PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 323 tys. ocen
7,5 10 1 323362
6,0 54 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi
kamilx98

Ron zawsze chciał być najlepszy prawdopodobnie z tego powodu, że nigdy takowym nie był. Od początku był spychany na dalszy plan, najpierw dorastając w cieniu starszych braci, którym nie potrafił dotrzymać kroku, a następnie przyjaźniąc się z Harrym Potterem, który od najmłodszych lat był okryty sławą i umiejętnościami. Nie możemy też zapominać, że nie należał do najbogatszej rodziny, musiał chodzić w znoszonych szatach swojego rodzeństwa, więc jego pragnienia w jakiś sposób mogą zostać usprawiedliwione.

Ja najbardziej nie przepadam za postacią Draco Malfoya oraz Ginny Weasley.
Draco Malfoy to dla mnie typowy tchórz, ubliżający wszystkim dookoła, dla którego czysta krew i pieniądze to najważniejsze wartości w życiu. Gardzi każdym, kto nie jest w stanie mu dorównać, przekraczając wszelkie granice chamstwa.
Ginny Weasley nie darzę sympatią, gdyż odkąd wyrosła na młodą Mary Sue, często gardzi ludźmi, w jej mniemaniu gorszymi od niej oraz wykorzystuje uczucia swoich chłopaków, którymi zwyczajnie się bawi. Ponadto zawsze jest zapatrzona w Harry'ego, jakby był ósmym cudem świata.

ocenił(a) film na 6
kamilx98

Rona

adrian1506

Ginny Wesley
w ogole nie wiem po co Rowling wymyslila te postac, taka wioskowa dziewczynka, na dodatek brzydka jak noc, typowa angielska uroda, stara sie byc zabawna ale jej slabo wychodzi
a to,ze Harry sie z nia ozenil i zrobil z nia dzieci to juz w ogole masakra
pewno musial to robic po ciemku z duza iloscia whisky we krwi....
a feee.....

ocenił(a) film na 7
monsieur_dawid

O matko...Może w filmie Ginny faktycznie jest dość mdła (nie chodzi mi o urodę), ale książkowa Ginny to bardzo charyzmatyczna postać, taka druga Molly z charakterkiem:)

ocenił(a) film na 7
Ewela

Osobiście nie cierpię: Pitera Pettigrew, Meropy Gaunt (choć też jej współczuję), Marvolo Gaunta, wkurza mnie Lavender Brown i waham się czy do tej listy nie dodać Dolores Umbridge (okropna baba).

ocenił(a) film na 10
kamilx98

giny naj naj gorsza

znajocywszysko12

James Potter!
Ginny, Lily i Harry też, ale niektóre rzeczy mogłabym im jeszcze wybaczyć. ;)

ocenił(a) film na 7
Vickynella

James Potter
Nie rozumiem, dlaczego Lily za niego wyszła, skoro w szkole działał jej na nerwy.. Mogła wybrać Sevka, odciągnąć go od złego towarzystwa i żyli by długo i szczęśliwie, a Harrego wcale by nie było na świecie ;D
Ginny - z tego samego powodu, co wy ^^
Ron - bo zabrał Harremu Hermionę... :P

ocenił(a) film na 6
shika9

może lilly wyszła za Jamesa z zemsty, że nazwał ją szlamą

Ellen Page

Heh, podoba mi się ta teoria ;D

ocenił(a) film na 3
kamilx98

haha chyba lepsze było by pytanie kogo lubię. Mniej do wymieniania. Pewnie musiałbym powiedzieć Lupin... Lupin z trzeciej części to zn. Odnosi się do książki jak i do filmu.

ocenił(a) film na 9
kamilx98

Hermiona kiedy założyła stowarzyszenie WESZ , uciążliwa była...

ocenił(a) film na 7
kamilx98

Harry'ego :D wkurzający szczęściarz. Voldek górą! :)

ocenił(a) film na 8
kamilx98

Dolores Ambridż,Dżini Łesli też mnie wkurza,Dżejms Potter.

mysuperherojoker

Harry i Ginny

ocenił(a) film na 8
safu

dokładnie! Harry i Ginny mogli by nie istnieć.

Bella i Voldek powinni żyć! :)

kamilx98

Nie uwzględniłeś w pytaniu, czy chodzi o postacie książkowe, czy filmowe, a dużo osób ma do nich zapewne inne nastawienie.

A najmniej lubianą osoba przeze mnie jest Albus Dumbledore.

ocenił(a) film na 8
vinszea

Ten wstrętny rudzielec Ron jest najgorszy, a co do Harrego to cóż jak napisał kiedyś Myszaq Harry jest taki że ratuje wszystkich, nawet sam siebie ze dwa razy.

Ghoost667

Trochę ich tu będzie... Crabb, Umbridge, Greyback, Ginny (filmową), Molly Weasley, Pettigrew i ... Jak na razie to tyle ;D

yvonneD

Ginny, Karkarow i Hagrid (niesamowicie denerwował mnie jego sposób bycia zarówno w filmie, jak i w książce).
A najlepsze? Syriusz i Snape.

ocenił(a) film na 4
kamilx98

myślałam że tylko ja nie lubie Ginny....a tu niespodzianka,i w ksiązce i w filmie durna jest :|
w ksiązce mnie mało postaci wkurza, w filmie więcej np. Lavender w filmie nie lubie a w ksiązce mi nie przeszkadzała:)

ocenił(a) film na 5
kamilx98

nie znam się tak na harrym jak wy,ale nie znoszczę,wręcz nie cierpie tej takiej czarnej co służy Voldemortowi,takie kręcone czarne włosy ma.W insygni śmierci zabiła zgredka podczas kiedy się teleportowali rzucając w nich sztylet na samym końcu.To jej najbardziej nie lubie,a właściwie jej charakteryzacji bo aktorsko dobrze wypada,ale nie podoba mi się kompletnie jej zachowanie,taka żmija plująca ozorem zasługująca na śmierć:d Oby zdechła^^ Harry jest fajny bo jest dziwny;p

ocenił(a) film na 8
Ajinur

Ja najbardziej nie lubie Harrego Pottera, ponieważ zawsze taki najlepszy, ze wszystkimi wygrywa itp;/ a do tego to jeszcze Ginny i Hagrid. A najbardziej lubie bliźniaków, Snapea, Draco i Jamsa Pottera ;]

użytkownik usunięty
Ajinur

No i zdechła:) Szkoda, bo fajna była z niej postać, ale po tym co zrobiła to wiadomo, że nie miała prawa przeżyć.

kamilx98

Belatrix i Voldemort rodzinka Molfoy'ów

ocenił(a) film na 9
stokrotka251

Umbridge, Peter Pettigrew, Loghart.
Czy ja jestem jedyna osoba ktorej podoba sie ginny, za rowno filmowa jak i ksiazkowa?

ocenił(a) film na 9
Jacob Voorhees

A i jeszcze Lavender, zwlaszcza ta z filmu...
Byla strasznie irytujaca w ksieciu, az sie ucieszylem kiedy uslyszalem ze ma zginac w insygniach 2.

ocenił(a) film na 6
kamilx98

Byłabym zapomniała, poza Harrym, do czołówki moich znienawidzonych bohaterów należą Dumbledor, Umbridge i James Potter. Brzydze Glizdogonem ;) Nie lubię Lockharta, Rity i tego wilkołaka, co był śmierciożercą.
Bella mnie troszkę wkurza, chociaż Voldemorta uwielbiam, jak już wspomniałam ^^ Taki epicki bohater nie powinien umierać, a na pewno nie w taki sposób :(

ocenił(a) film na 6
szepcik

A, no i Ginny też nie znosze :/ I nawet nie tylko jak z tego co widze ;)

szepcik

a ja nie lubię Harrego ... wolę dzieła Tolkiena.

kamilx98

James Potter zdecydowanie, a jeśli chodzi o ulubioną to Dumbledore, minimalnie przed Snape'em.

ocenił(a) film na 7
kamilx98

Rity Skeeter, Lavender Brown,co do Hagrida też nie jestem do końca przekonana: raz go lubię a innym razem mnie denerwuje.

ocenił(a) film na 7
Ewela

PS. jak mogłam zapomnieć: ale tak najbardziej to GLIZDOGONA!!!

użytkownik usunięty
kamilx98

James Potter i Dolores Umbrige

ocenił(a) film na 8
kamilx98

Dżini Łesli też nie lubię(przynajmniej filmowej :D)

ocenił(a) film na 7
kamilx98

rozwalily mnie opinie o Harrym, jak mozna go nie lubic ;p,

a co do mnie to ja nie przepadam za glizdogonem (maly i zdradliwy ch....), Umbridge, filmowa Ginny a najbardziej to Bellatrix !!!

ocenił(a) film na 10
kamilx98

Snejpa ! Uhh nie wybaczę mu tego, że zabił siwego :(

hellodear

Nawet po obejrzeniu drugiej części Insygni? Snape to najlepsza postać jak dla mnie! A najmniej lubię Greybacka.. :/

ocenił(a) film na 10
IcU

Tak, nawet po obejrzeniu drugiej części. Wiem, że zabił go, bo tak chciał siwy, no ale i tak ta postać mi nie przypadła do gustu. Trochę mi się go szkoda zrobiło jak umierał, no ale .. ;\

hellodear

w twojej wypowiedzi widać że nie czytałaś Insygni.

ocenił(a) film na 10
nirvana04

No bo nie czytałam.

hellodear

dużo tracisz według mnie. w książce te wspomnienia Snapa są po prostu świetnie napisane. za każdym razem jak to czytam wzruszam się.

ocenił(a) film na 5
nirvana04

Niech nie czyta, niektórych się już nie da nawrócić, a można stworzyć potwora.

ocenił(a) film na 10
kamilx98

dwaj debile przydupasy Malfoya- Crabb i Goyle, James, Umbrige, jednak Lockhart, ta Grubbly-Plank, Skeeter, żona Dracona

użytkownik usunięty
kamilx98

Prawdziwą odrazę wzbudzają we mnie Pettigriew, Umbridge i Greyback. A poza tym nie przepadam za Lockhartem i Knotem, a z postaci pozytywnych: Cho i Ginny.

ocenił(a) film na 9
kamilx98

Umbridge

ocenił(a) film na 8
kamilx98

Rona

kamilx98

Zdecydowanie Ginny.

kamilx98

Profesor Dolores Jane Umbridge.

ocenił(a) film na 7
kamilx98