Harry Potter i Komnata Tajemnic

Harry Potter and the Chamber of Secrets
2002
7,4 330 tys. ocen
7,4 10 1 329694
6,8 51 krytyków
Harry Potter i Komnata Tajemnic
powrót do forum filmu Harry Potter i Komnata Tajemnic

Moim zdaniem (oczywiście nie musicie się zgadzać) jest to najnudniejsza część Pottera.

ocenił(a) film na 8
Karolina_ zmierzch2

A moim zdaniem nie :) Mimo że wyreżyserował to Columbus (który jest dobrym reżyserem w robieniu filmów dla dzieci) to film ma jakiś taki fajny klimat, który mi pasuje ;]
PS. Zmierzch jest do bani.

ocenił(a) film na 10
kiddy741

Ja właśnie uważam, że jest tą jedną z lepszych ;) Szkoda, że pominęli Walentynki... I super był tutaj młody Voldemort. Naprawdę, taki jaki miał być - wysoki, blady, ciemnowłosy i przystojny.

ocenił(a) film na 10
marilyn_6

Szczerze to mi się troszkę mniej podobał ten film od innych. Osobiście przepadam za Kamieniem Filozoficznym i Więźniem z Azkabanu :D

ocenił(a) film na 10
kiddy741

kiddy741 co ma z tym wspólnego zmierzch? Nie patrz na moją nazwę bo może mi chodziło o porę dnia?

ocenił(a) film na 8
Karolina_ zmierzch2

Raczej nie, patrząc na to, że wszystkie oceniłaś na dziesiątki :D

ocenił(a) film na 10
kiddy741

Dlatego że jestem fanką książek i filmy muszą mi się podobać. Czy to takie trudne?

ocenił(a) film na 8
Karolina_ zmierzch2

No ale nie zaprzeczysz, że twój pseudonim ma niewiele wspólnego z "porą dnia" :D

ocenił(a) film na 10
kiddy741

Czy ja wiem... Bardzo ją lubię. To po przeczytaniu książki tak mi się spodobała:))

ocenił(a) film na 7
Karolina_ zmierzch2

Wcale nie muszą zwłaszcza, że film często w swym odwzorowaniu w stosunku do książki, jak i swej całości ogólnie ujmując, często bardzo się różni się i jest gorszy jak i nie dużo gorszy od książki (mówiąc ogólnie) ;))

ocenił(a) film na 10
uwieziona

Nie muszą to prawda, ale mi zawsze filmy się podobają, jeśli jestem fanką książek, na których podstawie powstały:)

ocenił(a) film na 8
Karolina_ zmierzch2

nie jestem wielką fanką HP, gdy byłam młodsza było inaczej, kolejne części coraz mniej mi się podobają, ale uważam, że Komnata Tajemnic to jeden z lepszych filmów z sagi, jeśli nie najlepszy... jestem na świeżo po obejrzeniu wszystkich dotychczas powstałych części i ta podobała mi się najbardziej, przez resztę niezbyt łatwo mi było przebrnąć...
Dla mnie np. Kamień Filozoficzny był kiepski, dziecinny, a Komnata już spoko... szczególnie motyw Toma Riddle'a... nawet trochę horrorowate :) wszystko psuje jednak polski dubbing...

ocenił(a) film na 10
lil_lady_a

Wiem, że to wątek o Komnacie, ale zrobię mały off top xd A mianowicie, zgadzam się co do kolejnych części filmu. Szczególnie zawiodłam się na Księciu Półkrwi :/ Myślałam, że zrobią to lepiej, naprawdę! Wyszłam z kina lekko rozczarowana.
Ale 7 części Harry'ego doczekać się NIE mogę :D Po zwiastunie (jeżeli film przynajmniej będzie tak dobry jak on) moja niecierpliwość wzrosła :D Ze wszystkich książek najbardziej właśnie lubię Insygnia ;PP

Karolina_ zmierzch2

Jak dla mnie najgorsza część Harrego Pottera, to jest Książę Półkrwi. Brr...

ocenił(a) film na 10
Karolina_ zmierzch2

No ja się nie zgadzam. Uważam że najlepsze części to 1,2,3,4 Zakon troszkę słabszy, a Książę lepszy, mam nadzieję ze Insygnia będzie tak samo super jak pierwsze 4 części

Karolina_ zmierzch2

Jestem świeżo po obejrzeniu 3 pierwszych części i zdecydowanie najmniej podobała mi się dwójka. Stanowiła dla mnie powielenie pierwszej części wraz z skopiowaniem jej wad i już totalnym brakiem klimatu książki. Bardzo blado patrząc przez pryzmat książki, jak i 3 części filmu. Ale mimo wszystko należy się 7/10

ocenił(a) film na 4
Karolina_ zmierzch2

Jak dla mnie ten filmy to porażka. Jest w nim masa błędów, np Hermiona naprawia zaklęciem Harrym okulary mimo, że przecież nie wolno im używać czarów poza szkołą, ojciec Rona nie wygląda wcale tak jak jest opisano w książce,a reszty błędów nawet nie warto wypominać bo szkoda czasu. Te filmy to dno, widać, że reżyser i scenarzyści itd mieli gdzieś odwzorowanie klimatu, i ogółem całego świata zawartego w książkach. W żadnym filmie nie pokazano Irytka, wiele z wątków zastąpiono własnymi pomysłami. Szkoda słów i tyle.

ocenił(a) film na 10
dark636

Według mnie najlepszy był Kamień Filozoficzny i Wiezień Azkabanu. Najbardziej nie podobały mi się Komnata Tajemnic, Czara Ognia i Książę Półkrwi. Zakon ujdzie. Ale jak spieprzą Insygnia....wrrr...

ocenił(a) film na 8
dark636

Zgadzam się. Zgadzam się, zgadzam się, zgadzam się!!! Hermiona nie mogła naprawić okularów Harry'ego za pomocą magii bo byłaby już wywalona z Hogwartu. Wg mnie skopali też to że nie pokazali w ŻANDEJ części Irytka a przecież w 7 też się pokazuje. A odbiegając od tematu i przechodząc do wpadek filmów to:
Pierwsze dwie części zrobili z myślą o dzieciach i o tym że się nie pokapują o co łazi więc trochę odpuścili i uważam że te części są najgorsze jeśli chodzi o ekranizację.
W trzeciej jak na razie nie widzę żadnej wtopy ale może coś ominęłam więc możecie coś dopisać.
W czwartej za bardzo nie wiem bo książka mnie straaasznie nudziła mimo tego że film mi się bardzo podobał na początku :)
W piątej przede wszystkim ukazuje się nasz szanowny 'reżyszer' Yates którego chyba nikt już nie lubi. Nie pokazał że Hermiona i Ron zostali prefektami!!! TO jest główny błąd filmu, nie licząc oczywiście dużo innych luk w filmie :/
W szóstej jest tego tak dużo że aż mi się nie chce pisać :/:/ byłam BARDZO rozczarowana kiedy wyszłam z kina.
Mam nadzieję że w siódmej ujmą wszystko szczególnie że zrobili to w dwóch częściach. Naprawdę, tam jest tyle rzeczy do pokazania że nie wiem co zrobię temu głupkowi jak tego dobrze nie wyreżyserował :/
Dobra... to wszystko co mam na razie do powiedzenia i pozdro dla tych którzy przeczytali całą moją wypowiedź xD ;))

ocenił(a) film na 10
Karolina_ zmierzch2

mi tak jakoś się wszystkie części podobają. chociaż uważam, że książka jest o wiele ciekawsza!