Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447095
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

To, że dzieci oglądają takie bajki to rozumiem. Ale żeby dorośli, czy nawet dorastający ludzie? Na jakim oni są poziomie, że oglądają tandetne historyjki o dzieciaku w okularach który czaruje?

mlody969

GłUPI JESTEś!!!!!!!!!!!! TEN FILM MOZE OGLADAC KAżDY!!!!!!!!!!! PUKNIJ SIE W łEB BO JESTEś NA POZIOMIE ZEROWYM WYPIERZ SE MóZG.
HARRY POTTER TO NAJLEPSZY FILM I NAJBARDZIEJ WCIąGAJąCY I CIEKAWY WSPANIAłA FABUłA NA śWIECIE (ZARAZ PO WłADCY PIERśCIENI)

Beliar

Ja nikogo nie obraziłem młocie, więc licz się ze słowami. O twojej nikłej inteligencji świadczy fakt, że narzucasz innym jaki film ma być najlepszy i mieć najlepsza fabułę. Powiem tylko tyle - na dłu go przed HP i Władcą nakręcono filmy które wywarły znacznie większy wpływ na kino, co ważne przetrwały próbę czasu i wciąż są chętnie oglądane. Jeżeli nie zauważasz dorobku kina i zachwalasz jedynie 'superprodukcje' ostatnich lat, to twoje zdanie na temat kina jest tak samo wartościowe jak opinia ślepego na temat obrazu.

ocenił(a) film na 7
mlody969

Wiesz generalnie to jedni lubią to a drudzy coś zupelnie inego ...Ja osobiście uwielbiam Harry'ego (ale bardziej książki) bo to jest w pewnym stopniu takie oderwanie sie od rzeczywistosci czesto szarej...Fakt, magia te sprawy niby coś dla dzieci...ale jednak gdyby do końca tak bylo to nie sądzę aby Harry ściągnął przed ekrany (i do czytania książek) tyle osób nie tylko dzieci i mlodzież również osoby starsze :) Mimo wszystko pozrawiam:)

CiasteczkOwy_Potwor

Ja też nie za bardzo lubie Pottera;/ Filmy nie za dobrze są zrobione, to jedno wielkie streszczenie. A książki też nie za bardzo mi się podobają, Rowling zaczyna pisać romansidła. Najfajniejsza według mnie to ''Zakon Feniksa'' a najnudniejszy to "Książę Półkrwi"( w ogóle odbiega już od tego mrocznego klimatu). Ja nie mam nic do książek i filmów. Poprostu mi się nie podobają. Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 7
Elfka_2

To fakt filmy nie są zrobione najlepiej...Książki (jak dla mnie dużo dużo bardziej) ale przecież nie każdemu muszą się podobać...to kwestia gustu:)Ja też wcześniej nie znosiłam tej książki poniewaz jej nie czytalam nawet...myślałam sobie...yyy...jacyś czarodzieje,magia,zaklęcia...c oo w ogóle?? Beznadzieja! Ale kiedyś się przelamałam i przeczytalam.Co moge powiedzieć więcej zakochałam się w tej książce,zaczarowała mnie swoim urokiem:P A jako najfajniejszą uważam Czarę Ognia i Księcia Półkrwi :) A jeszcze co do Kasięcia Półkrwi to jak czytalam po raz pierwszy tę książke to tez uważałam ją za najgorszą z całej serii:) Pozdrawiam :P

CiasteczkOwy_Potwor

Ja wcześniej bardzo lubiłam książki Potterowskie. Kilka razy przeczytałam Księcia i nadal uważam że to dno :O

CiasteczkOwy_Potwor

Ja wcześniej bardzo lubiłam książki Potterowskie. Kilka razy przeczytałam Księcia i nadal uważam że to dno :O

ocenił(a) film na 7
Elfka_2

Elfka: "Ja wcześniej bardzo lubiłam książki Potterowskie. Kilka razy przeczytałam Księcia i nadal uważam że to dno :O"

Kwestia gustu :D