PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=396969}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
2010
7,5 332 tys. ocen
7,5 10 1 331826
6,5 61 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I

Myślicie, że w tym filmie tez pominą Zgredka jak to zrobili wcześniej?

użytkownik usunięty
paciazdw

W życiu! W tej części odgrywa zasadniczą rolę, a jego śmierć będzie jednym z elementów budującym nastrój końcówki pierwszej części, gdyby go pominęli to nawet jako maniak tej serii rozważałbym ocenienie filmu na 1/10 xD Ale czytałem w różnych artykułach co będzie i wygląda na to, że można być spokojny o to, że film będzie wierny książce, a Zgredka widziałem nawet w trailerze.

to dobrze, ja nie oglądam zwiastunów, bo stwierdziłam, że chce się wszystkiego dowiedzieć prosto z filmu, bo znowu bym o wszystkim wiedziała przed zobaczeniem tego. ;-)

paciazdw

W tej części NIE DA SIĘ pominąć zgredka, przecież to kluczowa postać dla tej części. A po drugie to przecież był w zwiastunie:P

użytkownik usunięty
paciazdw

Generalnie Yatesa podejrzewam o wszystko, ale na usunięcie Zgredka z "Insygniów Śmierci" to chyba nawet on by nie wpadł!

ocenił(a) film na 10

zgredek nie tylko bedzie ale odegra jedna z kluczowych rol w domu malfoya, w piwnicy jego dworu ponadto stworek tez sie pojawia :) nie pytajcie skad wiem - ale to pewna informacja - sam widzialem - nie chce wam psuc niespodzianki. Zgredek jest z deka zmutowany i jakby zywszy :)

użytkownik usunięty
stepup91

Będzie Stworek? No to najlepsza wiadomość jakiej się dowiedziałam odnośnie tego filmu! Może przestanę być taka sceptyczna... ale Stworek będzie w 1 czy 2 części?

ocenił(a) film na 10

bedzie w 1. dobra: bylem na londynskiej premierze. ale wiecej nie zdradzam. bedziecie zachwyceni !

ocenił(a) film na 10
stepup91

ps: jest kilka watkow co nie bylo w ksiazce. 1 zdradze: hermiona opuszczająca dom rodzinny zostawiajaca rodzicow zmienionych.

użytkownik usunięty
stepup91

Czyli będzie wszystko co ważne? No to świetnie! Nie mogli tak od początku? Znaczy... od Czary Ognia?
PS: Zdradź coś jeszcze;)

ocenił(a) film na 10

zupelnie jest zmieniona ( na lepsze ) scena poscigu z domu dursleyow do nory. odbywa sie zarowno na niebie jak i na ziemi. ps; hagrid jak gdyby nigdy nic jedzie sobie ulicą ? ! ;D

ocenił(a) film na 10
stepup91

nie wiem jak i gdzie ale generalnie peleryna niewidka zostala zdjeta z harry'ego z kazdego rozdzialu kiedy ja na sobie miał.

ocenił(a) film na 10
stepup91

NIE MOGE WAM ZDRADZIC ! ;D CZEKAJCIE 4 DNI ! POLECAM JEDNAK BEZ DUBBINGU

ocenił(a) film na 10
stepup91

JAK KTOS WYJDZIE ZAWIEDZIONY TO GO NIE ZROZUMIEM. PS MAM 20 LAT I OCENIAM FILM OBIEKTYWNIE

użytkownik usunięty
stepup91

A w porównaniu z "Zakonem Feniksa" albo "Księciem Półkrwi" to jak?

ocenił(a) film na 10

FILM NIE DOROWNYJE ZF I KP. SAMI ZOBACZYCIE. DO HP_FAN. FLETCHERA NIE MA W FILMIE :(

stepup91

stepup91 - coś mnie mało przekonujesz o wiarygodności swoich danych, bo Mundungus Fletcher BANKOWO jest w Insygniach. Widziałem go na dwóch klipach na YT: scena Siedmiu Potterów i kiedy Stworek go przyprowadza do Grimmauld Place 12.

ocenił(a) film na 8
stepup91

To, że masz 20 lat akurat nijak ma się do tego czy oceniasz film obiektywnie. Przykro mi, ale nawe gdybyś miał i 50 lat to Twoja ocena i tak zawsze będzie tylko subiektywna :)

użytkownik usunięty

Stworek też musi być, bo za jego sprawą trio dowiaduje się o medalionie Slytherina, w jaki sposób trafił on na Grimmuald Place i co się z nim później stało. Ciekawe tylko, czy Fletcher też się pojawi, czy od razu sam Stworek w jakiś sposób zasugeruje, że medalion wszedł w posiadanie Dolores Umbridge.

ocenił(a) film na 9

Mundugnus pojawia się w filmie, taki niski, łysy gość... Na dodatek pojawia się w dwóch momentach:-P

użytkownik usunięty

Ja wiem jak ważną rolę odgrywa Stworek, ale w książce, w filmie może się np. okazać, że Harry dowie się, że ma go Umbridge dopiero w Ministerestwie, a pójdzie tam, bo będzie myślał, że znajdzie tam miecz Gryffindora, albo jeszcze bardziej nieprawdopodobna opcja.

Nie, wszystko jest tak jak w książce - Stworek mówi Harry'emu, że medalion należy do Regulusa Blacka a prawdziwy został zabrany z innymi przedmiotami z Grimmauld Place 12 przez Mundungusa Fletchera. Harry każe mu go znaleźć, Stworek wykonuje zadanie. Pojawia się razem ze Zgredkiem i Mundungusem w Grimmauld Place 12. Mundungus mówi co się stało z medalionem po tym, jak go miał, po czym trio szykuje się do włamu do Ministerstwa. Wiem to wszystko z klipów znalezionych w internecie - polecam serwis SnitchSeeker.com.

użytkownik usunięty
Peeves

No to mnie uspokoiłeś (kolejna osoba). Zresztą jak będzie naprawdę zobaczymy już niedługo.

P.S. : Jak dla mnie Yates mógłby nakręcić "Harry Potter - prawdziwa historia";) Na pewno wie lepiej od Rowling!