Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447085
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Film jest beznadziejny- i jako odzwierciedlenie książki i jako film sam w sobie.

bezprzyczyna

a gdzie przepraszam podziały się argumenty??? Bez nich twoja wypowiedź jest do niczego

ocenił(a) film na 10
bezprzyczyna

Zgadzam sie z Eufegeniuszem.Gdzie argumety.
A co do filmu podobał mi sie jak najbardziej bo wlasnie odzwierciedla ksiazke.

tomiik_15

Przewisywalna fabuła. Stereotypowość. Banalne przesłanie. Brak jakiegoś pomysłu na ten film. Humor niskich lotów. Do tego dochodzi kiepski dubbing i moje osobiste rozczarowanie, bo oczekiwałam więcej.

bezprzyczyna

Dubbing rzeczywiście do kitu, ale film w sumie nieźle odzwierciedla książkę. "Banalne przesłanie", powiadasz? Masz rację, ale powieść miała to samo przesłanie. Humor i fabułę również.

bezprzyczyna

Na obronę reżysera(kim by on nie był) powiem,że z tej książki nie jest możliwe zrobienie dobrego filmu.Mając do dyspozycji dwie dziurawe opony i zepsuty silnik nie skonstruujemy bolidu formuły 1 nawet jak byśmy się bardzo starali.

prezesolo

W tym się zgadzamy, ale fakt pozostaje faktem- film mi się nie podoba.

bezprzyczyna

Wszyscy pracujący nad tym filmem zrobili chyba wszystko aby nikt po obejrzeniu takiego dna nie zabrał sie za czytanie ksiązki... Ten film w porównaniu z książką to totalne nieporozumienie...nie mam pojęcia jak można było to tak okaleczyć... i jeszcze dodać ten polski dubbing to już żenada...

ocenił(a) film na 9
Siemka_2

Ty się nie wypowiadaj w taki sposób .Wiadomo że film jest gorszy od książki ,ponieważ nie ma w nim wielu przygód ,tematów .A wersji do dubbingu się nie czepiaj bo to Polacy zawalili sprawę

ocenił(a) film na 6
bezprzyczyna

oceniłam na ,,niezły" bo w porównaniu do kolejnych części to ten jest całkiem ,,niezły" :P

arwena03

no co z tego że Polski dubbing zły tu chodzi o film a niee to co Polacy spapral a i jeszcze faby=uła jest bardzo dobra nara

bezprzyczyna

mówcie, co chcecie, mi się podobał xD. Ale może dlatego, że tak bardzo podobały mi się książki. Pierwsza nie jest wyjątkiem.

bezprzyczyna

Do autora tematu: oceniłeś wyżej "M jak miłość" niż "Harrego Pottera" więc nie mamy o czym rozmawiać :D

ocenił(a) film na 10
Michal_1987

Książka pod względem piśmienniczym wcale nie jest zła, wszystko to kwestia gustu. Film nigdy nie dorówna temu, co dzieje się na papierze, wiele ważnych czy ciekawych scen jest usuniętych z prostego powodu - braku czasu. Jednak takie mówienie, ze film jest zły tak samo jak książka, to słowa bez pokrycia, bo w porównaniu z niektórymi powieściami dla młodzieży czy filmami z ostatnich lat Harry Potter wypada całkiem nieźle.

Michal_1987

Och, faktycznie- Potter'a oceniłam na 1, a na M jak Miłość na 2.
I moje prawo. Dno pozostaje dnem.

ocenił(a) film na 6
bezprzyczyna

żałosne, że twoja stara cie wysrała.

ocenił(a) film na 10
bezprzyczyna

Taak... To przykre... Skoro uważasz swoje prawo za dno, to bym Ci radziła się zastanowić. M jak Miłość to polski shit, ale jest mnóstwo ludzi, którzy ten serial oglądają. Harry Potter - tak samo książka jak i film jest bardzo popularny na całym świecie. Każdy lubi co innego. Ale gdy się obejrzy i przeczyta wszystkie części Harry'ego, to to się staje takie... SUPER...
Proponuje, żeby Ci wybaczyć, bo pewnie nawet nie zdajesz sprawy z tego co piszesz ;] MUGOLU ;|

ocenił(a) film na 7
bezprzyczyna

Miej swoje zdanie, ale zauważ co ten film zapoczątkował!!!
Twoim zdaniem to dno, a miliony ludzi są fanami tej Serii!

myszur

moim zdaniem KF jest najlepszym (zaraz po KT) filmem o Potterze. A wiecie dlaczego? Bo w tym filmie jest MAGIA! magia, czyli najważniejsza rzecz w książkach o harrym, której nie mogę się doszukac w późniejszych ekranizacjach :/