Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325800
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Fani!
Zbierzmy się wszyscy razem i wstawmy Księciu Półkrwi ocenę 'Arcydzieło!', by pokazać jak my wszyscy lubimy HP ;]
Chociaż wiem że niektórzy wolą oceniać swoim zdaniem filmy (kieruje wszystko na HP), ale zróbmy wyjątek i pokażmy że w końcu Książę Półkrwi będzie najlepszym (jak na razie) filmem z serii! :))
*Ja nie zmuszam lecz zachęcam.
Niektórzy mnie chyba zrozumieją ;]

ocenił(a) film na 6
michaelloxd

A na jakiej podstawie chcesz mu dać taką ocenę, skoro nawet filmu nie widziałeś? (Też jestem fanem, ale bezpodstawne ocenianie jest trochę nie na miejscu :/).

FanOfAkatsuki

Jak na razie biorę pod uwagę trailery i inne typy zapowiedzi. Mogę jeszcze wliczyć muzykę, jest możliwość posłuchania jej na youtube.
Jeżeli niektórzy odbierają ten temat negatywnie to nie zwracajcie uwagi, bo kłótnie zajmą pierwsze miejsce.

ocenił(a) film na 6
michaelloxd

Nie, ja tutaj kłótni nie chcę wszczynać, ale po prostu ocenianie po zwiastunach, to trochę nie ten teges ;D Muzyki... słuchałam (nawet teraz słucham, bo jeszcze zostało parę utworów) i muszę powiedzieć, że trochę gorsza od poprzednich (ale nie od razu, że beznadziejna), no to tutaj bym dała jej 7/10. Zwiastuny to gdzieś 9,5/10, bo mi się bardzo podobały, ale po pewnej premierze, pewnego filmu (a miał odjechanego trailera), odechciało mi się oceniać filmy po trailerach, bo człowiek może się zawieść, naprawdę :/ Co do Harry'ego, to jak dotąd, każda część mi się podobała, a im dalej, tym nawet lepiej, jednakże wolę wystawić ocenę po obejrzeniu filmu ;D

użytkownik usunięty
michaelloxd

Muzykę którą słuchacie, to zapewne muzyka z gry Harry Potter i książę półkrwi. Soundtrack z filmu zostanie wydany 15 lipca.

ocenił(a) film na 6

Nie, mam i z filmu i z gry :)

użytkownik usunięty
FanOfAkatsuki

to daj linka, szukałem po całym necie i wszędzie są ale z gry, a o filmie pisze, że dopiero 15 lipca będzie

ocenił(a) film na 6

http://www.mininova.org/tor/2737914

użytkownik usunięty
FanOfAkatsuki

dzięki :) ........................................................

ocenił(a) film na 6

Nmzc, nie wiem czy to tylko nie testowe wersje (kilka minut utworu), ale zawsze coś. A jak chcesz się pozbyć "za krótki</br>", wystarczy jak spację przytrzymasz xD

ocenił(a) film na 10
FanOfAkatsuki

Nie ma co ściągać tego torrentu, bo film nie działa ;)

użytkownik usunięty
michaelloxd

Jestem ogromnym fanem Harrego Pottera i jedynę co mogę teraz zrobić, to stwierdzić, że jesteś idiotą.
Dawanie ocen filmom, których się nie widziało, to kompletny debilizm. Dawanie oceny 10, tylko dlatego, że jest się fanem jakiegoś filmu, bez względu na o jaki jest, to jeszcze większy debilzm. Namawianie do obu tych rzeczy innych, to już szczyt idiotyzmu.

Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Właśnie.

Ja już byłam zachwycona zwiastunem hp5 a wyszedł shit i byłam zawiedziona.

użytkownik usunięty
michaelloxd

Człowieku! Film może i dobry ale żeby od razu Arcydzieło? I to jeszcze bez obejrzenia?

michaelloxd

Ok popełniłem błąd zakładając taki temat. Nauczyłem się już czegoś i wybaczcie za mają wcześniejszą niewiedze. ale jednak pisałem że nie chce kłótni....... zapomnijcie o tym temacie.

michaelloxd

ARCYDZIEŁO !!!!! Żartujesz sobie !! Ten film ma maksymalnie 5/10 ! Chyba że nie czytałeś książki i fascynujesz się twórczością Davida Yatesa, Film będzię na miarę Zakonu Feniksa a ten był bardzo bardzo kiepski ! Dziwię się że Joanne Rowling nie została scnerzasystką tak by może filmy miały 8/10 a tak to trzeba zadowolić się książka które jak dla mnie są od 8/10 do 10/10.

ocenił(a) film na 7
Lecho1523

Ja osobiście ocenę 10/10 rezerwuję właściwie wyłącznie dla potterów. W ten sposób pokazuję, jak bardzo to uwielbiam. Wszystkie tak oceniłam. ;) Ale nie każdy musi to robić, chociaż fajnie byłoby, gdyby jakiś potter zyskał ocenę chociaż 9, coś. Jednak nie wiem, czy i 'księcia półkrwi' tak ocenię, bo jeszcze nie widziałam, więc nie mogę się wypowiadać.

bones1995

I co wam da ta ocena ? Skoro filmy są kiepskie a książki dobre jak dla mnie Najlepszy film z HP to max 6/10. A ksiażka 10/10. Przez takich ludzi jak "wy" którzy dajecie wysokie oceny kiepskim filmom tacy ludzie jak Yates zostają na swoim stanowisku będąc pewni sukcesu ! Zacznijcie czytać książki i porównywać je do filmów a nie zachwycając się zwiastunami i dając beznadziejne oceny !

ocenił(a) film na 5
Lecho1523

Dokładnie. Książki to dla mnie arcydzieło, ale filmy 5-7. Mimo, że nie widziałam filmu już czuję, że 5 to bd za dużo choćby dlatego, że jest dodane za dużo niepotrzebnych, za bardzo odbiegających od książki scen.

ocenił(a) film na 3
gosiek_7

Zgadzam się całkowicie z Lechem. Przez takich jak ty, Yates robi to co robi i będzie jeszcze robił przez nabliższe 2 lata.
Nie rozumiem jak można dać jakiemuś filmowi najwyższą ocenę bez oglądania, tylko dlatego, że lubi się książkę... Ja jestem wielkim fanem Pottera i dlatego właśnie oceniam filmy tak jak oceniam:
1 - 6/10
2 - 5/10
3 - 4/10
5 - 2/10
Bo na takie oceny zasługują te profanacje świetnej serii książek!
Tak samo mam z Wiedźminem. Uwielbiam tę sagę i dlatego to polskie gówno nazwane ekranizacją dostało ode mnie 2/10 (albo 3/10 za aktorów, już nie pamiętam).
Szkoda, naprawdę szkoda, że filmy są tak słabe bo było z czego zrobić świetną serię filmów.

ocenił(a) film na 3
gaclav3

jeszcze 4 - 4/10

gaclav3

http://www.novamov.com/video/nny9z2euozufs <-- link do filmu harry potter i książe połkrwi...tyle ze jest po angielsku..;))

Anaavei

Poco komu link po angielsku nagrywany z kina skoro za 4 dni premiera.

ocenił(a) film na 1
Lecho1523

Film jest tak beznadziejny że aż szkoda kasy. Jak dla mnie 0 akcji, amatorka odwalona, najgorszy film jaki do tej pory powstał z serii HP.

Dinedal

dla mnie też...cholernie nudny...cos sie dzieje dopiero w 78 minucie ;))

ocenił(a) film na 4
michaelloxd

Doceniam szczery entuzjazm założyciela tematu ale musze się zgodzić z Lecho1523... ten film nawet jako "zwykły" film jest denny a co dopiero jako adaptacja ukochanej sagi :/ Z przykrością musiałam mu postawić 3/10 :(
Pozdrawiam wszystkich

ocenił(a) film na 7
sevasevol

No, tak się składa, że ja przeczytałam każdą książkę przynajmniej trzy razy, więc mi nie wyskakujcie z tym, że nie czytałam. :/ A poza tym przecież powiedziałam, że nie będę oceniać, dopóki nie zobaczę. Zresztą nie wiem, czemu tak się od razu wkurzacie. Tak się składa, że dla mnie po prostu wszystkie HP na taką ocenę ZASŁUGIWAŁY. Pewnie powiecie, że nie znam się na filmach. Cóż, może to i prawda, ale każdy ma prawo do własnego zdania, a moje jest takie. Skoro chcecie to 'wyrównać', to możecie ocenić na 1/10 - trudno. Chyba każdy ocenia według własnego zdania, a nie dlatego, że ktoś mówi, że te filmy są do bani.

ocenił(a) film na 7
bones1995

Chociaż fakt, że z książkami w ogóle nie ma porównania...