PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 325 tys. ocen
7,5 10 1 324930
6,0 46 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi
ocenił(a) film na 8
kamilx98

Ampricz xD

kamilx98

Harry'ego Potter'a :)

Wkurzona_Lunatic

Zgadzam się z poprzednikiem Harrego Pottera :D

Magda16_2

ojej, czyli nie jestem sama :D

Wkurzona_Lunatic

nie lubisz głównego bohatera co dziwne dlaczego

kamilx98

Dlaczego? Bo jest małym wkurzającym chłopczykiem, który nauczył się jednego zaklęcia na pamięć i oczywiście wszystkich pokonał. Książki Rowling są super, ale główny bohater [wg mnie] jest beznadziejny.

Wkurzona_Lunatic

nienawiść... to wielkie słowo..

nosferatu_chan

Czy ja gdzieś pisałam o nienawiści? Ja go po prostu nie lubię.

ocenił(a) film na 6
Wkurzona_Lunatic

Ja też nie lubię Harry'ego Pottera, bo jest za młody. Voldemort jest bardziej doświadczony i powinien pokonać go Aberfort (według mnie) lub ktoś inni (dorosly).

ocenił(a) film na 6
Wkurzona_Lunatic

Ja też nie lubie Harrego POttera

wole Voldka ;)

szepcik

Oczywiście, że Voldek i jego Śmierciożercy są najlepsi:)

ocenił(a) film na 6
Wkurzona_Lunatic

Tak i starsi czyli bardziej doświadczeni. Denerwujące jest to, że jeśli Harry'ego Pottera okrąży 20 śmierciożerców to on powali ich i nawet się nie spoci.

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

no może ale śmierciożercy to z reguły ci którzy poprostu boją sie voldemorta a to że są starsi nie znaczy że są mądrzejsi poprosu są głupi i nie maja odwagi ale oczywiście zdarzają sie naprawde dobrzy czarodzieje np. Bellatrix

ocenił(a) film na 6
miniblondi4

Ale na pewno zdarzają się tam ludzie, którzy umieją czarować lepiej od durnego Pottera. Wiem, że jest silny, ale nawet nie ukończył skoły, a starsi czarodzieje są bardziej doświadczeni i dlaczego np. ktoś nie rzuci w Potterta imperio?

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

może rzucali ale a książce harry potter i czara ognia bylo napisane że harry nauczył się opierać temu zaklęciu więc na niego nie działało :)

ocenił(a) film na 6
miniblondi4

No ale kiedy się nie spodziewał. Gdybym był takim śmierciorzercą to łupałabym we wszystkich co chwila awadą, crucio i imperio. Na pewno istniał taki śmierciorzerca...

ocenił(a) film na 9
Ellen Page

no w sumie możliwe :)

ocenił(a) film na 5
Ellen Page

Nie, wszyscy mówili, że Harry należy do Czarnego Pana i to on ma się z nim rozprawić, oczywiście na zakończeniu wyjaśnia się, dlaczego nie można było Pottera tak po prostu zabić.

ocenił(a) film na 6
RavenCrow

Ale, że go nie powalili. Stało się to tylko raz a Potter miał kurs 6 klas, legilimencji i wspomnień Voldemorta. Przecież chciał aby go przyprowadzić. CZy to takie trudne go otoczyć i oszołomić. To wygląda tak jakby Potter trafiał na samych głupoli, którzy nie potrafili sobie poradzić z 3 uczniami Hogwartu...

miniblondi4

z tego co mi wiadomo to Bellatrix kochala Voldemorta ( sorki za brak polskich znaków ale klawa sie buntuje i nie chce pisać ł )

ocenił(a) film na 5
Wkurzona_Lunatic

zgadzam się Pottera, a i jeszcze Ginny

Voldek i Bellatrix górą

Napoleon.V

Ja właśnie belatrix nienawidze bo mojch 2 ulubieńców zabiła syriusza przez portal śmierci czy jakoś tak I jeszcze zgredka Więc wtf wgl jak ona syriusza zabiła on był od niej 100 razy lepszy a voldemord jest zajeb...:)

kamilx98

ja nie lubie skrzata co był w 4 części. wk**rwiający był.

nosferatu_chan

Harry Potter bardziej ^^

A który skrzat bo trochę ich się przewinęło?

Czekoladowa

zapewne chodzi o Mrużke

Dlaczego nie lubie głównego bohatera? bo mnei wkurza...
taki zadufany gnojek, biedny, pokrzywdzony przez los. od samego początku byłam nastawiona na jego śmierć... niestety dzieciak "ja-mam-zawsze-racje-a-ty-mnie-nie-słuchasz" wygrał z Nieśmiertelnym przy okazji wysyłając na tamten świat wielu ciekawszych bohaterów ksiazki...

ocenił(a) film na 7
Szyszka_11

właśnie słabo że czarny pan umarł:/ lubiłam też Bellatriks :/ i każdy fajny umarł:/ i Dumbledore i Zgredek i Syriusz moi ulubieni bohaterzy umarli:/ Dobrze że McGonagal nie umarła bo bym się załamała:/

nie wiem kogo nie lubiłam. Chyba siostry Rona( nie pamiętam jak się pisze więc nie piszę wcale xD)

ocenił(a) film na 6
BellatriksBlack

Właśnie pomarli najlepsi. niewiem czy lubisz ich lecz moi ulubieni bohaterzy też pomarli np. Tonks, Lupin, Moody i Snape

Ellen Page

Masz racje najlepsi pomarli tak szybko że ch... się o nich w filmie dowiedzieliśmy a chciałrm poznać lepiej Moodyego czy syriusza czyb książce są oni opisania bo jak tak to zamawiam od razu

ocenił(a) film na 7
nosferatu_chan

jak wczoraj oglądałam Harrego Pottera Czare Ognia to w ogóle nic o tym skrzacie nie było:/

BellatriksBlack

to trzeba przeczytać ksiązkę ;) z filmów wszystko wywalają niestety

Szyszka_11

Racja, czasami mam wrażenie, że film niestety ma niewiele wspólnego z książką...

Wkurzona_Lunatic

GINNY WEASLEY. Gdybym spodkała tę słodkopierdzącą ofiarę losu to nie wiem, co bym jej zrobiła... To najgorsza postać z HP. Nie robi nic, ale wielce ważna... Po jasną ch*lerę Rowling ją wymyśliła?! Naprawdę nie rozumiem...

Finding_Neverland

*spotkała - z rozpędu i złości zamieniłam literki ;)

ocenił(a) film na 7
Finding_Neverland

Przeczytałam książkę:D !! i na serio zupełnie inna niż film:/ dzisiaj oglądałam piątą część to tak skrócone że aż głupie:/

Ja też nienawidzę GINNY i Molly Weasly także ponieważ zabiła moją ulubioną bohaterkę : Bellatriks Lestrange

BellatriksBlack

wow... noto szybko ją przeczytałaś, no ale spoko. Jeśli chodzi o pomysł Rowling apropo Molly i Bellatrix - według mnie masakra. Bella zginęła z rąk pani Weasley. To jakaś parodia.

ocenił(a) film na 7
nosferatu_chan

nooo:/
a książkę przeczytałam w wakacje w 4 albo 5 dni:D

ocenił(a) film na 6
BellatriksBlack

Książki o Potterze ja szybko czytałam, bo strasznie wciągają (jeśli się nie widziało filmu0

nosferatu_chan

No fakt...Ale podobało mi się jak się pani Weasley wkurzyła xDD
A co do tego kogo nie lubie to Percy'iego nie lubię...
I jakoś Ginny ale to nie że nienawidzę tylko mi jakoś nie pasi.

ocenił(a) film na 7
Emily_Wendy

Ach, no jak Molly się wkurzyła to brecht xD Się tak brechtałam, że przestać nie mogłam aż się babcia wkurzyła xD

BellatriksBlack

ja tam lubie harrego jest fajny i jest skromny i i nie łasi się jak etn pojebany malfoy Harry jest fajny ale mu odbija

użytkownik usunięty
kamilx98

Ja też nie przepadam za Ginny od początku(to znaczy od drugiej części bo w "Kamieniu Filozoficznym"była tylko w jednej scenie).W"Komnacie"jeszcze jakoś ją zniosłem, ale w pozostałych częściach...

Cho też nie lubię.Nawet bardziej niż Ginny.

A ja dołączam się do paru osób na początku, które nie lubią Harrego:) Też go nie znoszę! Książki Rowling są cudowne, ale sam główny bohater... Wrrr...

użytkownik usunięty
Wampiratka

Ja nie lubię Ginny (po prostu mnie denerwuje), Cho (sierotka, co nie umie się pozbierać, tylko żyje przeszłością, wrrr) i Ron mnie jeszcze wkurzał. Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że Ron chciałby być cały czas naj :P Aż się niedobrze robi...

ocenił(a) film na 9

Mnie tez Ron wkurza ;). Zawsze chce byc najlepszy. Najbardziej to chyba nie lubie Lockharta...strasznie irytujacy :P

ocenił(a) film na 6

To Ron odszedł w 7 części, a jak by jeszcze tego było mało to nauczył się mowy wężów (przesada jak zwykły gość, który nie ma nic wspólnego z rodem sliterina ma nagle się nauczyć mowy wężów?!?!?!?!?!?). I to prawda, że zawsze chce być naj.

ocenił(a) film na 5
Ellen Page

Nie nauczył się mowy wężów czy tam węży, tylko dwóch słów z tej że mowy. Ale zgodzę się że to było kiepskie posunięcie ze strony autorki, takie pójście na łatwiznę.

Ellen Page

Ludzie... czytaliście książkę? On się jej nie nauczył, on jakby dostał ten dar od Voldemorta gdy ten rzucił na niego mordercze zaklęcie...

ocenił(a) film na 6
Goras96

ty mówisz o Harrym, a ja o Ronie, czytałam książkę i się nie ośmieszaj, bo jak czytałeś to niedokladnie

ocenił(a) film na 10
Finding_Neverland

no co ty? Ginny to moja ulubiona postać i tym bardziej kiedy wpieprzyli w film panne Wright to myślałam, że się załamię. W książce Ginny była silna, odważna trochę taka przekorna a w filmie zrobili z niej ofiarę losu.

ocenił(a) film na 5
nosferatu_chan

Chodzi o Zgredka? Ale on był w Zakonie Feniksa...