Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447095
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

K

ocenił(a) film na 5

Teraz to już sam nie wiem czy więcej kiksów jest w książce czy w filmie }K
http://www.youtube.com/watch?v=fpRKQ-9zgS8&feature=g-vrec

ocenił(a) film na 7
Kadente

Strasznie poważne te wpadki, po prostu zburzyły całą fabułę i logiczność wydarzeń.
Każda produkcja ma mniej lub więcej takich wpadek, większości z nich nie zauważymy oglądając film.
Podziel się z nami jakie błędy są w książce?

ocenił(a) film na 5
Anthrax91

Zasadniczo rzecz ujmując jest ich tak wiele, że wolałbym po prostu wysłać wam dokument doc. ;( na zachętę mogę podać pięć wybranych z (III-VII): Dlaczego dementorów nie można było zamknąć za bramą szkoły? Dlaczego Harry tyrał eliksiry nawet gdy już miał zaliczenie? Jak charłak ma transmutować torebkę herbaty skoro nie ma mocy magicznej? Jak Harry mógł spaść z półki skoro pociąg stał w bezruchu? I dlaczego panem czarnej różdżki stał się Malfoy, a nie Snape?
Pozostałe mogę przesłać przez maila, pisz na kkarvox@gmail,.com

ocenił(a) film na 7
Kadente

Dlaczego Malfoy stał się panem Czarnej Różdżki jest wyjaśnione, tu nie ma błędu.
Nie wszyscy Charłacy byli pozbawieni całkowicie mocy magicznej, posiadali ją, ale w stopni znikomym lub ich moce pojawiały się później.
Widocznie miał pecha z tą półką, zrobił jakiś fałszywy krok i spadł ( nie pamiętam dokładnie tego fragmentu)
Dementorzy pilnowali wszystkich wejść do zamku.

ocenił(a) film na 5
Anthrax91

To być może nie doczytałem; jak to było z tą czarną różdżką? Mógłbyś pokrótce wyjaśnić?

ocenił(a) film na 7
Kadente

Według Voldemorta i bajki o trzech braciach trzeba zabić posiadacza Czarnej Różdżki aby stać się jej panem. Jednak jak się później okazuje jest to nie prawda, aby stać się panem Czarnej Różdżki (lub jakiejkolwiek innej zwykłej różdżki) wystarczy przeciwnika rozbroić.
Malfoy staje się posiadaczem Czarnej Różdżki kiedy rozbraja chorego Dumbledora na wieży astronomicznej. Voldemort myślał że to Snape musi być jej panem skoro zabił Dumbledora, był w błędzie.