odpowiadamy na pytania o książce
czemy w szkole było co roku inny nauczyciel o czarnej magii?
Ponieważ
profesor Quiller został zgładzony przez Pottera
Lockhart stracił pamięć
Remus Lupin był wilkołakiem
Alastor Moddy czyli Barty Crouch otrzymał pocałunek dementora
Umbrigde została porwana przez centaury
Snape został szefem Hogwartu
Carracow był śmierciożercą
przepraszam za błędy.
Draco dormiens nunquam titillandus
(Nigdy nie łaskocz śpiącego smoka)
Jak miał na imię brat Dumbledore'a i czym się zajmował?
Brat Dumbledore'a nazywał się Aberforth. Prowadził gospodę "Pod świńskim łbem" w Hogsmeade.
Profesorem jakiego przedmiotu w Hogwarcie został Neville?
Jeżeli dobrze pamiętam , to Hermiona powiedziała o tym Harry'emu, nawet pokazała mu jakiś puchar, czy coś w tym rodzaju. Aczkolwiek nie pamiętam, aby coś takiego było w książce
Jeśli chodzi o puchar to masz racje, że Hermiona pokazała go Harry'emu ;]
A jeśli chodzi o Dursley'ów to ukryli się w mizernej chałupie na skale 'wystającej z morza' ;] (na filmie była to tj. latarnia morska...)
Pyt: Dlaczego wyrzucili Hagrida z Hogwartu?? (Jeśli to pytanie było to sorka.)
Ron złamał różdżkę w "Komnacie Tajemnic", kiedy rąbneli latającym fordem w Wierzbę Bijącą.
Kiedy i po co zasadzono w Hogwarcie Wierzbę Bijącą?
Wierzbę Bijącą zasadzono, na rozkaz Dumbledor'a. Miała ona strzec wejścia do Wrzeszczącej Chaty, gdzie przybywał Lupin, gdy przemieniał się w wilkołaka. I to właśnie wtedy ją zasadzono.
Jeżeli dobrze odpowiedziałam to moje pytanie brzmi:
Jaki kolor miał eliksir wielosokowy Harrego, Rona i Hermiony?
Hmm...eliksir Harry'ego, po wrzuceniu jego włosów zrobił się przezroczysty o lekko złotym zabarwieniu...a reszta...hmm...nie było w książkach mowy, tzn. nikt z nich (Hermiony czy Rona) nie wrzucał swych włosów do eliksiru wielosokowego...;/ albo mnie coś ominęło. ;] Jak się mylę to poprawcie mnie ;]
Co się wydarzyło z różdżkami Harry'ego i Voldemorta na cmentarzu?? (Jak TO nazwał Dumbledor??)
Miałam na myśli, eliksir wielosokowy, za pomocą którego zamienili się w Crabble i Goyle, a Hermiona pomyliła włos Patsy Parkinson (tak sądzę,że ta dziewczynasię tak nazywałą, ale nie jestem pewna) z włosem jej kota, ale o tym przekonała się dopiero późnej.
Aha to sorka ;/ wybacz ;] spaliłam hehe ;] (ale przyznam, że myślałam o tej możliwości odp, ale tak jakoś wyszło, że wybrałam tą drugą ;] ;])
to był efekt priori incantatem.
Co harry napotkał na swojej drodze podczas 3. zadania turnieju trójmagicznego ?
wracając do mojego pytania
Przepraszam, ale pomyliłam osobę, bo Hermiona miała zamienić się w Milicentę Bulstrode, a nie w Patsy jak wcześniej napisałam. Wybaczcie.
Ponawiam moje pytanie i dokładniej je precyzuję.
Na jaki kolor zabarwił się eliksir wielosokowy, który mieli wypić Harry, Ron i Hermiona po wrzuceniu włosów(odpowiednio Goyle, Crabble, Milicenty)?
Crabbe - ciemnobrązowy
Goyle - zgniłozielony
Milicenta - jadowicie żółty
Harry spotkał w labiryncie w trzecim zadaniu sfinksa (jeśli jeszcze coś to nie pamiętam)
Jakiego przedmiotu poszukiwał Harry włamując się do Gringotta? (w 7 części)
Artur, Molly, Ginny, Ron, Fred, George, Percy, Bill
Chyba wszyscy.
Jaki zawód wykonywali rodzice Hermiony?
Jeszcze Charlie.
Rodzice Hermiony byli dentystami.
Wymień dwie dziwne rzeczy, które przytrafiły się Harry'emu zanim dowiedział się, że jest czarodziejem?
Jak mogłam zapomnieć o Charlie'm! :)
Spowodował, że szyba w zoo zniknęła ( i rozmawiał z wężem)
Ciotka Petunia nie mogła mu obciąć włosów, ciągle mu odrastały.
Oddaję pytanie.
zapewnia życie każdemu, kto ją wypije, ale za straszliwą cenę – jeśli zabije coś niewinnego i bezbronnego, zostanie na zawsze przeklęty.
Dlaczego w 7 części Nimfadora Malfoy powiedziała Voldemortowi, że Harry nie żyje mimo iż żył?
Narcyza Malfoy powieziala Voldemortowi, ze Harry nie zyje, zeby ratowac swojego syna, po tym jak Harry powiedzial jej ze on wciaz zyje. Voldemort po tym zapewnieu nie musial juz atakowac Hogwartu.
Wymien kolejnych wlascicieli Medalionu Slytherina
Przepraszam, pomyliłam imiona...oczywiście miałam na myśli Narcyzę :)
pokolenie w rodzie Gauntów- ostatnia Meropa, sklep Borgina i Burkesa, Chefsiba Smith, Voldemort, Regulus Black, Dolores Umbridge, Harry
Sorki, jeśli znów coś pomyliłam...w końcu jestem PomyLuna ;P
Co zaprowadziło Harry'ego do stawu, gdzie na dnie leżał miecz Gordyka Gryfindora?
Aberfotha Dumbledora
Jakie byly ulubione konfitury jego brata - bylo to zarazem haslo by dpstac sie do jego gabinetu?
Konfitura malinowa (tak mi się wydaje, jeśli źle to mnie poprawcie)
Kim był woźny Filch? (chodzi mi m.in. o status krwi)
Flich był charłakiem, to znaczy ze był z rodziny czarodziejskiej ale bez mocy.
Dlaczego Snape nie cierpiał Harrego?
Bo bardzo przypominał mu Jamesa, którego nienawidził, ponieważ robił sobie z niego żarty i był z Lily, którą kochał ;)
Co Dumbledor widzi w zwierciadle Ain Eingrap ?
Jeśli pytanie już było to sorry ;P
powiedział Harremu, że siebie trzymającego parę skarpet, ale naprawdę widział swoją rodzinę całą i w komplecie
Co Moody zrobił Malfoyowi gdy ten rzucał zaklęcie "w plecy"?
Tak, tylko że to nie do końca rogi wybuchają, ale jad który się w nich znajduje. Ale ogólnie o to chodziło.
Tak wiem :) Książki czytałem ponad rok temu więc nie pamiętam ,ale ogólnie całą serie po 3 razy przeczytałem jak nie więcej. Pozdrawiam
Ale prościzna :), Nagini na polecenie Voldemorta.
Jak nazywał się woźny w Hogwarcie za czasów młodości Molly i Artura.
wiem, że proste :P dla kogos kto czytał :PP
hmm myśle, że to był hmm Pringl albo jakos tak...:/ nie jestem pewna czy nie pomyliłam z kimś...??