PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 363830
6,8 64 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Pierwsza część Quizu ma już 1000 odpowiedzi :)

Betim:

Nie chodziło mi o to. Oszołomienie to nie jest pokazania swojej potęgi czarodziejskiej.
Trochę później ;D

Jeżeli później, to bym powiedział, że w czasie 'ucieczki' z Hogwartu, kiedy powalił w ciągu
kilku sekund Ministra, Umbridge, Kinsleya i jakiegoś czwartego, który zresztą miał pecha
bo to nie był ostatni raz kiedy Albus go unieszkodliwił.

Mam też wrażenie, że nie chodzi Ci o bitwę w Ministerstwie, bo to że tam pokazał całą
swą potęgę to jest zbyt oczywiste :)

Dlaczego tylko Bellatrix udało się uniknąć więzienia po bitwie w Ministerstwie?

ocenił(a) film na 8
losiek13

Kota widzimy to po walce ze Snapeem

Jaką postać przybierał patronus Kingsleya i kiedy go widzimy?

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

Przybierał postać rysia, pojawił się na weselu Billa i Fleur.

Jakie przedmioty i komu przepisał Dumbledor w swoim testamencie?

ocenił(a) film na 9
gosia986

Dumbledore przepisał medalion, wielką księgę i swój miecz godryka Harry'emu po jego śmierci. Te przedmioty przekazał jemu minister magii w norze.

Na kogo zlecenie Snape zabił Dumbledore'a?

ocenił(a) film na 8
gosia986

looki czytałeś w ogóle książki z tej serii?
-znicz i miecz dla Harryego, miecz zatrzymał minister, bo uznał, że nie do dumledorea on należał
-wygaszacz dla Rona
-i baśnie Barda Beedlea dla Hermiony
Jeśli chodzi o pytanie lookiego to Dumbledore poprosił Snapea, żeby ten w odpowiednim momencie skrócił jego męki
pytanie lośka trochę trudniejsze, muszę poszukać:)

wieczor1212

Rysia. Kingsley wysyła go by ostrzec weselników o przejęciu władzy w Ministerstwie Magii.

Wymień Śmierciożerców, którzy brali udział w misji w Departamencie Tajemnic.

ocenił(a) film na 8
losiek13

looki to jest zła odpowiedź

śmierciożercy obecni w Departamencie Tajemnic to
Lucjusz Malfoy
Bellatriks Lestrange
Nott
Jugson
Crabbe senior
Antoni Dołohow
Macnair
Avery
Rookwood
Mulciber
Rudolf Lestrange

Ponawiam pytanie dotyczące testamentu Dumbledora

ocenił(a) film na 8
gosia986

W takim razie ja zadaję pytanie
w jakim celu Dumbledore przepisał im te przedmioty, napisać w miarę dokładnie, anie odp. typu: żeby pokonać Voldemorta itp.:p

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

Na moje pytanie nikt nie odpowiedział to sobie sama odpowiem
Harremu Dumbledor przepisał złoty znicz, który Harry złapał podczas swojego pierwszego meczu oraz miecz Gryffindora
Hermionie Baśnie barda Beedlea
Ronowi wygaszacz

Teraz odpowiem na twoje pytanie
w złotym zniczu był ukryty kamień wskrzeszenia
mieczem Gryfindora Harry Ron i Hermiona mieli niszczyć horkruksy
baśnie były im potrzebne żeby odkryli istnienie insygni śmierci i dowiedzieli się co nimi jest
a wygaszacz przydał się gdy Harry i reszta była uwięziona w piwnicy Malfoya, wskazywał też drogę Ronowi żeby ten mógł odnaleźć Harrego i Hermionę kiedy ich opóścił

Mam nadzieję że o to ci chodziło

Jak mają na drugie imiona Harry Ron i Hermiona?

ocenił(a) film na 9
gosia986

Harry miał na drugie imię James, Ron miał na drugie imię Baltazar, a Hermiona miała na drugie imię Julie.

Kogo Harry pokonał mieczem Gryfindora?

ocenił(a) film na 8
looki14

Jedynie Harry ci się zgadza, Ron i Hermiona mieli inne imiona
Harry pokonał Bazyliszka
Jak mieli na drugie imiona Ron i Hermiona?

ocenił(a) film na 8
gosia986

gosia odpowiedziałem na Twoje pytanie i przy okazji na lookiego w jednym poście, tak trafiłaś w dziesiątkę
Hermiona Jean Granger
Ronald Bilius Weasley
W jakich okolicznościach dowiadujemy się o pochodzeniu Hagrida?

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

Oj przepraszam nie widziałam tej odpowiedzi

Wydaje mi się że o pochodzeniu Hagrida jest napisane w czwartej części. Hagrid opowiada o sobie madame Maxime podczas Balu Bożonarodzeniowego.

Kto przysłał Zgredka do piwnicy Malfoya żeby pomógł Harremu i reszcie uwięzionych tam osób w ucieczce?.

ocenił(a) film na 8
gosia986

Prawidłowa odpowiedź
Aberforth Dumbledore przysłał zgredka
Wymień imiona skrzatów, które poznajemy w hp

ocenił(a) film na 9
wieczor1212

Zgredek, Mróżka i Stworek.

Dlaczego tłuczek w "Komnacie Tajemnic" leciał tylko za Harrym podczas meczu quidditcha?

ocenił(a) film na 8
looki14

Zaczarował go zgredek

Co stało się bezpośrednio po meczu i w jego trakcie?

Co do poprzedniego mojego pytania, to nadal aktualne, to nie są imiona wszystkich skrzatów jakie poznaliśmy

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

A i szczegół, którego nie zauważyłem od razu
Mrużka, a nie Mróżka

wieczor1212

Tłuczek złamał Harry'emu rękę, a następnie Gilderoy Lockhart usunął mu z niej wszystkie kości.

losiek13

Z kim pojedynkowała się Bellatrix w trakcie misji w Ministerstwie?

ocenił(a) film na 9
losiek13

Z Hermioną Granger.

Do kogo należał smok Norbert?

ocenił(a) film na 8
looki14

Pojedynkowała się z Syriuszem i go pokonała
Norbert należał do Quirrella, ten w gospodzie dał go Hagridowi, w zamian uzyskał informacje jak minąć Puszka.
Dalej moje pytanie aktualne jak miały na imię poznane w hp skrzaty i u kogo służyły?

wieczor1212

Mrużka - Crouch (później służyła w Hogwarcie), Zgredek - Malfoyowie(później wolny skrzat służący w Hogwarcie), Stworek - ród Blacków(następnie Harry, służył też w Zamku), Bujdka - Chefsiba Smith, skrzaty z hogwarckiej kuchni - dyrektor Zamku.

Moje pytanie nadal aktualne. Mam na myśli wszystkie walki Bellatrix, nie tylko tę jedną...

losiek13

walczyła też z tonks i z harrym po tym jak zabiła syriusza

kto złamał podczas tej bitwy neville'owi różdżkę???

cezarywi

Pytanie nadal uważam za aktualne, jeszcze dwie postacie...

ocenił(a) film na 8
losiek13

Walczyła jeszcze z Molly Weasley i jednocześnie z Hermioną Ginny i Luną podczas bitwy o Hogwart.

Różdżkę Nevilla złamał Antonin Dołohow.

Ile lat miał Luna gdy zmarła jej mama?kto przysłal zgredka

ocenił(a) film na 8
gosia986

Ile lat miała Luna gdy zmarła jej mama? Tak brzmi prawidłowe pytanie

ocenił(a) film na 9
gosia986

Miała 8 lat.

Ile potrzeba fasolków, żeby kupić kartę czarodziejów i czarownic?

ocenił(a) film na 8
gosia986

Bellatrix walczyła z Harrym, Tonks, Syriuszem, Kingsleyem i Dumbledorem,
Luna miała 9 lat i była świadkiem jej śmierci,

Co stało się z przepowiednią(w miarę dokładnie)?

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

looki Twoje pytanie w ogóle nie ma racji bytu
1.Odpowiedziałeś niepoprawnie
2.fasolek nie fasolków
3.Płaci się za czekoladowe żaby pieniędzmi, a nie fasolkami, więc fasolki nie maja nic wspólnego z kartami

Moje pytanie dalej aktualne

ocenił(a) film na 9
wieczor1212

Potrzeba 25 fasolek, więc mi tu nie mów, że fasolki nie mają nic wspólnego z kartami.

Harry dał przepowiednię Lucjuszowi.

Z czym była związana pełnia księżyca?

ocenił(a) film na 8
looki14

Harry dał szklaną kulkę z przepowiednią Nevillovi, który schował ją do kieszeni. Podczas ucieczki z Departamentu Tajemnic szata Nevilla rozdarła się i kulka się rozbiła.

Jakie było pierwsze zaklęcie którego uczył Harry na spotkaniu GD?

ocenił(a) film na 8
gosia986

looki może masz racje, ale powiedz mi gdzie to jest opisane proszę, bo nie przypominam sobie tego momentu

Trenowali zaklęcie expelliarmus
Jakie były reakcje członków GD na wieść, że zaczną od tego właśnie zaklęcia?

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

Zachariasz Smitch stwierdził że to zaklęcie im nie pomoże w walce z Voldemortem.
Kto wymyślił nazwę Gwardia Dumbledora?

ocenił(a) film na 8
gosia986

Skrót wymyśliła Cho Chang, a nazwę Ginny Weasley?

W jaki sposób Syriusz dowiedział się o planach trójki bohaterów związanych z GD?

ocenił(a) film na 9
wieczor1212

wieczor to jest opisane w pierwszym tomie wtedy kiedy Fred i George sprzedawali te karty.
Przez kominek dzięki proszkowi fiu.

Do kogo należała kotka Pani Norris?

ocenił(a) film na 8
looki14

Looki nie pamiętam żeby w książce było napisane że bliźniacy kiedykolwiek sprzedawali karty czarodziejów. Sprzedawali je w grze a nie w książkach.

Syriusz dowiedział się o GD od Mundungusa, który podsłuchał jak Harry rozmawia o zorganizowaniu tajnego stowarzyszenia z przyszłymi członkami GD w gospodzie Pod Świńskim Łbem.
Pani Norris należała do Filcha.

Skąd Ron miał Świstoświnkę?

ocenił(a) film na 8
gosia986

tez mi się wydawało, że to się nie pojawiło w książce.
looki powinieneś się odnosić do książki, bo to ona jest tekstem źródłowym, film, a tym bardziej gra jest subiektywnym Tworem reżysera/producenta itp. jedynie opartym na wydarzeniach z książki.

gosia poprawna odp., a Świstoświnkę otrzymał od Syriusza "w zamian" za Parszywka

Podajcie osoby, które zostały spetryfikowane i w jaki sposób zostały spetryfikowane

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

Pani Norris została spetryfikowana bo zobaczyła bazyliszka w kałuży wody
Hermiona i dziewczyna z Ravenclow(nie wiem jak się nazywała) zobaczyły bazyliszka w lusterku
Collin Creevey zobaczył go przez aparat fotograficzny
Prawie bezgłowy Nick nie mógł umrzeć po raz drugi dlatego został tylko spetryfikowany
Justin Finch- Fletchley zobaczył bazyliszka przez Prawie Bezgłowego Nicka

od kogo i dlaczego Ron dostał wyjca w drugiej części Harrego Pottera?

wieczor1212

pani norris w odbiciu wody
hermiona przez lusterko
colli creveey zobaczył bazyliszka przez aparat
justin-flynch fletchey zobaczył bazyliszka przez ducha
chyba wszystko:-)
odnoszę wrażenie ze looki odnosi się jedynie do gier przykro mi:-(

jakiego zaklęcia uzyła bellatrikcs by,,wyrwać'' przepowiednie harryemu w sali przepowiedni i jeszcze ra (na darmo bo była już zniszczona)w gmachu ministerstwa gdy walczyła z harrym

ocenił(a) film na 8
cezarywi

Już wiem ta spetryfikowana dziewczyna nazywała się Penelopa Clearwater

To zaklęcie to accio

Pomawiam pytanie o wyjca Rona

ocenił(a) film na 8
gosia986

Dostał go od matki za kradzież samochodu ojca

Ile kosztował prorok codzienny i kiedy się tego dowiadujemy?

ocenił(a) film na 9
wieczor1212

Prorok codzienny kosztował 50 pensów, a dowiadujemy się o tym w czasie przedmowy Lockharta w księgarni Esy i Floresy.

Co oznaczają lata 1991-1998?

ocenił(a) film na 8
looki14

W "Harry Potter i Zakon Feniksa" sowa przyniosła Proroka codziennego hermionie a ona zapłaciła za niego jednego knuta (s.320)

Wymień kto był w pokoju życzeń przed bitwą przeciw śmierciożercom,która wkrótce zaczęła się toczyć w Hogwarcie.

ocenił(a) film na 8
looki14

looki Twoje odpowiedzi są naprawdę dalekie od prawdy w hp system monetarny składa się z knutów, sykli i galeonów, wiec Twoja odpowiedź jest naprawdę absurdalna

Co do pytania, to chyba są to lata, w których rocznik Harryego uczęszczał do Hogwartu

Moje pytanie nadal aktualne

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

W "Harry Potter i Zakon Feniksa" sowa przyniosła Proroka codziennego hermionie a ona zapłaciła za niego jednego knuta (s.320)

Wymień kto był w pokoju życzeń przed bitwą przeciw śmierciożercom,która wkrótce zaczęła się toczyć w Hogwarcie.

ocenił(a) film na 9
wieczor1212

Tak to był rocznik uczęszczania Harry'ego w Hogwarcie.
Co do pytania gosi to w pokoju życzeń był: Harry, Ron, Hermiona, Draco, Crabbe i Goyle.

Jak wyglądał sufit w wielkiej sali?

ocenił(a) film na 8
looki14

Mi chodziło o to kto był w Pokoju Życzeń jak Harrego Rona i Hermione zaprowadził tam Neville przez przejście za portretem Ariadny w Gospodzie Pod Świńskim Łbem

Sufit w wielkiej sali wyglądał tak jak niebo na dworze

Moje pytanie o pokój życzeń aktualne

ocenił(a) film na 8
looki14

lookiosoby, które wymieniłeś znajdowały się tam w trakcie bitwy, kiedy Harry szukał horkruksa
w pokoju życzeń znajdowali się;
Harry, Ron, Hermiona, Neville, Seamus Finnigan, Levander Brown, bliźniaczki Patii, Terry Boot, Ernie Macmilan, Anthony Goldstein, Michael Corner, Luna, Dean Thomas, Ginny Fred, George, Lee Jordan, ChoChang, Michael Corner, Kingsley, Lupin, Oliver Wood, Katie Bell, Angelina Johnson, Alicja Spinnet, Bill, Fleur, rodzice Rona(Artur i Molly), Percy, już w trakcie bitwy dołączył Arberoth, babcia Neviilea i Tonks,

Podaj sposób na ominięcie bijącej wierzby i od kogo o nim się dowiadujemy

wieczor1212

trzeba było naruszyć narośl na pniuod lupina powiedział to naszemu trio we wrzesczącej chacie

ocenił(a) film na 8
wieczor1212

o sposobie ominięcia wierzby bijącej dowiadujemy się od Lupina. Trzeba dotknąć sęka który ją paraliżuje

Dlaczego posadzono wierzbę bijącą i zbudowano wrzeszczącą chatę?

ocenił(a) film na 8
gosia986

Dla Lupina, żeby mógł uczęszczać do Hogwartu, a w dniu przemiany był z dala od uczniów i nie stanowił zagrożenia, a wierzba stanowiła ochrone dla nieświadomych, żeby nie mogli tam wejść.

Podajcie osobę, która weszła do pokoju życzeń nie mając świadomości czym on jest i kiedy dowiadujemy się o tym