie jeszcze pewnie z napisamy
ja ostatnio dzwonilem do cinema city to mi powiedzieli ze u nas na slasku tylko dubbing, moze jedynie w katowicach bedzie z napisami wiec odrazu odpada;]
a multikino ma z napisami tylko sami jeszcze nie wiedza kiedy botez dzwonilem ;d xd
PS; dubbing w seri HP to najwieksze nieporozumienie wszechczasow;]
Tak u nas na Śląsku w Multikinie (w Zabrzu) jest wersja zarówno z dubbingiem jak i napisami :P Od bodaj 3 części już tak jest :)
To samo w CC w Kato (zarówno w Silesii jak i w tym drugim) są obie wersje. Nie wiem jak np. w G-cach czy Rudzie.
TYLKO napisy! :D
Chwała dystrybutorowi za udostępnianie takich produkcji z napisami, bez tego straciła by jeden z niewielu walorów, jakim jest aktorstwo (uwzględniające głosy) - Helena B-C z głosem Agatki z "Na dobre i na złe", albo Rickman z obcym głosem to KARYGODNA PROFANACJA burząca krew w mych żyłach.
Niestety?! Chyba całe szczęście! Jak słyszę ten koszmarny, wynaturzony dubbing zamiast cudownego głosu Alana Rickmana i w ogóle reszty aktorów to aż mi się w żołądku przewraca ;/
Alana Rickmana będziesz tam miała 5 minut zapewne. :)
Ja z napisami zawsze oglądam w domu, jak dana część jest już na sprzedaży... a w kinie dubbing - tradycyjnie.
Na przedpremierze (przynajmniej w naszym heliosie) ma być z napisami i strasznie, ale to strasznie się z tego cieszę! Zawsze chciałam chodzić na wersje z napisami, ten dubbing zupełnie mi nie odpowiada... Nie mogę się doczekać, aż zobaczę film! :D
Ja niestety idę na Dubbing, bo idę z rodzicami i młodszą siostrą, ale jak zakupie dvd to będę oglądal z napisami.
ja idę dopiero w niedziele na napisy
a właśnie może to głupio zabrzmi, ale wie ktoś może o co chodzi z tym pokazem cyfrowym? ma to coś wspólnego może z 3D? bo ja to 3D się wystrzegam bez własnych okularów to jestem ślepa jak kret xDD
Nie ma wersji 3D(i cale szczescie... Badziew dla dzieci). Wersja cyfrowa to po prostu wersja z nosnika cyfrowego, a nie tradycyjnie z tasmy. Lepsza jakosc obrazu i brak uszkodzen tasmy (rozne zabrdzuenia, kurz itd, ktore widac podczas projekcji z tasmy)
Harry Potter i Insygnia Śmierci - część 1 --- jest w wersji 2D (z 3D nie wyrobili się). Druga część ma być 3D.
Kino cyfrowe - film jest wyświetlany przez projektor cyfrowy z dysku twardego. Obraz i dźwięk jest lepszy od kina analogowego (tradycyjnego). Z projektora cyfrowego można wyświetlać też filmy 3D.
A kino analogowe, które w większości kin jeszcze jest - to po prostu film puszczany z taśmy przy użyciu zwykłego projektora.
Lepiej iść na film w wersji cyfrowej.
Miłego oglądania ^^.
Ja chyba pójdę do kina na wersje z napisami i dubbingiem :D
mam nadzieję tylko, że 2 dadzą do wyboru 3D bądź 2D, bo jakoś 3D to nie bardzo :P
No właśnie wybieram się na tą wersję, gdyż nie ma u mnie na niedzielę napisów w zwykłej wersji ;)
A dziękuję :D
Pewnie będzie do wyboru. A oglądałaś kiedyś film 3D w kinie? To naprawdę coś fajnego. Warto iść nawet ze zwykłej ciekawości. W ogóle słyszałem, że poprzednie części też zrobią 3D.
Ciekawi mnie czy przy ostatniej części dadzą w kinach pozostałe filmy. Chętnie bym zobaczył je ponownie na wielkim ekranie ^^.
Wszędzie chyba wersja z napisami jest w wersji cyfrowej. Cyfrowa jest po prostu lepsza (obraz, dźwięk) i wypiera kino analogowe.