Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447095
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

W piątek...

ocenił(a) film na 10

...22 czerwca na TVNie o godzinie 20.00.

ocenił(a) film na 8
Krzysiu011089

super, dawno nie oglądałam tej części! no i mogliby w wakacje puścić w końcu Księcia Półkrwi :)

ocenił(a) film na 10
systemofadown

W lipcu miną 3 lata od premiery "Księcia", więc najwyższa pora, żeby TVN się w końcu postarał o tę część.

ocenił(a) film na 7
Krzysiu011089

Lepiej żeby to była inna stacja, która nie będzie Nas katowała przydługimi reklamami puszczanymi co kwadrans. Szczególnie przy takich filmach, gdzie fajnie jest się wczuć w klimat . Ale dzięki za info i to z solidnym wyprzedzeniem, dobrze wiedzieć i wiedzieć wcześniej. Pozdrawiam:)

uwieziona

Wolę żeby to TVN jednak puścił "Księcia" , bo jeżeli nie on to Polsat to zrobi , a u nich będzie duuuuużo więcej reklam..

ocenił(a) film na 7
Krzysiu011089

Właśnie szukałam w necie kiedy będzie ;)
Z ochotą obejrzę po raz setny wszystkie części które puszczą ;D

ocenił(a) film na 7
Candance

Dokładnie:) Też z dużą przyjemnością sobie zrobię powtórkę:)

ocenił(a) film na 8
uwieziona

22 czerwca - Kamień Filozoficzny
6 lipca - Komnata Tajemnic
20 lipca - Więzień Azkabanu
3 sierpnia - Czara Ognia
17 sierpnia - Zakon Feniksa
31 sierpnia - Książę Półkrwi

ocenił(a) film na 7
Morgan_94

Hehe;) Dzięki:)

uwieziona

Super, że w końcu dadzą Księcia Półkrwi :) Tylko te dobijające reklamy na TVN, które urywają film w najlepszym momencie...

Morgan_94

'Książę Półkrwi' w moje urodziny... czuję się zaszczycona. ;d Fajnie. Weszłam tutaj z nadzieją, że ktoś napisze kiedy leci Kamień Filozoficzny, a teraz mam całą rozpiskę. Dzięki. : )

ocenił(a) film na 8
FakePersonality

ksiązę 3 dni przed moimi

ocenił(a) film na 9
Morgan_94

Ale Książę będzie z dubbingiem. Mogliby zrobić lektora...

użytkownik usunięty
mareczekp2

Już wolę dubbing, niż lektora, który omija 2/5 kwestii.

ocenił(a) film na 9

Taa bo dubbing zawiera wszystko...

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

W wersjach lektorskich omija się nawet więcej niż 2/5 kwestii, jak kolega Przemysio trafnie zauważył, a w dubbingu masz spolszczone 100% oryginalnych kwestii, więc jak myślisz?

ocenił(a) film na 9
Krzysiu011089

W dubbongu wcale nie ma 100% procent, napewno nie w HP ale oglądałem wszystkie części z dubbingiem i po angielsku i mam porównanie.

użytkownik usunięty
mareczekp2

Też oglądam obydwie wersje i jedyne co zauważyłem, to trochę poprzekręcane dialogi. Np. w "CO", kiedy Harry rozmawia z Syriuszem w kominku, w wersji z napisami Black mówi: "Barty Crouch własnego syna wysłał do Azkabanu", a w wersji dubbingowej: "Barty Crouch robił takie rzeczy, że lepiej nie mówić". Było sporo takich sytuacji w każdej części, ale nie pamiętam teraz wszystkich.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Jasne, czasem dialogi różnią się od oryginalnych;nie mogą być przełożone dosłownie, bo nie zgadzałyby się z ruchami ust. Ale znaczenie i sens jest przeważie ten sam, natomiast lektor wielu dialogów wogóle nie tłumaczy (że nie wspomnę o wyciszonej ścieżce dźwiękowej). To mu raczej nie daje przewagi nad dubbingiem, w którym ZAWSZE wszystko jest przetłumaczone - łącznie z tekstami sześcioplanowych postaci z tła.

użytkownik usunięty
Krzysiu011089

Dokładnie. Ja kilka razy spotkałem się z sytuacją, w której lektor był tej samej głośności, co oryginał, ledwo co można było zrozumieć. Poza tym dubbing w Potterze na prawdę nie jest zły, nie wiem na co niektórzy narzekają.

ocenił(a) film na 9

Ja po prostu nie lubię dubbingu w filmach, chociaż pierwsze pięć części HP oglądam z dubbingiem w sumie zawsze, kolejne z napisami bo to już niezbyt familijne filmy, zresztą od Księcia w górę dubbing to istny koszmar jak dla mnie.

ocenił(a) film na 8
mareczekp2

książę półkrwi to najsłabsza część. Jakby puścili insygnie śmierci to by było super

ocenił(a) film na 9
chomik51495

jutro 13.05.12r harry potter i insygnia śmierci częsc 1 na HBO 2 o 19:35 :)

ocenił(a) film na 8
mareczekp2

Filmy będą puszczane w ramach Suparkina, czyli jak ktoś odbiera tvn cyfrowo to będzie mógł wybrać między dubbingiem a napisami.

ocenił(a) film na 9
kolan_q

To super, tylko nie odbieram tvn cyfrowo :)

ocenił(a) film na 9
kolan_q

o! szkoda tylko, że akurat wtedy wyjeżdżam :(

Morgan_94

Oooo! Fajnie! Dzięki! Właśnie się zastanawiałam czy puszczą nam wszystkie części , nie mogę ich przegapić. ; )

ocenił(a) film na 7
Krzysiu011089

szkoda, że w ten dzień, Polska będzie grała w ćwierćfinale;)

ocenił(a) film na 10
Krzysiu011089

wiem , jaramsie :D:D

ocenił(a) film na 8
Krzysiu011089

Ma ktoś moze linka do reklamy Pottera z TVN ?

tynarus120

Zawsze mnie zastanawia co w tym jest, że się wszyscy tym jarają?

ocenił(a) film na 10
Kane777_filmweb

Magia ;)

aneczka155

Obejrzałem 2 raz 1 część Harrego Pottera no nawet dość takie to jest i obejrzałem Insygnie Śmierci 1 część trochę nie pokolei, ale widzę, że TvN wypuścił 6 części, więc obejrzę. Może zmienię zdanie i będzie to znakomite kino.