PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 363615
6,8 64 krytyków

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Pierwsza część Quizu ma już 1000 odpowiedzi :)

Betim:

Nie chodziło mi o to. Oszołomienie to nie jest pokazania swojej potęgi czarodziejskiej.
Trochę później ;D

Jeżeli później, to bym powiedział, że w czasie 'ucieczki' z Hogwartu, kiedy powalił w ciągu
kilku sekund Ministra, Umbridge, Kinsleya i jakiegoś czwartego, który zresztą miał pecha
bo to nie był ostatni raz kiedy Albus go unieszkodliwił.

Mam też wrażenie, że nie chodzi Ci o bitwę w Ministerstwie, bo to że tam pokazał całą
swą potęgę to jest zbyt oczywiste :)

Dlaczego tylko Bellatrix udało się uniknąć więzienia po bitwie w Ministerstwie?

wieczor1212

Takich sytuacji było kilka: po pierwsze Dumbledore - mówi o tym na Balu Bożonarodzeniowym, po drugie bliźniacy - kiedy uciekali przed Filchem (mówią o tym na pierwszym spotkaniu GD), no i sam woźny. Zakładam, że chodziło Ci o Dumbledore'a, jednak na przyszłość zalecam większą precyzję. Btw. gratuluję dobrej odpowiedzi na moje pytanie.

W trakcie pościgu w Ministerstwie Magii, w pewnym momencie Śmierciożercy dzielą się na pary. Kto znajdował się w parze z Bellatrix?

losiek13

Twoje przypuszczenie było w 100% prawidłowe:)
Była w parze z Rodolphusem i "wzięli lewą"

Od jakiego momentu i dlaczego trójka bohaterów uciekła z Grimuald Place(chodzi o 7 część)?

wieczor1212

Po misji w Ministerstwie Magii, mieli się deportować na Grimuald Place, ale Yaxley chwycił Hermionę i ruszył z nimi. Widział tabliczkę z numerem 12 i tym samym poznał tajemnicę . Kryjówka nie była już bezpieczna

oddaję

wieczor1212

zaczęła uciekać po próbie wzięcia naszyjnika dolores umbridge w MM
gdy już wzieli go za nimi czarodziej ich ścigał przez co musieli się deportować nie mogli wrócić juz do stworka bo być może śmierciożercy przeszukiwali ten dom i patrolowali okolicę
po znalezieniu sie w bezpiecznym miejscu ron się rozszczepił a jakiego zaklęcia uzył harry by przywołać ten lek? yy... hmm... nie pamiętam nazwy

cezarywi

Dyptam ;P a zaklęcie to Accio

Co stało się z Nevillem po "śmierci" Harry'ego, gdy Voldi przyszedł ogłosić smutną nowinę

ciamko

Ciamko daj jakieś inne pytanie bo nikt na nie nie chce odpowiedzieć.

agataa136

neville wygłosił mowę że stracili harryego ale wojna będzie trwać a potem zapiła naginii mieczem

cezarywi

Odp niekompletna ( chodzi o to co się z NIM stało, co ktoś z nim zrobił ) :)

Michael_Cullen_2

Voldemort założył mu na głowę Tiarę Przydziału i ją podpalił
O to Chodzi?

Jak nazywała się nielegalna stacja radiowa w ostatniej części Harrego Pottera i kto prowadził w niej audycje?

gosia986

Potterwarta, audycje prowadził Lee Jordan - pseudonim "Potok".

Który z bliźniaków brał udział w audycji, w której zapoznał obywateli Świata Magii, ze sposobem odróżnienia Voldemorta od bazyliszka? Jaki to sposób?

losiek13

chodziło mi o podanie wszystkich osób występujących w Potterwarcie

gosia986

W takim razie trzeba było inaczej sformułować pytanie -.- Audycje prowadził właśnie Lee Jordan, oprócz niego w radiu pojawiali się też: Lupin, Kingsley i jeden z bliźniaków. Pasi?

Który z bliźniaków brał udział w audycji, w której zapoznał obywateli Świata Magii, ze sposobem odróżnienia Voldemorta od bazyliszka? Jaki to sposób?

losiek13

teraz już pasi :-)

To był Fred
"Zalecam prosty test:sprawdźcie, czy to coś, co łypie na was ślepiami ma nogi.Jeśli ma, możecie śmiało spojrzeć mu w te ślepia"

kogo i dlaczego zabił Krwawy Baron?

gosia986

Percy'ego bo przeszedł mu przez ciało, a to jest nieprzyjemne uczucie. Percy nie wytrzymał tego i umarł, a duch był ze slytherinu.

Do czego służyła latająca kosa?

gosia986

Krwawy Baron zabił Helenę Rawenclaw kiedy ta ukryła się w puszczy. Baron namawiał ją do powrotu do domu a kiedy ta odmówiła zabił ją.

Oddaję.

agataa136

Z jakiej choinki urwał się looki14?

losiek13

Może z zeszłorocznej bożonarodzeniowej ;d

agataa136

A poza tym Krwawy Baron kochał Rovene Ravenclaw ale ona go odrzuciła

looki twoja odpowiedź rozbawiła mnie do łez :-)

gosia986

Jestem ciekawa ile masz lat looki, bo masz bardzo rozwiniętą wyobraźnię :-)

agataa136

No właśnie wyobraźnia i poczucie humoru lookiego mnie powala. Sam powinien coś napisać. Założę się że powstała by z tego niezła historia :-)

gosia986

Ja bym nie potrafiła AŻ tak wymyślać :-)

agataa136

no cóż loosiek to mistrz w tej kategorii i nikt go nie przebije. To jest prawdziwy talent!

Niech ktoś wymyśli pytanie, bo ja nie mam na razie pomysłu.

gosia986

Tak nie znam słów, które by jego talent wystarczająco dobrze opisały

Kiedy Ron dowiedział się o uczuciach Harryego do jego siostry?

wieczor1212

Tak na marginesie, to gosia miałaś chyba na myśli lookiego, a nie looska?

wieczor1212

W 6 części.

Jak można się dostać na peron 9 i 3/4.

looki14

Trzeba przejść przez barierkę w ścianie,

Moje pytanie dalej uważam za aktualne, odpowiedź zbyt niedokładna

wieczor1212

No, raczej coś jej się pomyliło xd

Kiedy Gryfoni wygrali puchar Quidditcha, Harry wrócił do Pokoju Wspólnego, gdzie świętowano zwycięstwo. Ginny w euforii rzuciła mu się w objęcia, a Harry ją pocałował.

losiek13

Nie. Harry pocałował Ginny w pokoju życzeń kiedy schowała "własność księcia półkrwi".

Kim był Ksenofilius?

looki14

looki jak już wcześniej pisałem powinieneś odpowiedzi formułować na podstawie książki, a nie filmu lub gry, co właściwie jest( jeśli chodzi o treść do quizu) gówno warte, czyli w zasadzie powinieneś darować sobie ten temat na jakieś ok 2 tyg i przeczytać HP

Odpowiedź Ksenofilius Loovegod wystarczy? czy dodać, że był ojcem luny i właścicielem i wydawcą żonglera?

Kiedy żonglera uznano za "szanujące się" pismo?

wieczor1212

Będę odpowiadał na podstawie filmu, bo chyba o to właśnie chodzi w tym temacie.

W 1994 roku.

Czego dotyczył imperial?

looki14

Ten quiz ma sprawdzać wiedzę o "Harrym Potterze", zatem źródłem wiedzy jest seria książek, nie uznaję Twojej odpowiedzi, równie dobrze mógłbyś napisać, że w HP, chodzi o w miarę konkretne wydarzenia, co do Twojego pytania, to nie mam pojęcia czego ono dotyczy

wieczor1212

zabawimy się w lookiego:-)

imperial dotyczył zaklęcia imperius gdzxie schowany był prototyp w MM
nasze trio odkryło to w 1 cz.

cezarywi

dlaczego hermiona była żle traktowana rzez dracona?

cezarywi

Bo on lubił tlenione głupiutkie blondynki, a ona takich włosów nie miała i była mądrzejsza od niego:) no i była "szlamą" i przyjaciółką Harryego, ale to nie miało takie dużego znaczenia:p

Z czego składał się symbol insygniów i kto Nam go wyjaśnił?

wieczor1212

Trójkąt (peleryna), kreska (różdżka), kółko (kamień), wyjaśnił Ksenio Dobrzekochaj.

oddaje....

michal1337

Ile Komnat Tajemnic znajdowało się w Zamku i jakie czyhały w nich grozy?

losiek13

Tylko jedna. W komnacie znajdowało się coś nad czym tylko dziedzic slytherina potrafił zapanować.

Od czego był uzależniony Hagrid?

looki14

Od wódki i zwierząt...

losiek13

losiek 13 przepraszam że pomyliłam cię z looki 14
To pewnie przez zmęczenie bo codziennie wstaję o 4-tej do pracy. Ale na szczęście już jest piątek :-)

Wydaje mi się że Hagrid jest uzależniony od hodowania niebezpiecznych zwierząt

Pytanie specjalnie do looki 14
Kto napisał serię książek o Harrym Potterze?

gosia986

J. K. Rowling :D

Jakie jest zaklęcie oszałamiające?

looki14

expulso

dlaczego petunia napisała list do dumbla?

looki14

Drętwota.

Jak nazywa się sklep na pokątnej gdzie kupuje się szaty czarodziejów?

agataa136

Madame Malkin

Co powoduje zaklęcie Feraverto?

gosia986

Powstrzymanie pająków.

Kto opowiedział uczniom o komnacie tajemnic.

looki14

looki - mistrz powraca.
Feraverto o ile pamietam sluzylo do zamieniania szczurów w puchary?

Flitwick opowiedział.

Kim był Harry Potter? :D

michal1337

Nie wiem jak wy, ale ja poczekam jak na to pytanie odpowie looki

gosia986

Harry Potter był czarodziejem. Określano go jako chłopiec który przeżył. Jego rodzice zginęli przez zaklęcie Voldemorta, a jemu pozostawił bliznę na czole. Potem zamieszkał u swojego wujostwa na Privet Drive, aż w końcu trafił do Hogwartu - szkoły magii i czarodziejstwa.

Co to jest anegdota?

looki14

no no looki jestem pod wrażeniem twojej odpowiedzi. Chyba najlepsza i najbardziej poprawna z dotychczasowych.

Michał 1337 z tego co wiem, to o komnacie tajemnic opowiedział prof. Binns na historii magii, a nie Flitwick.

A co słowo anegdota ma wspólnego z Harrym Potterem, bo nie widzę związku?

gosia986

To pewnie metafora taka?

losiek13

Masz rację :)