Harry Potter i Kamień Filozoficzny

Harry Potter and the Sorcerer's Stone
2001
7,5 447 tys. ocen
7,5 10 1 447095
6,8 53 krytyków
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
powrót do forum filmu Harry Potter i Kamień Filozoficzny

pierwsza część.

ocenił(a) film na 4

W porównaniu do kolejnych wydaje się beznadziejnie zrobiona, jeśli chodzi o efekty
specjalne, zwłaszcza o tą morę Voldemorta z tyłu głowy tego turka :)

użytkownik usunięty
Wikuu

No, ale była kręcona jako pierwsza i cóż było to jakiś czas temu :);)
Ale faktycznie jest to chyba najgorsza część jeśli chodzi o efekty specjalne.
Za to czwarta część pod względem efektów specjalnych mnie urzekła - ta walka ze smokiem i reszta zadań Turnieju... ach - bajka (rozmarzyłam się) :):D
Chyba będę musiała w niedługim czasie oglądnąć te filmy jeszcze raz:):D

użytkownik usunięty
Wikuu

ten turban był śmieszny:D

ocenił(a) film na 4

Ja teraz czytam czwartą część, ale jeśli o film, to faktycznie, 4 jest bardzo dobrze zrobiona :)

użytkownik usunięty
Wikuu

Ja teraz oglądam 5 część, bo obejrzałam ją tylko do połowy:)

ocenił(a) film na 8
Wikuu

ch***j z efektami specjalnymi, ta część podobnie jak Komnata ma niesamowity klimat, czar i urok tak bardzo odzwierciedlający to, co wspaniałego stworzyła Rowling w książkach! tego wszystkiego brakuje wszystkim kolejnym częściom! (no, może jeszcze ewentualnie Więzień się broni).

ocenił(a) film na 4
Sathyriasiska

Dobrze, Twoim zdaniem jest klimat, ale jeśli jest to według mnie tylko dawnych czasów. Widać że ta część jest najwcześniejsza, to się po prostu rzuca w oczy :)

użytkownik usunięty
Wikuu

Tak naprawdę to nie kwestia roku, w którym film powstał. OD 3 części zmieniła się część ekipy, m.in kostiumami zajęła się Jane Temime, zmienił się styl kostiumów i scenografii. Następne części były kręcone właśnie w tym nowym stylu, dlatego wydaje się, że kamień i komnata odstają.

ocenił(a) film na 8

no właśnie. rzuca się w oczy, odstają, ale dla mnie to zdecydowanie na plus. i właśnie z tego powodu bardziej je lubię i doceniam niż wszystkie kolejne (wyjątkiem w sumie mogą być Insygnia).
homek masz rację, odkąd reżyserem przestał być Columbus prawie wszystko było już inaczej. (i wg mnie coraz gorzej).

Wikuu

według mnie najlepsza jest czesc 8 ktora nie powstała, jest najlepsza własnie z tego wzgladu ze jej nie ma i dzieki temu młodziez moze zajac sie robieniem czegos pozytecznego a nie ogladaniem tego jak harry gwałci wzrokiem wszystkich swoich przyjaciól

ocenił(a) film na 8
kuksaniec

"harry gwałci wzrokiem wszystkich swoich przyjaciól" - co ty pier******?

ocenił(a) film na 4
kuksaniec

Podoba mi się jedynie stwierdzenie:najlepsza jest czesc 8 ktora nie powstała'' xD