O ile ten film miał jeszcze jakiś sens to kolejne z tej serii to już przesada. Nie chce mi się słuchać o tym Danielku cośtam, ani o Hermionce. Mam dość pottera, filmów, książek. On jest wszędzie, niedługo otworzę kibel a tam Potter. przeczytałam pierwszą część i nie widzę powodu na ten szał. książka jest dosyć przeciętna a spytajcie pierwszego lepszego polonisty to powie wam ile jest w niej błędów. To samo film, pierwsza część OK- ale po co zrobili serial? prosta odpowiedz- polecieli na kasę Potter to maszynka do robienia kasy i przy okazji kreuje takie "gwiazdy" jak Danielek i ta ruda. jestem gotowa na pojazd.
A według mnie ta książka jest cudowna! Rowling posiada niesamowitą wyobraźnię, ale skąd Ty możesz to wiedzieć, skoro przeczytałaś tylko pierwszą część. Podoba się zarówno dzieciom, jak i dorosłym i potrafi przenieść czytelnika w niezwykły świat. Dodam jeszcze, że moja polonistka (ma około 60 lat) nie miała nic przeciwko Potterowi To o książce.
A teraz filmy: w większości niezłe, ale w porównaniu do książek dno. 3/4 wątków albo zlikwidowano, albo drastycznie pozmieniano. Gra aktorska najważniejszej trójki może być. Najbardziej lubię Emmę Watson, ponieważ, mimo, że nie musi pracować do końca życia zdaje egzaminy na studia i NIE jest zarozumiała, wie, czego chce w życiu. Rupert też wygląda na rozsądnego człowieka. Danielowi trochę sodówka uderzyła do głowy (niestety) i do niego mam najmniejszy szacunek. Ciekawi nmnie tylko jedno: o jaką "rudą" Ci chodzi? Emma jest blondynką, a postać, którą gra (Hermiona), to szatynka...
Przeczytałam pierwszą część Pottera i połowę drugiej. Niestety nie spodobało mi się i nie mam zamiaru czytać reszty, przynajmniej narazie. Moja polonistka mowi ze ma swoj egzemplarz i podkresla błędy stylistyczne i gramatyczne, może to kwestia tłumaczenia;) Ruda napisalam o Hermionie, wg mnie ta aktorka jest zupelnie inna niz ty piszesz. ale nie znam jej osobiscie wiec nie bede sie wypowiadac.
http://gala.onet.pl/1,1428323,1,1,emma_watson,gwiazdy.html- to jest ciekawy wywiad z Emmą Watson, to po jego przeczytaniu zacząłem o niej myśleć lepiej, więc radzę innym zapoznać się z jego treścią; pozdrawiam
trudno, może kiedyś znajdę coś co mnie do niej troszkę przekona. Ostatnio czytałam jak Watson marudzi na planie, dyskutuje z reżyserem i jak jej się coś nie podoba to mówi, że wcale nie musi dalej grać.Pewnie to stwarzają strony typu pudelek i kozaczek ale jakoś ona mi pasuje do takiej osoby.
Alien jak ty otwierasz kibel to widzisz Pottera a ja widze Knightley, wiec jaki z tego morał?
Że przychodzi jakaś moda, te osoby czy filmy są wszędzie a potem jest śmierć naturalna bo temat się kończy. Nie ma już nic do powiedzenia na ten temat i jest szał na coś nowego. Czyli Potter jak inne rzeczy jest tylko modą i jak każda moda on tez kiedyś przeminie i będzie nowy szał.
|"O ile ten film miał jeszcze jakiś sens to kolejne z tej serii to już przesada. Nie chce mi się słuchać o tym Danielku cośtam, ani o Hermionce. Mam dość pottera, filmów, książek. On jest wszędzie, niedługo otworzę kibel a tam Potter. przeczytałam pierwszą część i nie widzę powodu na ten szał. książka jest dosyć przeciętna a spytajcie pierwszego lepszego polonisty to powie wam ile jest w niej błędów. To samo film, pierwsza część OK- ale po co zrobili serial? prosta odpowiedz- polecieli na kasę Potter to maszynka do robienia kasy i przy okazji kreuje takie "gwiazdy" jak Danielek i ta ruda. jestem gotowa na pojazd. "|
Boze jaki serial???? czy ty się dobrze czujesz? to tylko 7 części serial to np moda na sukces gdzie odcinków jest ponad 2 tys. albo M jak Miłość ale nie HP! wyolbrzymiasz wszystko, to nikogo sprawda co ty trzymasz w kibelku! Hp to film stworzony na podstawie ksiązki a maszynka to wiesz do miesa moze być. A jak ci sie nie podoba to nie słuchaj nie oglądaj i nie pisz głupot na forum, no własnoe jak nie nawidzisz to poco jesze tu wchodzisz? Oszczędź sobie bólu
|"Że przychodzi jakaś moda, te osoby czy filmy są wszędzie a potem jest śmierć naturalna bo temat się kończy. Nie ma już nic do powiedzenia na ten temat i jest szał na coś nowego. Czyli Potter jak inne rzeczy jest tylko modą i jak każda moda on tez kiedyś przeminie i będzie nowy szał."|
Nie wiesz jaki morał został ci przedstawiony? Żeby nie obrażac czyichs filmów bo jak ktoś obrazi tój to też bedzie ci przykro
Nie obrażam nikogo. Nie piszę że ktoś jest debilem bo coś tam lubi. Po prostu pisze że mi sie ten film jeszcze trochę podobał ale kolejne już nie. Forum nie jest po to tylko zeby słodzić i pisać boże jakie to boskie. Nie obrażam tego filmu bo wiem jak to jest jak tkoś napisze coś niemiłego ale nie używam żadnych epitetów bo to nie ma sensu. Po prostu napisałam że wg mnie Harry Potter to robienie kasy, nie każę ci myśleć tak samo.Nic mnie nie boli, nie martw się.
Ale piszesz głupoty, oczywiście według ciebie to prawda, ale według mnie to kompletna przesada chociazby z tym że HP to jak powiedziałeś serial, co jest kompletną bzdurą. Pamiętaj też że obrazić można nietylko poprzez używanie epitetów.
Ale odkładając to na bok, skoro, jak piszesz, masz dość HP i nie chcesz go widzieć to przynajmniej oszczędź sobie jego widoku w internecie, bo to musi być dla ciebie nóż wbity w ciało w momencie jak wchodzisz tu, na forum Harrego Pottera
ale ja lubię dyskutować. 7 części to już będzie mini serial. ale nie chodzi tylko o Pottera, dużo jest filmow ktore moznaby skonczyc na 1 czesci. ale rozumiem, fanów jest dużo wiec robią dla nich filmy ale myslisz ze robią je z troski o fanow? robią je bo mają z tego kase. Jest tyle ksiązek ktore nie mają filmu bo mają za malo fanow. dlaczego jak ksiazka ma malo fanow nie zekranizuje się jej? bo malo kto pojdzie na film i dochody będą male a potter robi kase i o to chodzi.
|"7 części to już będzie mini serial."|
bez komentarza...
|"dużo jest filmow ktore moznaby skonczyc na 1 czesci."|
napewno nie HP
|"ale rozumiem, fanów jest dużo wiec robią dla nich filmy ale myslisz ze robią je z troski o fanow? robią je bo mają z tego kase. "|
A mnie nie obchodzi czy ktoś ma z tego kasę. Ważne jest to że powstał bardzo dobry film (oczywiście na pdst. ksiązki), kłócic to by sie można była jakby im te filmy nie wyszły.
|"Jest tyle ksiązek ktore nie mają filmu bo mają za malo fanow. dlaczego jak ksiazka ma malo fanow nie zekranizuje się jej? bo malo kto pojdzie na film i dochody będą male a potter robi kase i o to chodzi. "|
Po pierwsze: nie da się całej biblioteki na ekran przenieść
Po drugie: z tym zdaniem: "Jest tyle ksiązek ktore nie mają filmu bo mają za malo fanow" to po pierwsze: racji nie masz bo jest pełno takich książek, starych czy nowych, po drugie: ksiązka też musi być ciekawa, po co przenosic ksiązkę na ekran skoro ona sam jest nudna? Chociaz czasami z marnej książki można zrobic arcydzieło filmowe, ale prosze jak jesteś madra taka to idź do biblioteki i przenieś jakąś ksiązkę na ekran.
A ja uważam że powinni skończyć Pottera już dawno. To moja opinia i mi tu nie rób wykładów bo i tak zdania nie zmienie. Tyle i skończmy na tym tą dyskuzję bo ty mnie do niczego nie przekonasz a tylko sie obrażasz a ja nie chce cię przekonywac.
ani ty mnie nie przekonasz ani ja ciebie. aciekawe w jaki sposób mozna bylo zakonczyc hp już dawno... skoro jest juz 7 części... ciekawe jakbyś ty napisała hp w jednej części
A ja tam uważam że ty się poprostu nie znasz na tego typu filmach. Nie interesujesz się to sie nie interesuj, nie lubisz to nie lub, a gdybym byl tobą to nie wchodziłbym na fora filmu na którego widok dostaje apopleksji...
A ja nie dostaję żadnych drgawek itd. Po prostu uważam że książek niech będzie sobie nawet 100 ale czy to znaczy że trzeba wszystkie zekranizować? Na pierwszej części byłam nawet w kinie i nawet mi się wtedy podobało. Ale kiedy poszłam na 4 chciałam wyjść z kina. Niestety byłam z klasą, to było wyjście szkolne i niestety nie mogłam nigdzie iść. Nie muszę wchodzić tylko na fora filmów ktore lubie, nie bede udawac ze lubie Pottera.
no fajnie ciekawe jakby wyglądało gdyby filmów o HP było np 4 a ksiązek jest 7, ni do ładu ni do składu, wiadomo że jakby było 100 to pewnie nie było by tyle filmów, albo zrobiliby jeden ale potem byłyby pretensje że masakrycznie dużo wątków zostało pominiętych.
Wiem że możesz wchodzic na fora filmu którego nie lubisz ale skoro to dla ciebie taki ból to może nie wchodź?
Nic mnie nie boli ale jak masz z tym taki problem nie musmy dyskutować. Ja nie chce cie do nieczego przekonać, pisze co mysle ale ty widocznie nie rozumiesz ze ktos moze miec inne zdanie.
rozumiem że mozesz miec inne zdanie, ale skoro nie lubisz tego filmu i cię obrzydza to poco wchodzisz tutaj i sie nim interesujesz?
skoro w kibelku twoim jest harry potter, to może chociaż daruj sobie żeby był w twoim internecie, z drugiej strony ciekawe jest to że HP w twoim komputerze sądząc po tym że tu jesteś, akceptujesz ale to że on siedi w twojej muszli klozetowej juz jest źle, ciekawe...