W porównaniu do kolejnych wydaje się beznadziejnie zrobiona, jeśli chodzi o efekty
specjalne, zwłaszcza o tą morę Voldemorta z tyłu głowy tego turka :)
No, ale była kręcona jako pierwsza i cóż było to jakiś czas temu :);)
Ale faktycznie jest to chyba najgorsza część jeśli chodzi o efekty specjalne.
Za to czwarta część pod względem efektów specjalnych mnie urzekła - ta walka ze smokiem i reszta zadań Turnieju... ach - bajka (rozmarzyłam się) :):D
Chyba będę musiała w niedługim czasie oglądnąć te filmy jeszcze raz:):D
Ja teraz czytam czwartą część, ale jeśli o film, to faktycznie, 4 jest bardzo dobrze zrobiona :)
ch***j z efektami specjalnymi, ta część podobnie jak Komnata ma niesamowity klimat, czar i urok tak bardzo odzwierciedlający to, co wspaniałego stworzyła Rowling w książkach! tego wszystkiego brakuje wszystkim kolejnym częściom! (no, może jeszcze ewentualnie Więzień się broni).
Dobrze, Twoim zdaniem jest klimat, ale jeśli jest to według mnie tylko dawnych czasów. Widać że ta część jest najwcześniejsza, to się po prostu rzuca w oczy :)
Tak naprawdę to nie kwestia roku, w którym film powstał. OD 3 części zmieniła się część ekipy, m.in kostiumami zajęła się Jane Temime, zmienił się styl kostiumów i scenografii. Następne części były kręcone właśnie w tym nowym stylu, dlatego wydaje się, że kamień i komnata odstają.
no właśnie. rzuca się w oczy, odstają, ale dla mnie to zdecydowanie na plus. i właśnie z tego powodu bardziej je lubię i doceniam niż wszystkie kolejne (wyjątkiem w sumie mogą być Insygnia).
homek masz rację, odkąd reżyserem przestał być Columbus prawie wszystko było już inaczej. (i wg mnie coraz gorzej).
według mnie najlepsza jest czesc 8 ktora nie powstała, jest najlepsza własnie z tego wzgladu ze jej nie ma i dzieki temu młodziez moze zajac sie robieniem czegos pozytecznego a nie ogladaniem tego jak harry gwałci wzrokiem wszystkich swoich przyjaciól