to czemu potter ma pingle, albo profesor ma słaby wzrok??? Rozumiem, że wada wzroku u magów w przeciwieństwie do ludzi jest nie do wyleczenia :D <LOL>>> Ale lipaaa:D
A co do filmu to bardzo fajne familijne kino, z przepiękną muzyką. Jesli przymknie się oko na logiczne błedy, film jest poprostu świetny jak na hoolywodzkie stananardy. 7,5 zasłużone.
A święta?
Boże Narodzenie?
Też trochę nie pasuje...
Film ma kilka takich błedów, ale i tak jest bardzo fajny :)
"Film ma parę błędów"... Taa, jeden jest nawet poważny.
Jak mogli dać Potterowi te niebieskie oczy, skoro w książce jest jasno napisane, że miał zielone? Zastanawia mnie to zawsze, kiedy on tak stoi przed tym Hagridem i na niego patrzy.
Na szczęście w kolejnych częściach się zreflektowali. Ale i tak...
No i dubbing jest drugim błędem. Wiem, że to film skierowany do dzieci (śmiechu warte, zasłaniałam młodszej siostrze oczy w dość licznych scenach), które nie potrafią szybko czytać, ale... te ich dziecinne głosiki... xD
Dubbing... ach ten dubbing... ciekawe czy ogladałas ostatnia część w kinie, czy na kompie, nie ważne. Dubbing jest przerażający, ostrzegam wszystkich fanów (aby sie nie zniechęcili, po tym czymś, a co nazwali w kinie dubbingiem..:\ )
Jeśli chcesz zobaczyć naprawdę przerażający dubbing to obejrzyj nową trylogię gwiezdnych wojen. Harry Potter przy tamtym dubbingu to arcydzieło.
moim zdaniem oni potrafia sobie leczyc urazy fizyczne ale nie wrodzone wady np. wzroku badz choroby czy inne skutki zwiazane ze starzeniem sie
tak samo moolbys zapytac dlaczego nie zaczaruja mugoli
magia mimo wszytsko ma swoje ograniczenia
w sumie w potterze nie jest to zbyt dobrze pokazane ale juz np w seri o ziemiomorzy ursuli k. le guin swiat i magia rzadza sie surowymi prawami i tam jest to wszytsko bardziej moze dojrzale przedstawione i dopracowane a w potterze nie mozna sie raczej doszukiwac zlorzonosci i tak samo winic za bledy bo te powiesci sa raczej czysto rozrywkowe bo nie wykraczaja za bardzo poza nauke wylacznie tego ze dobro zwycierza nad zlem
No, to są pewne niedociągnięcia ;)). Bywa i tak xD. Wzrok nie do uleczenia >.> Wiele jest takich dziwnych przypadków w HP.