Wy NIE TO CO TRZEBA widzicie w TEJ KSIĄŻCE ! ONA JEST WSPANIAŁA! MYŚLICIE ŻE DZIECIAKI WIDZĄ W NIEJ FASZYZM ,OKULTYZM SATANIZM I INNE PIERDÓLY ???? WIĘKSZOŚĆ NIE WIE CO TO JEST! ONE CHCĄ NAŚLADOWAĆ HARRY'EGO POTTRA W SPOSÓB TAKI JAK NP: LATANIE NA MIOTLE , GRA W QUIDITCHA (CZY JAK TO SIĘ TAM PISZE ) . ZA POMOCĄ KILKU SŁÓW I MACHNIĘCIA CZARODZIEJSKIM PATYKIEM ZWANYM RÓŻDŻKA MÓC ZNIKNĄĆ W PRZESTWORZACH LUB CHOĆBY WYCZAROWAĆ SOBIE PĄCZKA ! Czy wy naprawdę tego nie rozumiecie ???? Ta książka uczy wierności ,przyjaźni opisuje pierwszą miłość i tą prawdziwą nie zauważalną przez lata .... Tą chodzącą obok nas .Nikogo nie obchodzi mroczny obrzęd ,który obchodzi zło ! Oni są do niego wrogo nastawieni ,gdyż stoją po stronie harry'ego i jego przyjaciół . Właśnie na tym polega czara tej książki ,że nie jest całkiem kolorowa tak jak ,życie lecz mimo trudności trzeba umieć poradzić sobie z czarną rozpaczą nie ważne czy jesteś zwykłym człowiekiem . magiem czy czymkolwiek innym . I naprawdę odczepcie się już od tej książki!
dla mnie to co piszesz jest oczywiste, najważniejsze piękne przesłanie tej historii brzmi, że miłość chroni nas przed złem.
Film jest super i cała seria, książki nieczytałem ale napewno jest lepsza niż film. Sam jak będę kiedyś miał dzieci to kupię im całą serię. Szkoda tylko kiedy ja byłem dzieckiem tej książki niebyło bo napewno jest fantastyczna. Już na samym początku zadajemy sobie pytanie "dlaczego harry przeżył" gdzie dopiero na samym końcu wszystkiego się dowiadujemy.
Komentarze typu okultyzm i satanizm można sobie darować i nieprzejmować się takimi ludżmi. Byćmoże sami palą w domu czarne świece i malują pentagram. Żal mi ich że ich dusze mieszkają w mroku i widzą tylko te złe rzeczy.