Cześć II ma już 1000 odpowiedzi i została zamknięta.
Proszę Lookiego14 o nieodpowiadanie w tym temacie. Dziękuję.
Pytanie:
Jak pani Figg złamała nogę?
Od jego pełnego nazwiska Tom Marvolo Riddle , wystarczyło przestawić literki i mamy I Am Lord Voldemort
Jak miała na imię siostra Parvati Patil ?
to anagram jego imienia, Tom Marvolo Riddle - I am Lord Voldemort
błagam cię, pisz bardziej po polsku...
@ Severussoholiczka - Padma
ile razy Harry użył myślodsiewni poza "lekcjami" z Dumbledorem? w jakich to było okolicznościach i czego się z nich wtedy dowiedział?
2 razy : w 5 cz. dowiedział się o wspomnieniach snape. w 7 cz. to samo
i w 4 cz. wpał do myślodsiewni z ciekawostki
bogin kapitana orzecha?
Trzy razy; tom IV - Procesy skazańców, kiedy poszedł do Dumbledore'a, a ten wyszedł z Knotem do Zakazanego Lasu , tom V - Wspomnienie Snape'a, podczas lekcji oklumencji, tom VII - Wspomnienia Snape'a, chciał odciąć się od swoich myśli nad strata przyjaciół, wiec poszedł do Myslodsiewni, żeby zobaczyć co chciał przekazać im Severus.
Odpowiedz na moje pytanie była zła, wiec ponawiam.
W jaki sposób Voldemort nagiął swoje niezmienne zasady wobec Lily? (Chodzi o okres przed narodzinami Harry'ego!!!)
Imperator111 - W czwartej klasie wpadł do myślodsiewni kiedy został sam w gabinecie Dumbledora ( zobaczył przesłuchanie Karkarowa kiedy zdradza on nazwiska śmierciożerców w tym młodego Croucha , widział też proces Belli , Croucha i spółki )
W piątej klasie Snape przerwał lekcje oklumencji i czekając na niego Harry zajrzał do jego wspomnień ( jak jego ojciec znęcał się nad Snapem a ten nazwał Lily szlamą ) no i podczas bitwy o Howart gdy obejrzał wspomnienia Severusa
Fajnie, ze odpowiedziałem w kolejności wcześniej i zadałem pytanie, na które nikt nie odpowiedział :/
Prowadzili sklep.
Odpowiedz na moje pytanie była zła, wiec ponawiam.
W jaki sposób Voldemort nagiął swoje niezmienne zasady wobec Lily? (Chodzi o okres przed narodzinami Harry'ego!!!) PONAWIAM!
Prowadzili sklep na Ulicy Śmiertelnego Nokturnu
Kto pracował w Banku Gringotta ?
Może za trudne xd
Chodziło o to, ze Lily pochodziła z mugolskiej rodziny, była wiec Szlama, a pomimo tego Voldemort chciał by dołączyła z Jamesem do grona jego popleczników. To jest spore nagięcie, nie? ;d
Zadawajcie.
Cezarywi - Bo Snape nazwał Lily Szlamą no i przyjaźnił sie z Śmiercożercami a Lily się to nie podobało
Gosia - Artur, Bill , Charlie , Molly
Jakie zaklęcie otwierało zamki w drzwiach ?
bo Lily wyszła za Jamesa a Severus został śmierciożercą
sówka Rona nazywała się Świstoświnka
Kiedy Hermiona otworzyła nim drzwi do korytarza na trzecim piętrze ...
Jak Pan Wesley nazywał żonę kiedy byli sami ?
Meropa podała mu eliksir miłości
co sprawiło, że pan Weasley był tak samo wściekły jak Molly? dodatkowo: kto i jak przez to ucierpiał?
to było chyba wtedy jak pan Weasley George i Fred przybyli do domu Dursleyów żeby zabrać harrego w czwartej części. Jeden z bliźniaków upuścił wtedy "przypadkiem" Gigantojęzyczne toffi i oczywiście Dudley je zeżarł. No i mu się jęzor bardzo powiększył.
gred i feorge zmusili rona do złożenia wieczystej przysięgi
kiedy po raz pierwszy wspomniano w książce o hermionie?
Fred i George chcieli namówić Rona na złożenie Przysięgi Wieczystej . Pan Wesley ich na tym przyłapał i się wściekł a od tej pory Fred twierdzi że jego lewy pośladek zmienił kształt . Krótko mówiąc dał im niezłe lanie
Wydawcą jakiego pisma był Ksenofilius Lovegood ?
A ja kojarzę że to było wtedy jak Fred i George próbowali skłonić Rona do złożenia przysięgi wieczystej. Ron trzymał już jednego z bliźniaków za rękę ale nakrył ich pan Wesley.
pewnie chodzi o to o czym piszecie. Ja tego nie pamiętam bo akurat 6 część czytałam tylko raz i najmniej ją pamiętam. Teraz czytam drugi raz ale do tego fragmentu jeszcze nie dotarłam.
tak, Cezary, Agata i Severussoholiczka dobrze odpowiedzieli.
Hermiona po raz pierwszy pojawiła się, gdy zapytała Harry'ego i Rona, czy nie widzieli ropuchy Neville'a.
Ksenofilius Lovegood wydawał Żonglera
dlaczego Corac McLaggen dopiero w 1996 roku startował do drużyny quidditcha? czemu nie mógł tego zrobić rok wcześniej?
Bo leżał w skrzydle szpitalnym. Założył się z kolegą że zje bahanie jajka i zrobił to
Kto został spetryfikowany jako pierwszy ?
Zdaje mi się, że to kotka Filcha, czyli Pani Norris została spetryfikowana jako pierwsza.
Do kogo należał diadem?
Kandyzowane Ananasy
Jakiego kształtu był tort który Molly Wesley upiekła dla Harrego na jego siedemnaste urodziny ?
Przed drzwiami do wielkiej sali, czyli tuż przed ucztą w pierwszym roku nauki w Hogwarcie.
Gdzie uciekła czekoladowa żaba podczas gdy Harry z Ronem siedzieli w przedziale (tom 1)
Po pierwsze to ty mówisz o filmie ja o książce gdzie Harry spotkał Malfoya na Pokątnej w sklepie Madame Malkin kiedy obaj kupowali szaty do Hogwartu
Po drugie to żaba uciekła przez uchylone okno ich przedziału
Jaki trunek sprzedawano nieletnim w gospodzie Pod Trzema Miotłami ?