dlaczego ludzie, którzy montują, reżyserują te film popełniają błędy i nie korygują ich? Chodzi mi o to,
że np. profesor McGonagall jak zamienia się z kota w człowieka to nie ma okularów, obraca się i po
chwili ma. Jest mnóstwo takich sytuacji. Monterzy to oglądają i nie zauważają takich błędów? Tak
samo chatka Hagrida, która jest ogromnym błędem i nie wiem czemu reżyser III części postanowił
zmienić odległość tej chatki.
Co do błędów z okularami i takie podobne błędy to się zgodzę. A co do chatki... cały Hogwart jest inny w 3 części i mi to jakoś nie przeszkadza.
a pomyślałaś kiedykolwiek, ile kosztuje dzień zdjęciowy? Montażyści dostają materiał zazwyczaj na sam koniec, po zakończeniu zdjęć. Robienie tzw. dokrętek to ostateczność uzależniona od budżetu który zresztą na koniec jest już i tak mocno pod kreską, więc nie wiem, skąd takie głupie pytania. Co do chatki, to proste. Dwie pierwsze części kręcił Columbus, kiedy Cuaron zabrał się za Więźnia stwierdził, że zamek będzie wyglądał zupełnie inaczej, miał do tego prawo.