bo sama rowling powiedziała że napisze jeszcze 8,9,10,11 itd.
ale napiszcie czy to byłoby dobre?
nie sądzę, aby to była prawda, bo co ona by tam napisała? losy ich dzieci??? wtedy to juz chyba nie byłby Harry Potter i ... tylko James Potter;P widać w Insygniach Smierci definitywne zakończenie...niestety;/
powiem, że fajnie by było gdyby napisała książkę po prostu o ich dalszych losach... takie jakby uwieńczenie serii o Harrym...
i przy okazji mogłaby dać zarzucic, że Harry rozstał się z Ginny a Hermiona z Ronem < przeciez ani jedno ani drugie do sebie nie pasuje!! łee xD > ale nie mówie że Hermi miałaby byc Harrym < chociaz tworzyliby pare niczym James i Lily> :]
pzdr. :*
tak,i najlepiej niech zrobi z tego komedie romantyczną z wątkami obyczajow-dramatycznymi.Rozstaną sie,a Harry potem ożeni sie z Hermioną,Giny wstąpi do kazirodczego związku z Ronem,Hermioa będzie miała romans z Moodym jako sponsorem i stanie sie galerianką,a Ron zostanie alkocholikiem i ćpunem i z pomocą Harrego który zostanie urzędasem trafi a odwyk.Kiedy wróci zastanie Giny w ciąży jarającą szluga w kuchni.
Tworzenie kolejnych części będzie wynikiem czystej chciwości Rowling,i zarabianiem na siłe.Dla mnie już piąta część była robiona w paru mometach a siłę,więc niestety za 6 sie już nie wziełam,chociaż film pewnie z ciekawości obejże.
Rozumiem że fani są rządni więcej,ale ie można robic c zegoś na siłe tylko dla kasy bo straci to swój urok i scenariusz też nie będzie lepszy...
6 częśc mi się osobiście b. podobała < jesli chodzi o ksiązke oczywiście :]> a 7 to tak sobie... :)
ale ogólnie podabał mi się twoja wypowiedż szczególnie poczatek :]
Ja to chciałbym aby zrobiła książkę w uniwersum Harry'ego Pottera ale opisujaca np. losy jakiegoś aurora.
no, widać że nie czytałaś 6 i 7 części. Gdyby Moody miał mieć romans z Hermioną to ta ostatnia musiałaby być nekrofilką, a nawet jeśli to problem stanowi to, że nie odnaleziono ciała Moody'ego.
nie popierasz romansów wirtualnych xD <lol2>
zresztą takiej "Modzie na sukces" nie przeszkadza że ktos nie zyje od x lat i go wskrzeszaja.. co HOP ma byc gorszy...
zeby nie bylo moja wypowedz jest czysto ironicza :)
ja chciałbym żeby napisała dalsze częsci harry'ego no bo wiecie na przykład chciałbym żeby napisała 8 część i żeby nazywała sie HP i Wielka misija
Dumbledore - ok
8 częśc..wielka misja... to juz nie jest to samo jesli ma 100 róznych wrogów... w cz. 1-7 było ich wiele ale byl jeden główny... taki jakby cel tej historii... uwazam ze coagniecie tego byloby bez sensu... juz lepeij napisac ksiazke o dziecisntwie dzieci i np. jakis glowny spor meidzy dziecmi Harrego i Draco... chociaz to by tez blo takie srednie :D
moim zdaniem to juz nie powinna pisac dalszych części, historia skończyła sie jak skończyłą i lepiej juz nie tworzyc jej dalej na siłe
Niech J.K. Rowling napisze inną serię o zupełnie innych bohaterach itp. Na Potterze świat się nie kończy, a ona go definitywnie zakończyła. I dobrze, bo jak uśmierciła Snape'a, to wszystko się skończyło. Ja czekam na jej inne książki, i oby odniosły taki sukces jak Potter. :)
nie chciałbym, aby pisała następne części bo będą już poprosu wymuszone, musiałaby mieć niesamowity pomysł na następne cześci by do tego wrócić, ale zgadzam się co do tego że obie pary nie pasują do siebie, przez cały czas czytania książki miałem nadzieje, że Harry będzie z Hermioną, i zawiodłem się totalnie, to najgorsze zakończenie jakie widziałem mogła już wogóle nie pisać tego epizodu na końcu.
ktos to juz pisał tutaj chyba ale uwazam ze dobrym pomysłem jest utworznie nowej serii książek napewno tak samo interesujacej jak HP :)
i naprawde te pary sa tragiczne!!
jka dla mnie mogloby sie nawet na koncu okazac ze Hermiona ma romans z Malfoyrm..to by i tak bylo lepsze od Rona xD
madziulo21- dla Twojej informacji, Lily Evans- Potter była rudowłosa. więc Ginny i Harry tworzą parę podobną do jego rodziców.
Ja to widzę tak, że pisząc ostatni rozdział, że ileś tam lat minęło (nie pamiętam już) dała sobie szanse napisania kolejnych części, w których po prostu opisze życie tych postaci pomiędzy zakończeniem walk z V, a tym właśnie zakończeniem HPiIŚ
Ej, to, że "napisze" dalsze ich losy nie znaczy, że muszą dalej to kręcić. Jak dla mnie seria Harry'ego Pottera zaczyna się robić powoli nudna i uważam, że powinna się zakończyć na Zakonie Feniksa. ;) Książę Półkrwi - szczerze, część była dla mnie zbyt nudna, jednak dotrwałam do końca, ale kolejne części na pewno obejrzę. :)
Pozdrawiam
nie wem jeżeli chodzi o książki to mi sie os. podobały..Książe pólkrwi lekko naciągany ale Insygnia były świetne...jeżeli chodzi o filmy to tutaj powinni zakończyc na Zakonie.. bo Książe to potworna pomyłka jak dla mnie...
No i bardzo dobrze :) Ktoś się ze mną zgodził hehe ;] Jednak nie czytałam Księcia Półkrwii i nie jestem w stanie powiedzieć czy jest dobra czy nie. Chociaż uważam, że tak, bo film nigdy nie odda tego co książka oczywiście. ;) Może jak przeczytam Stephena Kinga, to wezmę się za Harry'ego.
co racja to racja jednak Czara Ognia fajnie wyszła w ekranizacji, Komnata też no i Zakon tez mi się bardzo podobał... Więzień Azkabanu troche dokoloryzowany jednak film był fajnie zrobiony, tzn. ta koloryzcja wyszła na dobre... ale w Księciu nie ciekawa fabuła wyszła, mało akcji jakiejkolwiek...chociaz było kilka smiesznych sytuacji xD... oby Insygnia popisały się klasą w końcu maja być 2 części :)
P.S miłego czytania Kinga <a co czytasz?> :) no i potem Harrego :P
Tak, tak, zgadza się. Oby tego nie zawalili ;) Ogólnie to jak dotąd podobały mi się wszystkie odsłony Harry'ego Pottera oprócz tego nieszczęsnego Księcia Półkrwi.
@ P.S. Dzięki. A czytam "Stukostrachy" S. Kinga :)
Owszem fajnie by było gdyby napisała dalsze części ;)) jednak osobiście bardzo bym chciała, aby zamiast o dzieciach Harrego, napisała serie o jego rodzicach. Powiedzmy 8 części o Lily i Jamesie. 7 części z czasów szkolnych i 1 (ostatnia) po ukończeniu szkoły aż do ich śmierci ;D Jako zagorzała fanka tej pary marzę o tym już od kilku miesięcy, ale na pewno większość z was chciała by wiedzieć jak to było z jego rodzicami ;)) Chyba się ze mną zgadzacie??? ;>
Masz rację, mogłaby o nich napisać, a nie ciągle skupiać się na Harrym i jego przyjaciołach ;)
Lugi_Bugi pomysł jka najbardziej fajny..tylko szkoda ze my mozemy miec tylko pomysly na jej ksiazki... :(
a co do postu nade mną: no jakby nie patrzeć tytuł to Harry Potter i to chyba o nim ma byc książka :P < tzn. jest> :]
"Harry Potter - Początek" <haha> ;] Wszystko o jego rodzicach, aż do momentu gdy urodził się Harry i Voldemort, który ich zabił. ;)
Nie. To byłoby głupie. Bo ja rozumiem, że te 7 części odniosły wielki sukces, ale każdy ma granice. Zabrakłoby jej pomysłów i te książki to byłoby kompletne gówno. No.
No faktycznie Rowling kilka miesięcy temu powiedziała w wywiadzie że zaskoczy fanów ósmą częścią w 2014 roku......
Nie wiem jak to będzie, ale ona w którymś wywiadzie powiedziała, że części jest 7 od 7 horkruksów. Ale może zmieniła zdanie... Byłoby ciekawie. :)
ja bym była przede wszystkim za historią huncwotów! wiem, że wielu mnie nie poprze, ale kocham ten wątek i chciałabym poczytać o ich losach
jeśli harry to jako auror, ( no w końcu łowca czarnoksiężników , a do tego czarna różdżka przyciągała by szumowiny ) ale jako takie krótkie opowiadania . w internecie bądź na łamach jakichś gazet. a jak książki to ''A.P.W.B.D. cienie i blaski'' jak by nie patrzyć największy czarodziej. a perła to było by ''CZARNY PAN'' ale to trza by napisać mocno i z przytupem w stylu kinga mrocznie. odciąć się od książek dla młodzieży
Rowling mówiła że do 2020 nie napisze żadnej cześci o Harrym , zresztą to nie jakiś byle jaki zmierzch i 7 części starczy :)
Moim zdaniem seria się skończyła i nie powinno być dalszych części. Byłoby to naciąganie ludzi dla kasy . Rowling mogłaby napisać "Historię Hogwartu" lub w.w. Biografię Dumbledore'a albo coś podobnego... Ale na pewno nie powinna kontynuować przygód Harrego/jego dzieci.
Ja bym ogólnie nie chciała, żeby dopisywała kolejną część. Każda książka jakoś się ze sobą łączyła w zgrabną, ładną całość. A teraz jakby dała coś jeszcze na doczepkę? Mnie się to nie widzi. Ale oczywiście bym przeczytała :D Nie ma to tamto :P
a co bycie powiedzieli, jakby następna książka była o romansie Hermiony i Draco, hehe? Mnie ta opcja zawsze kręciła i przekopałam całego neta czytając fanficki właśnie o tej parze :D ale tak poważnie to przecież Voldzio zgładzony więc o czym tu dalej pisać? o losach dzieci ? ee, to by w końcu wyszło romansidło dla nastolatek. ale jakby napisała jak wszyscy się spiknęli Harry z Ginny, Ron z Hermi itp to bym przeczytała i kupiła na pewno. ALBO NAJLEPIEJ BY BYŁO JAKBY NAPISAŁA KSIĄŻKĘ O DRACONIE. Nawet mam tytuł:" Na granicy dobra i zła: wyznania Dracona". Dobry? :D to by była biografia Malofya, ale pisana z jego punktu widzenia. te jego wszystkie rozterki, romansy itp. to by był bestseller, nie uważacie ?
Zgadzam się z tobą czysto_krwista taka książka byłaby niezła i bardzo dobry tytuł. Jednak fajnie by było poczytać o ich dalszych losach i ich dzieci. Ale wtedy możnaby stworzyć taki drógi cykl : np. ,,Harry Potter i jego dalsze losy ..."
Moim zdaniem że jeśli ktoś chce tworzyć kolejne książki i nie mówię tu tylko o Rovling to chyba dobrze nie ? Jeśli się ma pomysły na dalsze przygody to dlaczego tego nie opisywać tylko dlatego ze niektórzy myślą ze to tylko dla kasy ?
Zgadzam się z tobą czysto_krwista taka książka byłaby niezła i bardzo dobry tytuł. Jednak fajnie by było poczytać o ich dalszych losach i ich dzieci. Gdyby opisała jakieś ciekawe przygody po ukożczeniu szkoły itd. w drógim cyklu np : ,,Harry Potter i jego dalsze przygody ... " moim zdaniem mogłaby powstać dróga bardzo ciekawa powieść składająca się znów np. z 7 części.Dobrym pomysłem są takrze księżki o różnych innych postaciach np. nauczycielach i uczniach - co się działo z nimi przed odbiorem listu o przyjęciu do Hogwardu, albo takie ich biografie.
Jeszcze tak na marginesie :
Moim zdaniem że jeśli ktoś chce tworzyć kolejne książki i nie mówię tu tylko o Rovling to chyba dobrze nie ? Jeśli się ma pomysły na dalsze przygody to dlaczego tego nie opisywać tylko dlatego ze niektórzy myślą że to tylko dla kasy ?
ja tez ich kocham, szczegolnie Jamesa xD moglaby napisac o nich, o Snapie i lily ;)
dokładnie:)
za każdym razem kiedy czytam opowiadania na blogach(mogę kilka fajnych podesłać) to coraz bardziej nakręcam na wersję Rowling o nich.
i niby dużo łatwiej napisać kontynuację o dzieciach Harrego, bo przy huncwotach trzeba stosować się do wcześniejszych części i tego co ona tam sobie wymyśliła. ale to zdecydowanie dużo ciekawsze
Najlepiej byłoby gdyby Rowling napisała o szkolnych czasach Huncwotów , to byłby lepszy temat niż dzieci Harry'ego itd.- przynajmniej moim zdaniem .
tak, to by było najlepsze wyjście;) czasy Huncwotów są dobrym tematem.
James, Remus, Syriusz, Lucjusz, Narcyza, Bellatrix - fajnie by było o nich jeszcze poczytać.
Albo pani Rowling mogłaby napisać coś o rodzie Blacków.
Mogłyby też powstać historie Dumbledore'a - nieco więcej niż jest to ujęte w wypocinach Rity Skeeter ;)
Także dojrzewanie i dochodzenie do wielkie mocy i władzy Toma Riddle/później Voldemorta do czasu fiaska w domu Potterów.
Losy Huncwotów jak najbardziej ciekawy pomysł. Wraz z opisem ze strony Severusa - koniec końców był "tym dobrym" :)
tak, jedynym sensownym wyjściem byłoby cofnięcie się wstecz. pójście na przód z historią dzieci Harrego zamieniłaby się w Modę na sukces.
niestety pisarka jasno dawała w wielu wywiadach i też filmach dokumentalnych jasno do zrozumienia, że nie napiszę już nic o Harrym pomimo codziennych błagań setek fanów.