Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447085
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

5\10

ocenił(a) film na 4

Powiem wam szczerze mi sie jedynka nie podoba.A wam?

ocenił(a) film na 10
marcinjarzyna12

Dla mnie jedynka była świetna... bo taka magiczna :) Jako jedyna miała w sobie to coś i uczniowie chodzili w szatach :) bo w trójce już, niestety, ta magia zniknęła.

marcinjarzyna12

Dla mnie jedynka to jedyny naprawdę dobry film o Harrym Potterze. Nie jest to co prawda "Niekończąca się opowieść", ale ma kilka zalet - muzyka, klimat, Richard Harris,Rickman. W kolejnych częściach odtwórcy głównych ról udowadniają coraz dobitniej, że aktorami mogą być co najwyżej w serialach. Już nie mówiąc o reżyserze ostatnich części, patologia.

Myślę, że gdyby Columbus nakręcił wszystkie części, mielibyśmy fają familijką serię.

ocenił(a) film na 5
krzychun

Pierwsza część była dobra, tylko czemu? Już wiem! Temu że Harry ma szanse na lepsze życie, lecz jest małe ale jest narażony na śmierć i stratę przyjaciół. Zauważyłam że Harry się tym wcale nie przejmuje tylko fuksem pokonuje śmiertelnego wroga. Temu ją bardzo lubię, ale bardziej polecała bym Komnatę Tajemnic.

karolina_bastek

To była bardzo dobra część,następne były przesłodzone nieszczęściem bez śmiech panowie i panie