Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447085
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Czytałam z nudów i przy fragmencie ze zwierciadłem odkryłam (może znaleźliście to od razu ale ja dopiero teraz) że od końca nazywa sie ono : ODBIJAM NIE TWĄ TWARZ ALE TWEGO SERCA PRAGNIENIA. Albo to przejaw geniuszu albo opóźniony zapłon.

Tinka768

Też to znalazłem!!! Zalezy czy twoje "Albo to przejaw geniuszu albo opóźniony zapłon." było wskazane przez kogoś, zy sama to odkryłaś?

ocenił(a) film na 8
michu1945

Czy ktoś wie jak to zdanie brzmi po angielsku? Znaczy jaki jest napis na lustrze po angielsku?

ocenił(a) film na 7
piratka4

Erised stra ehru oyt ube cafru oyt on wohsi. Czyli od tyłu: I show not your face but your heart's desire.

ocenił(a) film na 8
nensha

Dzięki:) Fajnie to nawet brzmi:D <za krótki> <za krótki>

ocenił(a) film na 10
piratka4

Sama znalazłam ale dopiero po 17 przeczytaniu =) =) =)

Tinka768

Ja odkryłam to za pierwszym razem, Harry zobaczył swoich rodziców, bo tego właśnie najbardziej pragnął.

ocenił(a) film na 7
Karina_3

Brawo ale macie refleks!!!!!!!!!!!! Ja to znalazłam od razu za pierwszym razem :D:D:D:D

ocenił(a) film na 10
Karola

Może ty jestes taka błyskotlowa ale to że ktoś tego nie znalazł od razu to nie znaczy że jest opóźniony w rozwoju

Tinka768

Wiesz, niekażdy stosuje zasadę "Trkatuj bliźniego jak siebię samego".

ocenił(a) film na 10
michu1945

zauważyłam... <za krótki> <za krótki> <za krótki>

Tinka768

Trochę zabawne, że tak późno, ale to nie znaczy, że jesteś opóźniona w rozwoju czy coś. Każdy zwraca uwagę na coś innego. Ja to zauważyłam za pierwszym razem, w moim przypadku był to raczej objaw wścibstwa niż geniuszu.