Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447095
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Film nie traci swojego uroku nawet po tylu latach, mam 18 lat i tak fajnie patrzało się na te dzieci latające po ekranie, teraz widzę że ta trójka aktorów zrobiła duży postęp w aktorstwie przez te wszystkie lata które przeżyli na planie filmowym próbując nagrać następne sceny ;]

Obcykany1

Może i tak, ale moim zdaniem film dużo traci na polskim dubbingu. W ogóle jestem bardziej zwolenniczką napisów niż lektora/dubbingu (ten ostatni to dobrze sprawdza się jedynie w filmach animowanych).
Co nie zmienia faktu, że film całkiem niezły. A muzyka fantastyczna.

ocenił(a) film na 7
ncaro

Może masz rację
Za krótki
Dalej za krótki
już nie ;]

ocenił(a) film na 7
ncaro

Może masz rację
Za krótki
Dalej za krótki
już nie ;]
chciałem cię pozdrowić ale już wcisłem wyślij ;p

ocenił(a) film na 7
Obcykany1

Mi podoba się ta część właśnie z dubbingiem PL. To jeden z niewielu filmów, które po prostu znam na pamięć, kiedy ostatnio leciał w TV wkurzałam rodzinę cytując wszystkie kwestie razem z bohaterami ( a nauczyłam się ich parę lat temu, kiedy mój mały braciszek miał fazę na HP i oglądał "Kamień Filozoficzny" przynajmniej raz dziennie). ;-)

ocenił(a) film na 10
Obcykany1

Mimo wszystko to nie to samo co książka, nie działa tak na wyobraźnie... ale ale przyjemnie się ogląda, nawet po parę razy :) Chyba nigdy mi się nie znudzi :)

ocenił(a) film na 10
Obcykany1

mi też się nigdy nie znudzi chociaż oglądałem już kilkanaście razy a jeśli chodzi o tekst w filmie to znam cały 1 i 2 części kiedyś oglądałem wszystkie części w oryginale i sobie tak tłumaczyłem

ocenił(a) film na 10
Obcykany1

Chyba jedyny film, który zniosę z polskim dubbingiem ;] Film mojego dzieciństwa i zdecydowanie moja ulubiona część z potterowskich filmów. Idealnie oddaje klimat książki, idealnie oddaje moje wyobrażenia na jej temat. Aż musiałam kupić na DVD ;D
Jeśli kiedyś będę mieć dzieci, to napewno będę chciała, żeby go obejrzały.

Obcykany1

Ja mam jakiś dziwny sentyment do HPiKF. Do dzisiaj lubię sobie czasem wieczorem usiąść i obejrzeć go jeszcze raz. Sporo dialogów znam wręcz na pamięć i oglądając mówię je wraz z aktorami. ;dd

sourire

a teraz po przeczytaniu wszystkich postów tutaj widzę, że nie jestem sama. (: