PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396969}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
2010
7,5 331 tys. ocen
7,5 10 1 331012
6,5 54 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I

Jak spodobało wam się zakończenie? nie wiem jak dla Was ale dla mnie zakończenie filmu
jest beznadziejne... I nie mówie tutaj o wyborze momentu tylko może o ostatnich 3
sekundach filmu... Dla mnie cudownie by było gdyby wykorzystali końcówkę jednego ze
zwiastunów gdzie z tej różdżki wystrzela złoty promień i przechodzi do napisu HARRY
POTTER I INSYGNIA ŚMIERCI PART ONE i mogliby jeszcze dodać TO BE CONTINUED . Co
o tym sądzicie?

ocenił(a) film na 10
hu3i

Mi się końcówka podobała. Po pierwsze: Lord Voldemort, ach.. Po drugie: najpierw wszechobecna jasność od zaklęcia Czarnego Pana, następnie egipskie ciemności i napisy końcowe. Dla mnie bomba.. :)

użytkownik usunięty
hu3i

Moment wybrali znakomity, ale źle go przedstawili. W książce to był wyścig z czasem - kto pierwszy zgadnie Harry czy Voldemort? Harry bije się z myślami i wybiera horkruksy, dlatego Voldemort domyśla się pierwszy (tak domyśla się, nie Grindelwald mu mówi). Harry widzi myśli Czarnego Pana i wie, że już za późno, że ten już wie - domyślają się w tej samej chwili. Zło triumfuje. A w filmie? Całkowicie pozbawili tego klimatu.

ocenił(a) film na 9

To fakt - tego ewidentnie brakowało... Mogliby się chłopcy postarać bardziej, ale i tak dali radę (chociaż było jasne, że to na tym momencie zakończą).

lijn

Tak samo jak pozbawili klimatu w księciu ale tam już tak perfidnie że nie wiem co, nie było żadnego rozmyślania nad tym czym może być horkruks, nie było tego oczekiwania na lekcje, było tylko coś w stylu "o Harry ! Wiem gdzie jest horkurks , lecimy ? Dobrze profesorze"...

ocenił(a) film na 10

W ogóle ta scena kiedy Voldemort kradnie Czarną Różdżkę z grobu Voldemorta dzieje się po wydarzeniach w Banku Gringotta, no ale scenarzyści zapewne chcieli "godnie" zakończyć pierwszą część. Szkoda, że pozmieniali sceny...

ocenił(a) film na 8
dawcio930

Nie prawda... Voldemort najpierw zdobywa Czarną Różdżkę, a dopiero potem nasi bohaterowie decydują się na wyprawę do Gringotta po horkruksa.

użytkownik usunięty
dawcio930

Voldemort zdobywa czarną różdżkę przed podróżą do Banku Gringotta, dzieje się to niedługo po śmierci Zgredka. Harry w Muszelce mówi gospodarzom, że musi porozmawiać z Ollivanderem i Gryfkiem. Fleur pyta się go, z którym chce najpierw. Ollivander to insygnia, Gryfek - horkruksy. Harry wybierając Gryfka podjął decyzję, że ważniejsze są horkruksy i tym samym pozwolił Voldemortowi zdobyć czarną różdżkę.

dawcio930

To jest akurat wybaczalne, jakoś to poukładają, mam nadzieję.