Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325800
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Która część Harrego Pottera, spodobała wam się najbardziej ? Bo mi się spodobała najbardziej Czara Ognia. A wam jaka część Harrego Pottera się najbardziej podobała ??? Piszcie :D

szpszakal123

wszystkie są nędzne,nie warto na ten szajs pieniedzy wydawac

ocenił(a) film na 7
szpszakal123

Mnie najbardziej podoba się trzecia część Harry Potter i Więzięń Azkabanu bo jest najbardziej mroczna a ja lubię takie klimaty. Poza tym tę część wyreżyserował bardzo dobry reżyser Alfonso Cuaron.

ocenił(a) film na 6
radziecka84

Wszystkie które wyreżyserował Yates są beznadziejne nie wiem po co z nim podpisali kontrakt na tyle filmów.

Najlepsza była 3 Alfonso stworzył nabardziej magiczny klimat hogsmeade itd.
Wszędzie było czuć magię.

szpszakal123

Najgorsze części to zdecydowanie "Komnata tajemnic" i "Zakon feniksa". Natomiast najlepsze to "Więzień Azkabanu" oraz "Książę Półkrwi" :)

ocenił(a) film na 1
Part_of_me

nie no proszę ... Książę Półkrwi po prostu powalił mnie w złym tego słowa znaczeniu. Byłem na premierze dzisiejszej nocy...
Bardzo się zawiodłem. Zawsze są przekłamania co do książki ale przy tej 6 części widać, że scenarzysta pisał ją tylko dla kasy, a Yatesa można by było powiesić za ten film...
Zawsze twórcy jęczą iż mają za mało czasu aby pokazać to co najważniejsze, to po co kręcą sceny, których nie ma w ogóle w książce np. głupia ucieczka przed smokiem w Czarze Ognia albo atak Śmierciożerców na Nore w Księciu ...
Już się boję jak spartolą 7 część - a ma być ona podzielona na dwa filmy ...

użytkownik usunięty
szpszakal123

Oczywiście 3 część. Zarówno książka jak i film są najlepsze z całej sagi. A co do 6... moim zdaniem wiele jej brakuje, denerwowały mnie te wstawki, których nie było w książce np. napad na Norę...