Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447095
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

bajka dla małych dzieci
żenułaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -1000000000000000/10

Mr_Klimer

ty głupcze!! Następny osioł dzieciak musiał coś napisać!! Ok pisz ale podaj argumenty, uzasadnienie a nie tylko jedno zdanie. Sam jestes dzieckiem a twój ulubiony film to Magda M. Tacy ludzie to...

ocenił(a) film na 4
Beliar

macrad,co ty z tymi argumentami?FILM JEST SŁABY-to jest argument!!!Nie każdemu sie mus podobać.Poza tym nie ma nigdzie napisane zeby argumentować swoje wypowiedzi.
Ja sie zgadzam z autorem postu:)

baska_89

Baka650:
g***o prawda!! To ze film jest słaby nie jest argumentem!!! Bo dlaczego jest słaby??
Nie ma przymusu argumentowania, ale na normalny człowiek, jesli kryykuje powinien podac uzasadnienie a nie takie fiubździu a ty jesteś ostatnią osobą która bedzie mi tu odpisywać, jestes nienormalna i nie dlatego że nie lubisz HP, co jest twoją rzeczą ale dlatego ze zachowujesz się tragicznie i zasługujesz na takie zdanie i pisze ci to wielu ludzi, więc lepiej idź sobie i zrób nie wiem, może pranie??

ocenił(a) film na 4
Beliar

Zgadzam się z "Zabok",nic dodać nic ująć.Pozdrawiam

Mr_Klimer

zgadam się w zupełności:) Tylko dzieciom może podobać się taka bajka, dorośli nie powinni być tacy naiwni...

Constantiza

Nie obrażaj antyfanów!! A ty mi potem piszesz że jestes pobożna?!! A tu są dowody, ja też moge powiedzieć że film Elizabeth (twój jak sądze po nicku ulubiomy film) jest dla dzieci i jest kiczem i wogóle. Apoco tu takie tematy w których nie ma ani jednego uzasadnienia. Normalnie dzieci

Beliar

oj tu musze powiedzieć że popełniłem błąd: pierwsze zdanie w moim poście tu wyżej powinno brzmieć: "Nieobrażaj fanów!!!"
Ale to chyba Elizabeth wysyła jakąs ciemną moc że mi sie takie cos pomyliło.

ocenił(a) film na 4
Mr_Klimer

Macra,nie g***o prawda tylko TAKA prawda.Każdy odbiera film na swój sposób,dla kogoś jest słaby i to jest ARGUMENT np : Film jest słaby bo jest bezsensu,nieprawdziwy,nierealny,nudny i koniec.No i tak jak napisałeś " nie obrażaj ANTYfanów!"

baska_89

napisałem jak miało być.
Zdania typu "słaby", "bezsensu" to opinia a nie argumenty, trzeba podawać jakieś konkrety a nie, bo przeciez może paść pytanie "a dlaczego głupi?". No ale jak ty masz taki poziom to dla ciebie nawet słowo "głupi" jest argumentem, no cóż ale taka jest osoba nierozgarnięta, nic tylko współczuć.

Mr_Klimer

Cóż po przeczytaniu wypowiedzi (głównie macrad?a) dusza woła o pomstę i błaga o pozostawienie śladu po sobie.

Film moim zdaniem nie należy do najwyższych lotów. W adaptacji praktycznie w ogóle pominięto wątki poboczne (epizody), które tak naprawdę najbardziej ubarwiają srebrny ekran. Można jednak to przeboleć i uznać, że po prostu autorzy uznali za punkt honoru, aby skupić się na najważniejszym, czyli głównej fabule, lecz niestety i tu pojawia się spory zawód. Wszelkie wydarzenia i perypetie bohaterów ukazano nie jako logiczny, wyczerpujący i szczegółowy ciąg fabularny, lecz bardziej zdawały się migawkami z rekonstrukcji zbrodni. Całość ograniczono do minimum. Przejdźmy jednak do samych bohaterów, a dokładniej aktorów odgrywających tak różnorodne osobowości. Nie będę ukrywał, że tu również nie najlepiej się stało. Snape i jemu podobni nauczyciele są wiarygodni, choć sztuka w gestykulacji i charyzmie na pewno nie została osiągnięta. Koszmar zaczyna się jednak, gdy spojrzymy na uczniów. Gra mało przekonująca (głównie, Harrego i Rona) mocno odstrasza, a ostatecznym gwoździem do spróchniałej, potterowej trumny okazała się scenografia, która za razem sprawia wrażenie jednego z nielicznych plusów filmu. Zamek z zewnątrz jak i jego trzewia prezentują się okazale i jak najbardziej świetnie oddają tło fabularne (a raczej by oddawały gdyby sceny okazały się ciut bardziej opisowe). Lecz to tyle a o klimacie, który przeważnie jest jednym z najbardziej istotnych elementów praktycznie zanikł gdzieś porzucony w podziemiach szkoły magii...

Wracając jednak do komentarzy nie z argumentowanej opinii. macrad jeżeli ktoś posiada odmienne zdanie od twojego to jednak powinieneś to uszanować, a przynajmniej nie oburzać się i obrażać. Jeżeli, aż tak domagasz się argumentów to o nie poproś, a nie z góry osądzasz... (Resztę dopowiedz sobie sam)

zabok_

Według ciebie to jest opinia na poziomie??

|"bajka dla małych dzieci
żenułaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -1000000000000000/10 "|

Bo według mnie nie jest i tylko na takie albo gorsze odpowiedzi zasługuje ten post. Szkoda że tak piszesz o filmie, to zapewne twoje odczucia i masz prawo nie lubić filmu, no ale to jest twoja strata, ze wszystkimi twoimi argumentami się nie zgadzam, i tez mam takie prawo, no ale cóż ja się nie bede przejmował tym że ty nie lubisz filmu, to wkońcu twoja strata a nie moja ominąć takie wielkie kino.

|"dusza woła o pomstę i błaga o pozostawienie śladu po sobie."|
Tak woła o pomstę do nieba ale to się raczej odnosi do autora tego tematu.

Beliar

Nic nie wspominałem, że opinia autora jest na poziomie ale to nie oznacza, że możesz nazywać "go ty głupcze!! Następny osioł dzieciak musiał coś napisać!!".
Oczywiście, że masz prawo do własnej opinii/zdania lecz autor po przez mało wyczerpującą wypowiedź również posiada takowy niepisany przywilej.

zabok_

Więc w czym pretensje?? Jaki opis takie odpowiedzi. Ot i tyle.

Beliar

Dyskusja ma się odnosić do filmu, a nie do poszczególnych osób wypowiadających się. Oczywiście opina autora postu nie była na poziomie. I ktoś tu powiedział, że film jest nudny, bezsensowny, niemożliwy i nierealny. To chyba dobrze, że ktoś ma wyobraźnię. Nie trzeba być realistą. Należy pisać i mówić tylko o realnych rzeczach? Życie byłoby wtedy nudne. I wcale się nie zgadzam, że to bajka dla małych dzieci. Jak chodzę na niego do kina to widzowie są w więkrzości przypadków dorośli. A ostatni film był w razie jakbyś nie zauważył od dwunastu lat, a dwunastolatkowie nie są wcale małymi dziećmi. I rzeczywiście należy argumentować swoje wypowiedzi. Jeżeli ktoś ich nie argumentuje śmiem twierdzić, że pisze to po to żeby pisać, a nie dlatego, że tak uważa. Nawet jeśli uważa, to jego opinia jest bezpodstawna skoro nie ma argumentów.

rose_3

"Dyskusja ma się odnosić do filmu, a nie do poszczególnych osób wypowiadających się"

Racja, lecz jednak to właśnie stwierdzenia typu: "ty głupcze!!" , "jesteś ostatnią osobą która bedzie mi tu odpisywać, jestes nienormalna i nie dlatego że nie lubisz HP, co jest twoją rzeczą ale dlatego ze zachowujesz się tragicznie i zasługujesz na takie zdanie i pisze ci to wielu ludzi, więc lepiej idź sobie i zrób nie wiem, może pranie??" prowadzą do kłótni, oburzeń itp. Co do samych argumentów, nie wątpię że masz rację, ale to nadal nie powód by odzywać się do innych postujących w tak ordynarny sposób. Każdy ma własne zdanie, które można wyrazić na wiele sposobów...

zabok_

|"prowadzą do kłótni, oburzeń itp. Co do samych argumentów, nie wątpię że masz rację, ale to nadal nie powód by odzywać się do innych postujących w tak ordynarny sposób. Każdy ma własne zdanie, które można wyrazić na wiele sposobów... "|

Do kłótni prowadzą takie opinię jak autora tego tematu. Gdyby napisał po ludzku, ja też bym napisał po ludzku albo wogóle. Kto tu się odzywa w ordynarny sposób?? Wiesz co żal mi ciebie bo doczepiasz się tego czego nie powinieneś. Ten temat już na poczatku nie ma sensu i tyle. Porozmawiaj z Baską650, jesli jesteś fanem HP to ty też zostałeś przez nią obrazony tak jak wszyscy. I jesli ktos mnie obraża ja nie bede mu dłużny. I jeszcze raz pisze: moja wypowiedź jest wprostproporcjonalna do tego tematu (do pierwszego postu w tym temacie). Skoro schodzimy na chwilę do niskiego poziomu autora to chyba nie powinno cie dziwić słowo "głupi"? Zwłaszcza że tu padają (akurat nie w tym temacie) gorsze słowa. I nie szukaj dziury w całym!

zabok_

Z moich argumentów łatwo wywnioskować jaki mam stosunek do ekranizacji tytułu Rowling (zresztą po przeczytaniu 3 kolejnych części, książka jakościowo okazuje się nie lepsza).
Co do wypowiedzi autora i ogólnej sytuacji to chyba wiesz co to o tobie świadczy gdy zniżasz się do tak "niskiego poziomu" jak to wiele razy określiłeś.

zabok_

"I jesli ktos mnie obraża ja nie bede mu dłużny." Dlaczego nie będziesz mu dłużny? Nie musisz się zniżać do poziomu tych, którzy wszystkich obrażają, a jeśli obrażają Ciebie to zastanów się jaki jest tego powód. Nikt (tak sądzę) nie obraża ludzi bez powodu. Bo zauważyłam, że Ty też innych obrażasz i też nie powinienieś. I coś mi się wydaje, że ta dyskusja jest jałowa i do niczego nie doprowadzi, więc po co marnować sobie nerwy?

rose_3

|"zniżasz się do tak "niskiego poziomu" jak to wiele razy określiłeś."|
Ty tak samo, a świadczy o tym że wogóle raczyłeś się tu odezwać.

|"Bo zauważyłam, że Ty też innych obrażasz i też nie powinienieś."|
Ja nikogo nie obrażam tak ot bez powodu. Nawet jak ktoś napisze coś porzadnie nawet negatywnie to chetnie podyskutuje na poziomie normalnego człowieka. Jesli ktos jednak obraża film i jego fanów, dyskusja nie ma sensu i mam prawo odpisać tak samo, powiedzmy podobnie jak osoba która obraza.

|"Dlaczego nie będziesz mu dłużny?"|
Na niektóre posty nie odpowiadam, ale niektóre sa tak chamskie że wołają o pomstę do nieba. Co to jest za forum jak ktoś wyklina na fanów i film, nie podaje argumentów!, kłóci się, ogólnie obraza wszystkich fanów. Dla mnie osoba która nie podaje argumentów jest osoba nie poważną, no jeszcze ujdzie w tłoku gdy napsze w miare po ludzku, ale jak ktos zaczyna obrazać fanów to dlaczego my (fani) mamy się nie bronić?

I zazwyczaj jest tak że jak na forum jest powiedzmy grupa antyfanów, przykładowo Baska650, Elizabeth... no i ini nie pamiętam dokładnie, i gdy któras osoba z nich obraza fanów to nik nie widzi winy, ale gdy ktoś sie odezwie (ktoś z fanów) i coś powie, odegra sie to zaraz wielka afera, antyfani pokrzywdzeni mimo że nabluzgali 100 razy gorzej. To nie jest ludzkie zachowanie...

|"jeśli obrażają Ciebie to zastanów się jaki jest tego powód."|
Zazwyczaj za to że jestem fanem HP...

Beliar

I od razu z góry mówię że na takie tematy (posty) jak ten co założył autor (myslę o pierwszym poście w tym temacie) zawsze bede odpowiadał w taki sposób bo takie osoby poprostu na to zasługują i tyle.

Beliar

"Ty tak samo, a świadczy o tym że wogóle raczyłeś się tu odezwać."
Nie uważam się za inteligentnego, a wręcz przeciwnie. Plasuje samego siebie zawsze najniżej. Zresztą z twojego stwierdzenia wypływa pewna twoja cecha, której nie nawidze u "ludzi".

"Co to jest za forum jak ktoś wyklina na fanów i film, nie podaje argumentów!, kłóci się, ogólnie obraza wszystkich fanów."
Argumenty ok, honor for u. Lecz obraza? baska650 czymż cię, aż tak uraziła? Stwierdzeniem, że dla niej jest nudny? A może jednak poprostu zgadza się do oceny autora, lub o zgroza nie lubi HP:( (sry za ironizowanie).

"gdy któras osoba z nich obraza fanów to nik nie widzi winy, ale gdy ktoś sie odezwie (ktoś z fanów) i coś powie, odegra sie to zaraz wielka afera"
Heh gdyby ta osoba, która się odezwie (ktoś z fanów) zachowała by choć odrobinę kultury to zapewnie, nie było by "afery".

"Zazwyczaj za to że jestem fanem HP..."
Brak słów. Jestem fanem, a raczej pasjonatem Fantasy (tej z wyższej i metaforycznej półki), a jednak nie wpadam w szał i nie zaczynam bluzgać
gdy ktoś powie złe słowo np. na temat Niedoczarowanego miecza lub ot Necrosis, a co do powodu to zapewniam. Twój powód jest niedorzeczny i całkowicie bezpodstaw.

"I od razu z góry mówię że na takie tematy (posty) jak ten co założył autor (myslę o pierwszym poście w tym temacie) zawsze bede odpowiadał w taki sposób bo takie osoby poprostu na to zasługują i tyle."
Tak jak również i ty zasługujesz na takie komentarze...

ocenił(a) film na 4
Mr_Klimer

Zgadzam się z Tobą ZABOK,jedna z normalnie i racjonalnie myślących osób w tym gronie.Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
baska_89

Jeny, jak Macrad się tym przejął... Już chyba popluł cały monitor... Chłopie, trochę więcej luzu, wypij sobie melissę i najlepiej nie włączaj komputera.

Eleanor_Caufield

haha zabawne, narazie to ja widze że wy się czymś przejmujecie chyba sobą. poco piszecie taki głupoty i bluzgacie na fanów?? Uważacie że to jest miłe?? żałość do kwadratu. tego nie mozna traktować na poważnie, idźcie sie pobawić do piaskownicy bo jak was tu widze to mi sie smiać z was chce. Co wy wogóle chcecie osiągnąć?? O właśnie prosze bardzo niech mi ktoś odpowie na to pytanie, bo ja nie widze żadnego waszego celu pisania tutaj oprócz nasilającego się obrażania wszystkiego dookoła. HAH i kto tu wyładowuje swoje emocje: antyfani!

Beliar

Może po prostu chcą wyrazić swoją opinie? Nie przyszło Ci to do głowy? Oczywiście opinie trzeba wyrażać w kulturalny sposób i należy podawać argumenty. Ale forum chyba po to jest żeby mówić co się myśli. Jestem fanką Pottera, ale tak się tym nie przejmuje. Radze Ci nie psój sobie nerwów, bo jak będziesz się złościł to tylko Tobie będzie gorzej, oni nic nie odczują. Zastanów się, jeśli złościsz się, że pada deszcz to kto odczuwa złość, Ty czy deszcz? Człowieku! Wrzuć na luz!

rose_3

Userzy @Baska650, @Kookoołka i @Mr Klimer

Uprasza się o zamknięcie tego tematu, albo sam to zrobię usuwając go. To jest ostatnie ostrzeżenie, na drugi raz będzie ban. Proszę nie obrażać fanów HP. Tu przyznam rację macrad'owi. Same sprowokowaliście, tę dyskusję i teraz macie o to żal (szczególnie Baska650). Radzę się zastanowić. Dotarło?
Dziękuję i pozdrawiam.
----------------------
Admin Filmwebu www.filmweb.pl

ocenił(a) film na 4
rose_3

Skoczna Krewetka ma racje : pisać co się myśli,bardzo mądre.Ja przepraszam ze tak nazwalam fanow,przyznaje sie po raz klejny ze przegielam.Ale Skoczna Krewetka wykazala troche kultury i opanowania a ty macrad tyle czasu juz sie denerwujesz ze zaraz ci serducho siadzie:),pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
baska_89

Ta dyskusja nie ma sensu... Macrad chyba się pochoruję przez to, ale chyba trzeba mu odpuścić :-). Skoczna Krewetka ma rację - i ja to popieram.
Usuną ten temat, czy nie usuną - otóż to jest pytanie??
Gis revido!

Eleanor_Caufield

Nic nie sie nie pochoruję, nie wydziwiaj, i tez uwazam że ta dyskusja nie ma sensu, wreszcie poajawił się tu jakis moderator i mam nadzieje że ten temat bedzie zamknięty, i juz wogóle nic tutaj nie piszmy bo to bez sensu, no tak ale zachwile wyleci Baska650 ze swoim wielce "mądrym" komentarzem i dyskusja zacznie się na nowo.

rose_3

|"Może po prostu chcą wyrazić swoją opinie?"|
A może ja tez chciałem wyrazić swoją opinię??

|"Ale forum chyba po to jest żeby mówić co się myśli."|
No właśnie!

|"Radze Ci nie psój sobie nerwów, bo jak będziesz się złościł to tylko Tobie będzie gorzej, oni nic nie odczują."|
A skąd ty wiesz że ja się złoszczę? Tak się składa że jestem całkowicie spokojny gdy to pisze.

|"Wrzuć na luz!"|
Według mnie na luz powinny wrzucic te osoby które niemiłosiernie chcą na siłe bluzgac na wszystkich i na film. Przeciez nic bym nie odpisał gdyby autor tego tematu napisał coś na poziomie normalnego człowieka a nie przedszkolaka, a Baski650 to nawet nie ma co bronić bo ona sie tu zachowuje najgorzej i juz nie tylko ja ale wiele innych osób mamy juz o niej wyrobione zdanie. tyle. koniec tematu.

ocenił(a) film na 4
Beliar

Macrad!!!Jestes smieszny!!!SAm piszesz zeby juz tu nic nie pisac,zakonczyc to forum a sam napier****sz komenty.Naprawde,wyluzuj bo przeczysz sam sobie...

baska_89

|"Macrad!!!Jestes smieszny!!!SAm piszesz zeby juz tu nic nie pisac,zakonczyc to forum a sam napier****sz komenty."|
JA?? A kto tu ciągle pisze? Same piszecie 10 postów, ja wam odpisałem tylko a ty sie znów czepiasz czegoś i nie masz racji...

A przeprasza że sie zapytam co sie miało kryć pod tymi gwiazdkami "napier****sz"???

|"przeczysz sam sobie..."|
No niestety nie bo to ty przeczysz sama sobie i to co chwile nie wspominając o innych rzeczach.

No dobra, skończmy już ta dyskusję i ten temat bo to juz nie ma sensu.

OD TEJ CHWILI NIC JUŻ TU NIE PISZMY.
KONIEC, a kto odpisze ten... no żartowałem teraz.
THE END
Napisy końcowe
Reżyseria.
Obsada.
Statyści.
Oświetlenie.
Podziekowania.
Sponsorzy.
New Line Cinema.
Copyrights 2007. All rights reserved. Created by Mr Klimer (R).
CDNN (Ciąg dalszy nie nastapi)
Czarny ekran. Koniec...

ocenił(a) film na 5
Beliar

Niech to będzie mój ostatni tutaj komentarz:
Na forum można pisać wychwały dotyczące filmu jak i krytykę. Na pewno nie przemilczę, gdy jakiś film mi się nie podoba. mam takie samo napisać że "HP jest beznadziejny" ja ty, że "HP jest super, extra, cool itd.". Nie najeżdzaj na baśkę, bo wyrażała tylko swoje zdanie - nie musisz się z nim zgadzać, ale nie możesz czepiać sie słówek.

ocenił(a) film na 4
Eleanor_Caufield

Zgadzam sie Kookoołka i Skoczna Krewetka:).Pozdrawiam Was serdecznie pa!:)

Eleanor_Caufield

No właśnie: krytykę, a nie obrażanie. Ja najeżdżam na Baske? To ona całą tą aferę sprowokowała juz nie w jednym temacie a w kilku, poza tym jej zdanie polegało na niczym chyba: nie podała argumentów (to jeszcze uszłoby na siłę) i obraziła fanów HP, więc przykro mi bardzo ale ja nie zamierzam byc dla niej miły. Ja się czepiam słówek??? Przeciez to Baska zaczęła się mnie czepiać o słówka, ja jej tylko powiedziałem że ona też robi pełno błędów i podałem przykłady i tyle, to ona zaczeła a nie ja, no ale tak antyfan antyfana broni. Żenujące. I jesli chcesz nie wiem podyskutowac o filmie to musisz podac minimum jeden argument a jeśli nie - taki temat jest od razu skazany na aferę.

|"Jak to przeczytałam to wybuchłam śmiechem, słowo daję... Właśnie widać jaki jesteś spokojny..."|
Przykro mi bardzo jeśli ty oceniasz ludzi, jaki ktoś jest, po tym co napisał, ale to twój problem, ja tez wybucham śmiechem jak czytam twoije dziwaczne posty.

Beliar

Oceniać ludzi po tym co napisali to tak samo jak po tym co mówią. To jest ocena na podstawie między innymi poglądów. A mam po czym oceniać? Po wyglądzie? I skoro uważasz, że moje posty są dziwacznę, to proszę Cię bardzo, to Twoje zdanie. Masz prawo je wyrażać, ale dobrze Ci radzę opanuj się bo jeszcze na zawał zejdziesz.

Beliar

"Tak się składa że jestem całkowicie spokojny gdy to pisze." Jak to przeczytałam to wybuchłam śmiechem, słowo daję... Właśnie widać jaki jesteś spokojny...

rose_3

Poza tym temat sie urwał i juz był koniec ale wy oczywiście coś musieliscie napisac, i kto tu ciągnie ten dziadowski temat...?

Beliar

"Przykro mi bardzo jeśli ty oceniasz ludzi, jaki ktoś jest, po tym co napisał"
A jak ma oceniać (dygresja na temat polityki)? Gdyby ktoś pisał na temat masowej kaźni, oraz że lagrownictwo było na porządku dziennym i pozytywnym to jak być ocenił takiego "heretyka"?

zabok_

Sz. P. Macardzie. Skoro masz pretensje, że ktoś kontynuuje i tak Cię to wkórza to nie odpisuj. Ktoś Cię zmusza?

ocenił(a) film na 5
rose_3

Ty zakończyłeś, a my nie. Nie mam zamiaru tego kończyć, bo ty masz takie życzenie. Jak chcesz zakończyć, to przestań pisać, bo tylko ty tutaj sie plujesz...

Eleanor_Caufield

czyli dalej chcecie się kłucić... prosze bardzo, co za antyfanowa menażeria

Eleanor_Caufield

ja sie nie pluje! to wy sie plujecie i obrazacie film i fanów.

zabok_

już nie przesadzaj...
-------------------------------
bez komentarza

Beliar

My się nie kłócimy, to Ty się kłócisz...

rose_3

hehe, nie, nie: to wy się kłucicie, a nie ja. To wy koniecznie chcecie pograżyć film i obrazic fanów, a nie ja.

rose_3

ja już chciałem skończyć ta żałosną dyskusję, ale wy dalej to ciągniecie i sie plujecie jak, nie wiem... lamy?

ocenił(a) film na 4
Mr_Klimer

Ludki,przestańcie się już kłócić:).Każdy ma jakieś swoje racje i wyraził swoją opinię:).Pozdrawiam

baska_89

szkoda że niektórzy nie

Beliar

"szkoda że niektórzy nie