Trzecia część ma już 1000 odpowiedzi więc zakładam nowy temat. Zasady te same co poprzednio . Miłej zabawy .
Odpowiedź na pytanie Imperatora : Harry wlał eliksir do butleczki i zaniósł na biurko Snape do oceny a ten zrzucił butelkę i ją zbił . Resztę eliksiru usunęła Hermiona zaklęciem Evanesco bo myślała że Harry już skończył .
Moje pytanie ; Jak nazywali się rodzice Nimfadory tonks ?
bo nie mieścił się w swój "mundurek" ze szkoły
W jakim stanie wyszedł Percy,gdy w 6 części przyszedł do domu na Boże Narodzenie?
Jeśli dobrze pamiętam to członkowie Zakonu Feniksa m.in. Alastor Szalonooki Moody i Nimfadora Tonks
Co rozśmieszyło listonosza a zezłościło wuja Vernona?
jeszcze był tam Lupin i Artur Weasley
ilość naklejonych znaczków przez Molly Weasley na kopercie oraz dopisek 'mam nadzieję, że nakleiłam wystarczająco dużo znaczków" :)
jak Irytek podśpiewywał za Lupinem podczas jego nauczania?
"Głupi Lupin, znów się upił! Głupi Lupin, znów się upił, głupi Lupin... "
Dlaczego Harry nadmuchał ciotkę Marge?
Zobaczył go na Magnolia Crescent ,
Co zobaczyła prof.Trelawney wróżąc Harry'emu?
Skoro nikt nie odpowiedział do tej pory to proponuję uznać to pytanie za nieaktualne i zadam nowe :)
Kto zaatakował Harry'ego i Dudleya ?
Książkę 'Dwanaście niezawodnych sposobów oczarowania czarownic'.
Odpowiedź na pytanie Przemysia: Yvonne.
Jakie było pierwsze zaklęcie, które wypowiedział Harry będąc już pełnoletnim czarodziejem ?
Ta wioska nazywała się Ottery St. Catchpole.
Jakie stworzenie zostało zaatakowane przez Voldemorta w Zakazanym Lesie?
ponieważ pająki nie zjadły go tylko dlatego, że Aragog tego zabronił, a po jego śmierci Hagrid nie miał już tam wstępu.
jak Graup wołał na Hermionę?
Herma
Jak nazywał się potwór mieszkający w Komnacie Tajemnic i w jaki sposób poruszał się po zamku ?
Na suficie miała namalowane twarze Harrego , Rona i Hermiony i napis " Przyjaciele "
Jak brzmiało prawdziwe nazwisko Bezgłowego Nicka ?
Teda Lupina ( synka Tonks i Remusa )
Co robiła Hermiona dla skrzatów domowych ?
" Zakazuje się nauczycielom udzielania uczniom jakichkolwiek informacji, które nie są ściśle związane z przedmiotami, za których nauczanie pobierają wynagrodzenie "
Jaki magiczny smakołyk zjadł Dudley, że urósł mu wielki jęzor?
rower wyścigowy, kamera wideo, zdalnie sterowany samolot, szesnaście nowych gier komputerowych i magnetowid, łoty zegarek
Jak był zaadresowany list do Harrego ???
Pan H. Potter, Komórka Pod Schodami/Najmniejsza Sypialnia/Pokój nr 7/Podłoga, Privet Drive 4/Hotel Dworcowy/Chata Na Skale, Littie Whinging/Cokeworth/Morze, Surrey.
Jaka była geneza przezwiska Severusa - Książę Półkrwi ?
Jego matka miała na nazwisko Prince czyli książę,a jego ojciec był mugolem czyli Snape był półkrwi.
Wymień wszystkie imiona Dumbledore'a
Albus Perciwal Wulfryk Bryan Dumbledore
Z którego peronu odchodził ekspres do Hogwartu?
O północy
Jedzenie ''fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta'' bywa niemiłym doświadczeniem. Na cukierek o jakim smaku trafił kiedyś Albus Dumbledore?
Trzeba było odpowiedzieć na zadane przez "klamkę" pytanie, np.: co było pierwsze- ogień, czy feniks? Odp. Koło nie ma początku.
Jak nazywał się goblin, na którego Harry rzucił zaklęcie imperius?
Ariana. Trafiło ją któreś z zaklęć podczas kłotni Grindewalda,Albua i Aberfortha.
w kogo przemienił się Harry podczas akcji w ministerstwie ?
W Alberta Runcorna.
Jakiego śmierciożercę spotkali Harry, Hermiona, Ron i Gryfek po drodze do Gringotta ?
Travesa.
Kogo przyłapali Carrowowie kiedy próbował uwolnić jednego z pierwszoroczniaków, który był przykuty łańcuchami, a potem okropnie go torturowali?
hm odpowiedzielismy jednoczesnie :D to ja odpowiem na Twoje : Michaela Cornera
moje pytanie aktualne.
Powiedział, że czuje się jak oduchowiony.
Kto potrafił latać bez miotły? (chodzi mi o dwie osoby)