Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 326 tys. ocen
7,5 10 1 325794
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry

ocenił(a) film na 5

Właśnie wróciłam z seansu i z przykrością muszę stwierdzić,że bardzo się zawiodłam. CO pradwa było kilka momentów można by rzecz wręcz komicznych na których każdy widz by się uśmiał. Film jednak jest bez jakiejkolwiek akcji, fabuła dłuży sie, a po prawie trzech godzinach w kinie odechciewa się jakiejkolwiek ochoty. Muszę stwierdzić,że jest niewątpliwie najgorszą zekranizowaną cześcią Harrego

tina104

co TY mówisz??
jak dla mnie ten film był zdecydowanie za krótki !!
momentami myślałam że umrę ze śmiechu :)))
zabawa 100%, napięcie też.
Harry po wypiciu Felix Felicis, Draco, Lavender, Cormac McLaggen-bezcenne
:DDDDDD

Karolina945

zgadzam się, że było kilka śmiesznych fragmentów, ale było ich kilka. ja co chwila zerkałam na zegarek patrząc ile do końca a jak przynieśli kosze na śmieci to się ucieszyłam bo wiedziałam, ze to prawie koniec.
Więzień Azkabanu był najlepszy jak dotąd. A od tego jest coraz gorzej chociaż bym się wahała czy Czara Ognia była gorsza od Zakonu Feniksa

użytkownik usunięty
tina104

Byłem na wersji cyfrowej z polskimi napisami. Zanim wybrałem się do kina czytałem ogrom wypowiedzi. Zdania były podzielone (od rewelacyjnych, dobrych, po "gnioty"). Po wyjściu z kina jestem pewny jednego: wg mojej opinii film jest najlepszą częścią (jak narazie, poczekam na Insygnia). Podobał mi się najbardziej spośród dotychczasowych sześciu. Wystawiam 8/10. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6

tez tak uważam.. wg mnie film był najlepszy ze wszystkich.. była akcja , bardzo fajna scena jak z wody wynurza się ręka... ;D
było dużo śmiesznych momentów.
i koncówka baaaaaardzo wzruszająca.. no i bardzo podobala mi sie muzyka. scena ze spaleniem Nory też bardzo fajna ;)
tylko mogło sie obyć bez sceny gdzie Ginny zawiązuje buty Harremu -.-