Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447095
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Ten film to nojgorsza ekranizacja powieści jaką w zyciu widziałem. Nie ma nic co bym
zaliczył na plus. Spłycony i skrucony do granic możliwości obsada żałosna kostiumy również
a scenografia to totalne dno nie poleciłbym najgorszemu wrogowi. Oglądałem cztery
pierwsze częsci i nie zamierzam wiecej tego oglądać.

użytkownik usunięty
JackTheRiper4546

Ojj tam. Teraz za Potterem jakoś nie przepadam, ale lubiłam ten film xD Sentyment zawsze pozostanie sentymentem. ^^ Chyba nie jest taki zły... W każdym razie, mi się podobał jak byłam młodsza :)

ocenił(a) film na 1

A mi się nigdy nie podobał byłem na nim w kinie jak miałem z 12 lat i nie zmieniłem zdania od tamtego momentu.

ocenił(a) film na 3
JackTheRiper4546

dokładnie, można powiedzieć że wśród znajomych byłam iście hipsterem bo jako jedyna nie znosiłam tego filmu, książką jakoś nie byłam zainteresowana, za to uwielbiałam władcę pierścieni i przeczytałam sporą część książek Tolkiena

ocenił(a) film na 1
mientol

a szkoda że nie byłaś zainteresowana bo film się nie umywa do książki, książka jest bez porównania lepsza no chyba że czytałaś i ci się nie spodobała. Ja oceniłem film na podstawie potencjału książki który został zmarnowany. Jeszcze nie wspomniałem o dubbingu który jest dokładnie taki jakiego nie lubie najbardziej. Władce Pierścieni obejrzałem i przeczytałem oczywiście i to kilka razy, z innych czytałem sirmariliona ale nie przebrnąłem do końca

ocenił(a) film na 8
JackTheRiper4546

Nie zgodzę się z tobą. Film jest dobrym odzwierciedleniem książki. Zwłaszcza jeśli spojrzymy na kolejne ekranizacje i porównamy je z książkami. Książe półkrwi albo zakon były okropnie spłaszczone, zupełnie jakby inne książki.

ocenił(a) film na 1
szepcik

A ja się nie zgodzę z tobą jednak nie podam przykładów bo ich nie pamiętam a nie chce oglądać filmu żeby sobie je przypomnieć. zkonu i ksiecia półkrwi nie oglądałem ale pamiętam że mnie strasznie poraziło to że w komnacie tajemnic w książce gdy odkrywają napis na ścinie że komnata tajemnic została otwarta to wtedy wracają z przyjęcia prawie bezgłowego nicka a w filmie to była supełnie inna sytuacja nie pamiętam skąd oni wracali ale mnie to strasznie zdenerwowało

JackTheRiper4546

Cztery pierwsze części są właśnie spoko. Kocham cała serię.Scenografia dobra- czego się spodziewałeś? A w 1. części nie ma czego spłycać.

ocenił(a) film na 6
JackTheRiper4546

Tak ostro u mnie z oceną nie jest, niestety nie do końca ta atmosfera, ale świetna muzyka. Cóż, trudno prosić reżysera o wizję z naszego umysłu. Wiadomo, że ulizany w filmie Harry to nieporozumienie, w III części Syriusz mimo świetnego Oldmana, to zupełnie nie Syriusz:)